hirdetés

FELFEDEZŐ

"Nagyon veszélyes, amit ezek az emberek csinálnak" - a dark webről szerzett beteg dolgokkal próbálnak nézőket gyűjteni youtuberek

Itt az új kihívás, ami futótűzként terjed.

Link másolása

hirdetés

Újabb kihívás terjed a youtuberek között, ami durvább mint eddig valaha. A videósok felmennek a dark webre, és onnan rendelnek úgynevezett "rejtélyes csomagokat", majd a kamerák előtt kinyitják. A The Sun összegyűjtött három úriembert, akik vállalkoztak erre a nemes feladatra.

A VIDEÓK MEGNÉZÉSE CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK (se) AJÁNLOTT!!!

Az első videóst úgy hívják, hogy Jude Somers. A doboz kinyitása után rögtön egy törlőkendővel találkozott, rajta a felirat: "Erre lehet szükséged lesz". Jude kissé meg is ijedt, de folytatta a csomagolást. Rögtön szembe is találkozott egy zacskó bűzlő, fekete masszával, amit nem boncolgatott tovább. A doboz volt még egy véres csavarhúzó, egy plüssmaci, egy telefon és egy iPad is. És a videónak milliós megtekintése van. Jude egy sorozatot készített, több dobozt is megrendelt a saját házához.

A második Alex Meiner. Az ő dobozában egy levél volt morzekóddal, egy zacskó rejtélyes fehér por; büdös parfüm (már ha egyáltalán parfüm volt); régi, borbélyok által használt borotvapenge, egy kereplő, egy iPad, egy CD és egy biológiailag veszélyes valami. Az egyik néző kommentben elárulta, hogy a kis szerkezetet ara használják, hogy levágják a tűk végét, és ezért van rajta a biológiai figyelmeztetés, mert tele van használt tűvégekkel. A csomag még tartalmazott egy pendrive-ot is, amit Alex a következő versenyzővel ellentétben nem nézett meg, de talán ő járt a legjobban.

Az utolsó videós, akiről a The Sun említést tesz, az Mind Seed TV. Két videót is csinált. Az elsőben kinyitja a dobozt, amiben talál egy telefont, rajta egy képpel egy elhagyatott házról; egy gyerektáskát, amiben gyerekruhák, egy Jézus-szobor és gyerekkönyvek találhatók. Az első könyvben a gyerekeket démonokká firkálták, a második számolós kiskönyvben pedig egyes számokhoz gyerekek arcképét ragasztották. Ezen a ponton megjegyzi, hogy neki is vannak gyerekei, és nagyon felkavarónak találja ezt a könyvet. A doboz mélyére ásva Mind Seed TV feltehetően vudu babákra bukkant, amikhez emberi haj volt csomagolva; egy aranygyűrű is felbukkant, továbbá üres, számozott üvegek és egy plüssmaci, benne egy kisebb díszdobozzal, ami egy pendrive-ot rejtett.

hirdetés

Innen már tényleg mindenki saját felelősségére olvassa tovább a cikket!!! Ha a következő rész ki akarod hagyni, a videó alatt olvashatod el a cikk végét.

A második videóban megnézi a pendrive tartalmát a saját gépén. Egy pár perces videó van rajta, amin először egy elhagyatott hely látható, majd egy baba, amint álmában forog. A következő jeleneteket, érthető okoból kicenzúrázta, hiszen egy feltárt emberi test látható a képernyőn, majd egy műtéti tál, tele bensőségekkel, aztán pedig ugyanez a tál, amint bogarak eszik a tartalmát (ezt már nem cenzúrázta ki, pedig kellett volna). A pendrive-on volt még egy manipulált kép is, amin egy idős nő éppen egy kisbaba fejét kapja be.

Szóval ezek és még sok ezekhez hasonló videó kering a neten, ráadásul 18 karikás védelem nélkül, szóval ha véletlenül rábukkan egy 4 éves kisgyerek, minden korlátozás nélkül megnézheti. Még ha nem is érti mint mond, a Mind Seed TV egy horrorisztikus zenét választott aláfestésnek, amitől biztos sírva rohanna minden gyerek az anyukájához. A The Sunnak nyilatkozott szakértő azt mondja, nagyon veszélyes, amit ezek az emberek csinálnak, hiszen a saját házukhoz rendelik a csomagokat, a saját, védelem mentes gépeiken böngésznek, nézik meg a CD-ket, pendrive-okat, amik akár tudtunk nélkül töltenek föl vírusokat, koordinátákat, amik alapján

megtalálhatják őket és lehetnek következő áldozatok.

Mind Seed TV el is mondja a videóban, hogy vannak gyerekei, akik innentől kezdve célpontokká válhatnak. És mindezt miért? A nézettségért.

Van azonban ennek egy másik oldala is, lehet ezt viccesen és jól csinálni. Zsozéatya is rendel csomagokat a netről, azonban ezekben ajándékok vannak, és legalább vicces és szórakoztató a kinyitásuk, ráadásul nem ütközik a törvénybe. Az egyik csomagban például egy GoPro kamerát talált, így már vissza is nyerte a pénzt, amit kiadott rá, ráadásul nem is ártott vele senkinek, a fenti videósokkal ellentétben, mert lehet (bár kis eséllyel), hogy amiket rendeltek, nem voltak valóságosak, de a pénzzel, amit ezekért a csomagokért fizettek, támogatták a dark webet, ahol valóban undorító dolgok folynak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
„Együtt élünk a legjobb barátnőmmel, a férjeinkkel, és együtt neveljük a gyerekeinket - ez eddig a legjobb évem!”
A két barátnő két baráthoz ment férjhez, majd a gyerekeikkel összeköltöztek, és roppant jól érzik magukat!

Link másolása

hirdetés

Madison és Curstin barátnők, akik 13 éves koruk óra sülve-főve együtt voltak, sőt, ahogy az sok barátnőnél szokás, megfogadták, hogy sosem hagyják el egymást, bármi is történjék. Ilyenkor persze nem szokott semmi különleges történni, családjuk lesz, gyerekeik, és ez már elég ahhoz, hogy lazuljon a kamaszkori barátság. Náluk azonban nem így történt - írta meg a Mirror.

Szintén még kamaszként ismerkedtek meg két sráccal, Zach-kel és Carterrel, akik szintén jó barátok voltak. Össze is jött a két pár, máig együtt vannak, össze is házasodtak, gyerekeik lettek.

De a szokatlan rész a mesében most jön: pár hét különbséggel adott életet a két nő a gyerekeiknek, Curstinnek egy fia lett, Cade, Madison pedig ikreket szült, Jenningset és Evie-t.

hirdetés
Majd tavaly év elején meghozták azt a döntést, hogy a két család összeköltözik. Az apropó az volt, hogy Zach, aki katona volt, leszerelt, és úgy gondolták, hogy a visszailleszkedés így könnyebben fog menni. Először arra gondoltak, csak ideiglenesen költözik egybe a két család, de aztán annyira bejött nekik, hogy úgy döntöttek, együtt is maradnak.

"Együtt neveljük a gyerekeinket mint egy nagy család. A babáinknak jobb gyerekkora lesz így, mint amilyen nekünk volt. A legjobb barátok vagyunk, akik valószínűleg a legjobb barátokat nevelik. Ez volt az eddigi legboldogabb évem - mondta Madison egy TikTok-videóban.

@thetwinpletfamily toxic is so 2010 #dobetter #twinplets #unconditionallove #MyPlayoffPicks #fypシ #4lifers #fyp #bff #mombestfriend #familyischosen #doingbetter #foryou ♬ Pope Is a Rockstar - Sales

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Türkmenisztán elnöke elrendelte, hogy oltsák el a „Pokol Kapujában” évtizedek óta égő tüzet
Az égő krátert máig rejtélyek övezik, az elnök már 2010-ben is utasítást adott a tűz eloltására.

Link másolása

hirdetés

Türkmenisztán elnöke elrendelte, hogy zárják be az országban található "Pokol Kapuját", és "találjanak megoldást" a hatalmas sivatagi gázkráterben évtizedek óta égő tűz eloltására - írja a BBC.

Gurbanguli Berdimuhamedov elnök a döntést környezetvédelmi és egészségügyi okokkal magyarázta, valamint a gázkitermelésbe is bekapcsolnák a jelenleg turistaattrakcióként funkcionáló területet a jövőben. "Értékes természeti erőforrásokat veszítünk el, amelyekből jelentős hasznot tudnánk termelni, és népünk jólétének javítására fordítani" - mondta az elnök.

Berdimuhamedov 2010-ben egyszer már elrendelte a tűz eloltását. 2013-ban aztán mégis inkább természetvédelmi területté nyilvánította.

Sokak szerint a tűz úgy keletkezett, hogy 1971-ben egy szovjet fúrási művelet során a fúrótorony alatt beomlott a föld, és a helyén egy körülbelül 70 méter átmérőjű és 20 méter körüli mélységű kráter maradt. A mérgező gázkibocsátás megelőzése érdekében a geológusok úgy döntöttek, hogy a földgázt meggyújtják. Azt remélték, hogy a tűz néhány napon belül elemészti a barlangban található összes földgázt, majd kialszik. A földgáz azonban még mindig ég, lassan 50 éve folyamatosan, így a helyiek elnevezték a barlang maradványát "a Pokol Kapujának".

George Kourounis kanadai felfedező, aki 2013-ban leereszkedett a kráter mélyébe és megvizsgálta azt, arra jutott, valójában nem lehet tudni, hogyan keletkezett. A helyi türkmén geológusok szerint ugyan a hatalmas kráter az 1960-as években alakult ki, de csak az 1980-as években kezdett el égni.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Nagyon valószínűtlen, hogy két perc után is ezen a gépen leszel – a világ legrövidebb menetrend szerinti repülőútja
A naponta kétszer-háromszor induló járatra nyolc utas fér fel, a repülőjegyért pedig átlagosan 15 fontot (6-7 ezer forintot) kérnek el.

Link másolása

hirdetés

Nyolc utas zsúfolódik be egy Volkswagen-lakókocsi méretű kabinba. A motorzaj fülsiketítő. WC-re nem lehet elmenni. Mégis van valami különleges a Loganair LM711-es járatában, amire maximum két perc után rá is jössz. Ez ugyanis a világ legrövidebb, menetrendszerinti repülőútja, amelyről a CNN számolt be.

A Skócia északi részén fekvő Orkney-szigetcsoport szélén elhelyezkedő Westray szigetet a még kintebb lévő Papa Westray szigettel összekötő járat a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legrövidebb menetrend szerinti légi járata. Ami nem is csoda hiszen a mindössze 2,7 kilométeres távolságot kevesebb idő alatt éri el, mint amennyi idő alatt a legtöbb utasszállító az utazómagasságot.

Ha jó napot fogunk ki, kedvező széllel és könnyű poggyászokkal mindössze 53 másodpercig tart az út – ez egyben az eddigi rekord is.

A járatot leginkább a mintegy nyolcvan fős helyi lakosság használja. Nyáron turisták, főleg kirándulók és a repülés szerelmesei is megfordulnak a gépen. A naponta kétszer-háromszor induló járatra nyolc utas fér fel, a repülőjegyért pedig átlagosan 15 fontot (6-7 ezer forintot) kérnek el.

A legjobban azok járnak, akiknek sikerül az első sorba ülniük – innen ugyanis a pilótát közvetlen közelről figyelhetjük vezetés közben. Nem választhatjuk azonban meg, hogy hova ülünk. A biztonság érdekében a kiosztás a súly egyenletes eloszlásán alapul a repülőgépen.

Videó: A repülőút

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Befagyott hattyúkhoz riasztották a madármentőket, videó is készült a kiszabadulásukról
Bár nem volt egyszerű, a két madár végül szerencsésen ki tudott menekülni a szorult helyzetből.

Link másolása

hirdetés

A téli hideg miatt elkezdett befagyni Kistokajon a tó. Két hattyú azonban a jég fogságába esett. A szorult helyzetüket látók a madármentőket hívták segítségül.

A Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue közösségi oldalán számoltak be az esetről. Mint írják:

"Befagyott hattyúkhoz riasztottak minket Kistokajból. Ma érkezett a hívás, hogy a kistokaji tavon látnak két hattyút, amik nem mozdulnak és lehet, hogy belefagytak a tóba.

Kimentünk és ezeket a képsorokat készítettük" - áll a bejegyzésben. A feltöltött videó alapján azonban szerencsére jó vége lett a történetnek.

Bár nem volt egyszerű, de megérte a madarak küzdelme, saját erőből ki tudtak menekülni szorult helyzetükből.

VIDEÓ: A hattyúk megmeneküléséről

hirdetés

Az egyik kommentelő megírta, hogy a kiérkező madármentők elmondták, hogyan lehet hasonló helyzetben segíteni:

"ilyenkor köréjük kell dobálni ágakat vagy kavicsokat, hogy megtudjuk, tudnak-e mozdulni".

Mályi Természetvédelmi Egyesület mentési és tanácsadási céllal működik. Az állomás Miskolc vonzáskörzetében, 30-40 km körzetben tud rászoruló madarakon vagy vad kisemlősökön segíteni, vagy a megfelelő helyre továbbjuttatni. Sérült madár bejelentése: 06 30 689 2727

Mályi Természetvédelmi Egyesület Számlaszáma: 11600006-00000000-63004951

Bővebb információk ITT


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: