hirdetés

FELFEDEZŐ

Négyszer próbálták rábeszélni az abortuszra, de hiába – teljesen egészséges gyermeket szült a brit anya

Nem sok esélyt adtak a fiatal nőnek, hogy első gyermeke életben marad, ő mégis vállalta a kockázatot, és neki lett igaza.
Címkép: Kimberley James / SWNS (Northfoto) - szmo.hu
2020. június 03.

hirdetés

A 24 éves worchesteri Kimberly James-nek négyszer is felajánlották az orvosok, hogy vetesse el magzatát. Már a 12 hetes ultrahangon felfedezték, hogy a megfogant kislány magzati folyadékgyülemben szenved, amely 10%-os körülivé teszi a túlélési rátát.

Később egy másik vizsgálat tarkóödémát állapított meg, amely abnormális kinövéseket okoz a nyakon vagy a fejen, és ez egyéb születési rendellenességeket is okozhat.

Az állatorvosi ápolónő képesítésű Kimberley azonban hallani sem akart az abortuszról, eltökélt szándéka maradt világra hozni a gyermekét, és hite meghozta jutalmát. Május 9-én, 13 órás vajúdás után köszönthették férjével, a 29 esztendős egészségügyi dolgozó Nick-kel a 3340 grammos Penelopét a worchestershire-i kórházban és négy nap múlva haza is engedték őket.

Az orvosoknak is leesett az álla, mert a baba teljesen egészségesen született meg, életveszélyesnek hitt rendellenességei eltűntek. Mint kiderült, a magzati folyadékgyülem már 16 hetes korában eltűnt, a tarkóödéma pedig négy héttel később szívódott fel.

Ilyen esettel Kimberly orvosai még nem találkoztak, és egyelőre fogalmuk sincsen, hogy mi okozta ezeket az elváltozásokat és miért tűntek el – írta a Sun

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk