/felfedezo/nem-hagyjak-a-gyerekukre-a-vagyonukat/
NULL
hirdetés

FELFEDEZŐ

9 elképesztően gazdag ember, aki nem akarja a gyerekeire hagyni a pénzét

Többen is úgy gondolják: túlságosan keményen dolgoztak vagyonukért ahhoz, hogy csak úgy odaadják nekik.
Insider - szmo.hu
2018. március 28.

hirdetés

Sokakat érdekel, hogy azok, akik életük során sikeresek, híresek és gazdagok lettek, mire költik a pénzüket, mihez kezdenek a vagyonnal, hogyan fektetik be.

Az emberek rendszerint arra is kíváncsiak, hogy a milliárdosok halálakor kik és milyen mértékben öröklik a vagyon. Legutóbb például Hugh Hefner, a Playboy alapítójának végrendelete izgatta a külföldi lapok olvasóinak fantáziáját.

Az Insider most listát készített néhány vagyonos hírességről, akik - a cikk állítása szerint - nem hagyják a pénzüket a gyerekeikre.

Nigella Lawson - 11.5 millió font

A tévés műsorvezető, újságíró és konyhaguru Lawsonnak két felnőtt gyereke van az első házasságából, és egy mostohalánya a 2013-ban véget ért második házasságából.

Nigella Lawson még 2008-ban így nyilatkozott egy interjúban:

"Feltett szándékom, hogy a gyerekeim ne éljenek anyagi biztonságban. Elrontja az embereket, ha nem kell megdolgozniuk a pénzért."

Gordon Ramsey - 122,2 millió font

A világ egyik leghíresebb szakácsa így vélekedik a gyerekei örökségéről:

"Az biztos, hogy nem az övék lesz. De nem gonoszságból, hanem hogy ne rontsa el őket. Annyi engedményt tettem Taniának (a felesége), hogy kapnak 25% letétet lakásra, de nem egy egész lakást."

Sting - 229 millió font

A hatgyermekes apuka sem "kegyelmez".

"Dolgozniuk kell. Mindannyian tudják, és ritkán is kérnek tőlem bármit, amit nagyon tisztelek és értékelek bennük."

Elton John - 366,6 font

Az énekes, és férje, David Furnish két gyereket nevelnek.

"Nem szabad a gyerekeket ezüsttálcán hordozni. A fiúknak hihetetlen élete van, nem hétköznapi gyerekek és nem is teszek úgy. De kell, hogy legyen valami fogalmuk a hétköznapiságról, tisztelniük kell a pénzt, a munkát."

Elton John Warren Buffetet tartja követendőnek:

"Nagyon klassz modellt talált ki, hagy a gyerekeire annyi pénzt, amiből vehetnek házat, autót és fedezhetik az alapszükségleteiket, hogy sose kelljen aggódniuk, de semmi rongyrázás, nem tudnak Picassókat és magánrepülőket vásárolni."

Simon Cowell - 420 millió font

Az X-Factor és a Britain's Got Talent atyja 2013-ban az alábbit nyilatkozta:

"Az örökséged legyen az, hogy remélhetőleg elég embernek adtál lehetőséget hogy boldoguljanak, rájuk szántad az idődet, átadtad nekik, amit tudsz."

Hogy a fia 2014-es születése változtatott-e a nézetein, nem tudni. Minden esetre a legutóbbi verzió szerint gyerekekkel és állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezetekre hagyja a vagyonát.

Andrew Lloyd Webber - 920 millió font

Az operaház fantomja, a Jázus Krisztus Szupersztár és a Macskák komponistája szerint a gyerekeit nem is érdekli a pénze. Egyszerűen nem olyanok, mert jó a munkamoráljuk.

"Nem hiszek abban, hogy hirtelen a gyerekek nyakába szakadjon egy csomó pénz, mert elvesztik a motivációt, ohoy dolgozzanak."

George Lucas - 5,3 milliárd dollár

A Star Wars és az Indiana Jones sorozat megálmodójának 3 adoptált és négy saját gyermeke van, de a szóvivője szerint a pénz nagy része, amit a Disneyvel kötött megállapodásért kapott, oktatási és jótékonysági projektekre megy.

Mark Zuckerberg - 74 milliárd dollár

Amikor 2015-ben megszületett Zuckerberg első lánya, Max, a feleségével bejelentették, hogy Max örökségének 99%-át jótékonysági célokra fogják felajánlani. mint mondták, azt akarják, hogy a lányuk jobb világban nőjjön fel, és mert felelősséggel tartoznak a következő generáció összes gyermekéért.

Bill Gates - 89,6 milliárd dollár

Ezek után talán nem meglepő, hogy a Microsoft alapítója is jótékonysági célokra szánja hatalmas vagyonát. A gyerekei csupán fejenként körülbelül 10 millió dollárt kapnak. Hm. Azért talán túlélik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Mellkasán kívül dobog a szíve egy 11 éves orosz kislánynak

A Cantrell-pentalógiával született Virsaviyát állítása szerint ez egyáltalán semmiben nem akadályozza.
Fotó: Northfoto/mediadrumworld.com/@legendari_love - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Egymillió emberből csak egy születik Cantrell-pentalógiával, vagyis egy olyan rendkívül ritka szindrómával, amikor a szív nem a mellkasüregben, hanem azon kívül helyezkedik el. Így született a Floridában élő ma már 11 éves Virsaviya Borun-Goncharova is, akit állítása szerint szinte semmiben nem akadályoz állapota, írja a Mirror.

A Cantrell-pentalógia akkor alakul ki, amikor a terhesség alatt nem megfelelően fejlődnek a bordák és a hasfal. Az ilyen rendellenességgel született kisbabák az esetek túlnyomó részében röviddel a szülés után meghalnak.

Nem úgy Virsaviya, aki mára már egy igazi kamaszlány lett.

Pedig neki sem volt sok esélye a túlélésre: anyukájával már a terhesség alatt közölték, hogy már az is csoda lenne, ha a gyerek egyáltalán élve születne.

A csecsemő végül életben maradt, és azóta is mindenki a csodájára jár. Mivel a kislány szíve a mellkasán kívül helyezkedik el, folyamatosan látható, ahogy dobog. Ezt szereti nézni a gyerek testvére, Ervin is, aki gyakran nővére szívén pihentetni az arcát vagy kezét.

hirdetés
A kislány anyukája, Dari még 2015-ben költözött Oroszországból Amerikába egy műtét miatt. A kislány szívében található lyukat kellett megszüntetni, amivel lehetővé tették volna, hogy még könnyebb legyen az élete. Erre végül nem került sor a tüdő artériáit befolyásoló magas vérnyomás miatt, ráadásul 2020 elején Virsaviya kórházba került véroxigénszintjének csökkenése következtében.

Az anyuka elmondta, hogy bár a kislány csak nevet az állapotán, valójában nem olyan egyszerű az élete. Mivel a gyerek szíve tulajdonképpen a bőre alatt dobog, szinte minden szokatlan helyzet komoly megterhelést jelent számára. Ettől függetlenül a kislány nem adja fel, és ugyanúgy énekel és táncol a barátaival, mint a többi gyerek. Ilyenkor azonban mindig a közelben kell lennie az otthoni oxigén koncentrátornak, ha netán elszédülne vagy rosszul lenne.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy elásott láb miatt hívta ki a rendőrséget egy angol nő, de kiderült, hogy az nem az, aminek látszik

A zsaruk rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, ahol aztán meglepő dolgot találtak.
Fotó: Northumbria Police/Facebook - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Meglepő dologra lett figyelmes egy nő még kedden délután az angliai Gatesheadben, amikor a kutyáját sétáltatta: egy lábujjat vélt felfedezni a földbe ásva - számolt be róla a BBC.

A nő nagyon megijedt, azt hitte, talán egy holttest egy része kandikál ki a sárból, ezért készített egy fényképet és elküldte a rendőrségnek.

A helyi egyenruhások rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, és igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy a lábujj valójában egy krumpli, amely mellett egy gomba nőtt ki a földből.

A rendőrök jót nevettek ezen, de a kapitányság Facebook-oldalán azt írták, becsülik a bejelentő nő éberségét, és arra kérik a lakosságot, hogy tegyenek hasonlóan, ha sejtésük szerint emberi maradványokra bukkantak, hiszen sosem lehet tudni. Ha pedig kiderül, hogy egy zöldséget találtak, a rendőrkutyák hálásak lesznek a jutalomfalatért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Felmondott az iskolában, és inkább az OnlyFans-en vetkőzik korábbi fizetése sokszorosáért egy négygyerekes amerikai tanárnő

Dollár százezreket keres a 33 éves egykori tanárnő. Egycsapásra elmúltak a család anyagi gondjai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Korábban hat évig sajátos nevelési igényű gyerekeket oktatott, de inkább felmondott, és egy erotikus közösségi oldalon vetkőzik egy arizonai tanárnő azért, hogy támogatni tudja a családját, írja a Daily Star.

Courtney Tillia még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy felhagy tanári karrierjével, és a pénz miatt inkább az OnlyFansen próbál érvényesülni. A fizetős közösségi oldalon a 33 éves szexi tanárnő ma már iskolai fizetésének négyszeresét keresi meg havonta, és elmondása szerint egyáltalán nem szégyelli, hogy szexmunkás lett belőle.

Az Instagramon már több mint 160 ezer követővel rendelkező Tillia szerint a járvány kifejezetten jól jön az erotikus oldal dolgozóinak, mert a karantén miatt az emberek nem mennek sehova, hanem otthon ülnek és interneteznek. Míg korábban csak szűkösen jött ki fizetéséből és családja anyagi nehézségekkel küzdött, az erotikus oldalnak köszönhetően ma már mindent meg tud adni a hozzátartozóinak, amire csak szükségük van.

Pedig nem volt egyszerű a váltás: eleinte férje egyáltalán nem rajongott az ötletért, hogy a nő testéből éljenek a jövőben. De végül belátta, hogy nekik és négy közös gyereküknek is könnyebb lehet, ha minden a tervek szerint alakul.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

Courtney Tillia (@courtneytillia) által megosztott bejegyzés

A pénzen túl Courtney élvezi is a munkáját. Reményei szerint az ő története arra ösztönzi majd a többi nőt, hogy bátran kifejezzék szexualitásukat. A négygyerekes egykori tanárnő élete teljesen megváltozott, amióta erotikus modell lett, és elmondása szerint jobban élvezi az életet, mint valaha, egyáltalán nem bánta meg döntését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
FELFEDEZŐ

Puszta kezével fojtotta meg a kutyáival végző farkast egy orosz gazda

A fenevad két kutyáját is megölte, és egy lóra is rátámadott. Az Észak-Oroszországban élő férfi attól tartott, hogyha nem állítja meg, akkor többeknek is ártani fog.
Illusztráció: christels/Pixabay - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Megdöbbentő felvételek számoltak be arról, hogy egy farkas megtámadott egy farmert Észak-Oroszországban - írja a Ladbible.

A felvételen jól látszódik, hogy a férfi és a farkas a hóban harcba keveredett, majd a férfi többször is megütötte a farkast, végül pedig puszta kezével fojtotta meg.

Az egyik jelentés így szól az esetről:

"A gazdának nem volt ideje felvenni a puskáját, és puszta kézzel fojtotta meg az állatot."

A farkas már két kutyáját is megölte a gazdának, és egy lovát is megtámadta, így a férfi attól tartott, hogy több jószága is ilyen sorsa jutna a farkas miatt.

Viszont az ügy nem marad kivizsgálatlanul, Galina Dzyuba, regionális főállatorvos elmondása szerint teszteket csinálnak, hogy megtudják, a farkas veszett volt-e. Ki szeretnék deríteni a támadás pontos okát, hogy azért történt-e, mert a farkasnak nem volt elég élelme, vagy mert éppen beteg volt.

hirdetés
A helyiek szerint az ilyen esetek, hogy haszonállatokra támadnak a farkasok, egyre gyakoribbak, hiszen az emberek a környező erdőket elégetik, pusztítják, és így a farkasok elveszítik a szokásos zsákmányukat.

Azóta a farmer is megszólalt az ügyben a Life.ru-nak, ahol elmondta, hogy ő maga hívta oda magához az állatot és került vele összetűzésbe.

Az orosz gazda attól félt, hogyha nem teszi ezt meg, akkor az állat másokat is megtámadhat:

"Ha nem teszem meg, valakit elkapott volna, megölt volna".

A küzdelem során a fenevad kicsit megharapta Krivosheev kezét, de egy bot segítségével sikerült visszavernie a férfinek a farkas támadását.

Borisz Krivosheev, a zsidó autonóm régió Novotroitskoe falujának lakója továbbá így nyilatkozott a farkassal való harcával kapcsolatban:

"Az első este két kutyát biztosan megölt, többeket megharapott, egy lovat is. Egy őrt elkezdett üldözni...Én is ott őrködök, a második éjszaka is eljött a farkas, megláttam, és azt mondtam neki: 'Gyere ide.' Odafutott."

A férfi az amur.info-nak elmondta, hogy már elég régóta vadászik, így nem fél a vadállatoktól. Krivosheev szerint inkább az emberektől kell félni, és nem az állatoktól.

Forrás: 24.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: