/felfedezo/negy-even-belul-ketszer-is-vizsga-kozben-indult-meg-a-szules-egy-fiatal-lanynal-mindketton-atment/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Négy éven belül kétszer is vizsga közben indult meg a szülés egy fiatal lánynál - mindkettőn átment

'Elmehetek megszülni a babámat?' - kérdezte a 20 éves lány, amikor már másodjára úgy írta meg az év végi tesztjét, hogy a gyermeke már úton volt. Elmesélte, hogyan élte át ezt a nem mindennapi élményt kétszer is.
hirdetés

Nem akárhogy tapasztalta meg az anyává válást egy most 20 éves brit lány. Khiara Darbyshire már kétgyeremekes édesanya, ráadásul

mindkét babája akkor akart világra jönni, amikor ő éppen vizsgázott, és még ennek ellenére is sikeresen teljesítette a tesztet mindkét alkalommal.

A fiatal lány csak 16 éves volt, amikor először teherbe esett, a szülés pedig éppen akkor indult meg, amikor egy 90 perces földrajz GCSE-vizsgán (angol középiskolákban a 11. osztály végén kötelező vizsgák) ült. Először azt hitte, csak a terhesség 30. hetétől gyakran jelentkező, úgynevezett Braxton Hicks összehúzódásokat érzi, pedig már úton volt a babája. Végül mégsem akkor szült meg, hanem öt nappal később, mert a folyamat időközben megállt. Hugo nevű kisfia már négy éves.

"Sokkot kaptam, amikor a földrajz vizsgám közben megindult a szülés, és még így is átmentem. Nem is számítottam rá, hogy ez még egyszer meg fog történni velem"

- mondta Khiara.

hirdetés

Négy évvel később ugyanis ismét szinte pontosan ugyanezt élte át. A középiskolában történtek után fellélegzett, amikor másodjára már nem a vizsga napjára volt kiírva, hanem 9 nappal későbbre. Áprilisban színházi smink tárgyból kellett számot adnia a Brighton Met Főiskolán, de az azt megelőző napon mesterségesen megindították nála a szülési folyamatot, miután a kismama nem érezte a magzatot a hasában. Így lehetővé tették, hogy a következő napokban bármikor világra jöhessen a baba.

A lány ezután folyamatosan érezte a fájásokat, ennek ellenére bement az iskolába, hogy megírja a tesztet. Vitt magával egy Tens készüléket, amely enyhe elektromossággal enyhítette a fájdalmát, de a tanárnője még így is ledöbbent, hogy képes volt megjelenni a vizsgán.

"Mondtam neki, hogy nemsokára szülni fogok, mire eltátotta a száját. Biztosított arról, hogy ha már nem bírom és mennem kell, bármikor felállhatok. De úgy gondoltam, még mindig jobb a szülési fájdalmakkal teljesíteni a vizsgát, mint egy bömbölő babával, szóval megírtam. A Tens készülékem sokat segített. Ha eljutottam volna arra a pontra, amikor már nagyon fáj, abbahagytam volna a tesztet" - mondta Khiara.

Végül azonban kibírta, sőt alig több mint 1 óra alatt végzett is a feladatlappal. Ezután megkérdezte a tanárától, hogy: "Elmehetek megszülni a babámat?"
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk