/felfedezo/nem-visszalopta-visszavette/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Visszalopta a biciklijét, mert feldühítette, hogy a rendőrség tehetetlenkedett

Nem számíthatott a hatóságokra az a londoni asszony, akinek ellopták közel 1000 fontos biciklijét. Ő azonban nem hagyta magát, saját maga intézkedett.
hirdetés

Sharron Jenson, néhány nappal azután, hogy meglovasították a bringáját, meglátta, hogy eladásra kínálják a járgányt a Gumtree című hirdetési újságban – eredeti árának kevesebb, mint a feléért. A rendőrséghez fordult. Azt tanácsolták neki, hogy vegye fel a kapcsolatot a hirdetővel, de ne találkozzon vele, csak figyelje meg, majd szóljon nekik, és akkor esetleg küldenek valakit, akivel elmehet a tolvajhoz és visszaszerezheti a biciklit.

Bár megvolt a tolvaj keresztneve, címe és telefonszáma, a rendőrök végül mégsem segítették, mert úgy vélték: kevés az információ ahhoz, hogy a nyomozást megindítsák.

Jenson asszony azonban nem adta fel. Dühítette ez a tehetetlenség. „Hihetetlen, hogy a károsultaknak kell nyomozniuk és visszaszerezni ellopott értékeiket” – mondta a BoredPandának.

Sharron vett egy olcsó SIM -kártyát a telefonjába, potenciális vevőként bejelentkezett és ragaszkodott hozzá, hogy kipróbálhassa a kerékpárt. Egyedül ment el a tolvajhoz, aki többször is beinvitálta a házba, de ő nem ment. „Valóban ijesztő helyzet volt. Mit csinálok? – kérdeztem magamtól – tudom, hogy csak egy biciklitolvaj, de ott álltam vele szemben és nagyon ideges voltam.”

Miután megbizonyosodott arról, hogy az ő kerékpárjáról van szó, megkérdezte a tolvajt, hogy felülhet-e rá. Kifőzte, hogy otthagy a tolvajnak egy üres kézitáskát, amelyet csalinak vitt magával.

hirdetés

„Ez nagyon veszélyes – gondoltam magamban, de tudtam, hogy ez az egyetlen esélyem. Felpattantam rá, befordultam vele a saroknál. Most vagy soha – gondoltam.”

Egyre erősebben tekert, egyre gyorsabban ment. És észrevette, hogy a tolvaj nem követi őt.

Végül az asszony egy üzletbe menekült, ahol a személyzet őrizte a biciklit, amíg hazament a kocsijáért. Közben a tolvajnak is leesett, hogy mi történt. Sms-t írt Sharronnak, kérte, hogy vigye vissza a bringát, majd felhívta – és akkor tudta meg, hogy visszalopták tőle a lopott holmit. Sharron leleményességén csak nevetni tudott...

A bátor hölgy történetére számos komment érkezett. Dicsérték akcióját. „Nem visszalopta, visszavette” – írta az egyik olvasó. Az eset kapcsán viszont komoly vita alakult ki a rendőrség hatékonyságáról. Többen úgy vélekedtek, hogy a hatóságokat csak a nagy fogások érdeklik, a kisembereket ért károkkal, sérelmekkel nem törődnek.

Mások viszont védelmükbe vették a rendőröket, akiknek az elmúlt 10 évben folyamatosan romlottak a munkakörülményeik költségvetésük megnyirbálásaival.

Egyesek ennek kapcsán már politikai síkra terelték a témát. „Úgy kell nektek, ti választottátok meg Theresa May-t, aki egy személyben szétverte a szolgálatot...”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk