/felfedezo/nemet-focicsapat-koronavirus-tavolsagtartas-kikapott-37-0/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Távolságtartással focizott egy német csapat, 37-0-ra kikapott

Valószínűleg nem ez a koronabiztos foci jövője.
hirdetés

Megpróbálta átültetni a futballba a járványügyi előírásokat egy német amatőr csapat, aminek aztán az lett a vége, hogy 37 gólos vereséget szenvedtek - írja a Guardian.

A SG Ripdorf/Molzen II egy amatőr focicsapat, amely alsóbb német ligákban játszik, ők vállalták magukra, hogy a csúfos vereséget is elviselve bemutatják a social distance-focit.

Ez abból állt, hogy legalább két méteres távolságot tartottak mindenkitől, a védőknek így meglehetősen nehéz dolguk volt, amikor blokkolniuk kellett az ellenfél lövését, de a támadóknak is nehezére esett így gólt lőni.

Az ellenfél védőinek ugyanis még csak meg sem kellett erőltetni magukat, elég volt, ha úgy helyezkedtek, hogy veszélybe kerüljön a két méteres távolságkorlát. A csapat ráadásul csak 7 emberrel állt pályára - ez a minimum, amivel még elindulhat a meccs. Ezzel a felállással álltak ki helyi riválisuk, a SV Holdenstedt II ellen, akik nem is finomkodtak az ellenféllel: 37 gólt lőttek nekik.

Ez azt jelenti, hogy majdnem minden második percben esett gól, amelyet az ellenfél a szabályok miatt jobb híján tisztes távolból nézhetett csak végig.

hirdetés

A csapat egyúttal megköszönte annak a hét önkéntes játékosnak, akik vállalták a vereséget a kísérlet kedvéért, és azért, hogy ne büntessék meg őket: amennyiben visszaléptek volna a játéktól, 200 eurós bírságot kap a klub, amelyet saját elmondásuk szerint a pandémia idején nem engedhetnek meg maguknak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk