FELFEDEZŐ

Milyen pózban alszol a pároddal? Ezt mondja el a rólatok!

Meglepően sokat elmond egy párkapcsolatról, hogy a szerelmesek hogyan fekszenek az ágyban.

Link másolása

Mindenki szokott aludni. De nem mindegy, hogy hogyan! Tudtad azt, hogy sokat elmond egy emberről az, hogy milyen pozícióban alszik? Például, azok akik a hanyatt fekve alszanak, gyakran erős, de csöndes típusok, míg a hasra fordulva alvók általában nyitott, játékos, társasági emberek.

De mi történik, ha két eltérő alvási szokásokkal – és személyiséggel – rendelkező ember közös ágyba kerül? Vagyis mi történik, ha két különböző egyéniség kerül a lehető legintimebb élethelyzetbe?

A válasz egészen lenyűgöző! Amikor alszunk, a tudatalattink veszi át az irányítást. Épp ezért a testbeszéd, amit szundikáló hálótársak használnak, elég sokat elmond arról, hogy épp hol tart a kapcsolatuk. „Ez akkor is így van, ha éber állapotban nem tudják, vagy nem akarják megfogalmazni a párkapcsolatukkal kapcsolatos érzéseiket” – magyarázza Patti Wood, testbeszéd szakértő, aki már 30 éve van a szakmában és több témába vágó sikerkönyv szerzője. Számos szakértő és pszichológus is egyetért ezzel a nézettel, és folytatott kutatást a témáról. Ezekre alapozva, alábbiakban tíz legtipikusabb páros alvó pozíciót elemezzük és felfedjük a mögöttük rejlő szerelmi-titkokat.

Kiskifli-nagykifli

1

Corrine Sweet, párterapeuta tanulmánya szerint csupán a párok kevesebb mint ötöde alszik ebben a pozitúrában (18%). Ebből a testhelyzetből az olvasható ki, hogy az egyik fél védelmezőként lép fel a másik fél irányában. Patti Wood szerint egy aranyos ámde huncut testhelyzet is. „Egyszerre kiszolgáltatott és szexuális töltöttségű póz, amely azt üzeni, bízunk a másikban.”

Laza kiflik

2

Frissen összejött párocskák általában igyekeznek minél szorosabban összebújni az ágyban, de ahogy a kapcsolatuk egyre komolyabbra fordul, az együtt alvás élménye is kevésbé hat majd az újdonság erejével. „A laza kifli pozíció azokra a párokra jellemző, akik szeretnek kiskifli-nagykifi módon összebújni, de a kapcsolatuk komolyra fordulásával szeretnének egy olyan testhelyzetet találni, ami pihentetőbb alvást biztosít" – állítja Paul Rosenblatt, a Ketten az ágyban: a ágyon való osztozkodás társadalmi rendszere című könyv szerzője."Ezzel azt kommunikáljuk a másiknak, hogy mellette állunk, és számíthat ránk, de már nincs benne az az intenzív szexuális töltet, mint a hagyományos kiskifli- nagykifli pózban.”

Az üldöző

3

Ez az alvó pozíció olyan, mint a kiskifli-nagy kifli, de az egyik fél „követi” a másikat. Vagyis az üldözött fél átkúszik a saját térfelére, a másik pedig utánakúszik. Ez két dolgot jelenthet. Vagy azt, hogy az üldözött arra vágyik, hogy a másik kövesse, vagyis épp „húzza” a másikat és a nehezen megkaphatót játssza. Másrészt arra is következtetni engedhet Samuel Dunkell az Alváspozíciók: az éjszaka testbeszéde c. könyve szerint, hogy „jogtalan kiflizés” van folyamatban, vagyis az egyik fél nem veszi figyelembe, hogy az másiknak térre van szüksége.

A hínár

4

Ez egy szélsőségesen intim és még a kiskifli-nagykiflniél is ritkább alvóhelyzet. Általában akkor fordul elő, ha a pár valamilyen okból épp intenzíven éli meg az összetartozás élményét, például egy szeretkezés után, vagy a kapcsolat elején. Akad olyan pár, akik megtartják ez a szokást a párkapcsolatuk teljes egésze során, de ez nem feltétlenül pozitív jelenség. Elizabeth Flynn Campbell, egy New York-i pszichoterapeuta szerint ezek a párok gyakran túlságosan össze vannak nőve, és azért képtelenek külön aludni, mert függőségi viszony alakult ki köztük.

A kioldódó csomó

5

Ez egy kétfázisú pozíció. Vagyis hínár-állásból indítanak, de aztán kb. 10 perc után szétválnak, és mindenki visszatér a maga térfelére. Ha hiszitek, ha nem, ez a szétválás azt jelzi, hogy erősebb a kapcsolat a két fél között, mint azok között, akik egész éjjel összegabalyodva maradnak. A párok nagyjából 8%-a alszik így. Dr. Sweet szerint ez egy jó kompromisszum intimitás és függetlenség között, mindkét érzelmi állapot pozitívumait egybeolvasztva.

A szabadság szerelmesei

6

Bár elsőre kevésbé hangzik romantikusan, mint az összebújás, de ha te és partnered egymásnak hátat fordítva alszotok, ez egy kifejezetten pozitív pozitúra párkapcsolati szempontból. Corinne Sweet egyik tanulmánya szerint az egymásnak háttal alvó párok szorosan kötődnek egymáshoz, és bíznak a másikban. „Ez a testhelyzet közelségre és függetlenségre.” A párok 27%-a ezt az alváspózt kedveli a legjobban.

Hátsó-csók

7

Az nevezik hátsó-csók helyzetnek, amikor a pár egymásnak hátat fordítva alszik, de közben összeér a hátuk, vagy a fenekük. Dr. Sweet szerint ez arra utal, hogy a felek el tudják magukat engedni és kényelmesen érzik magukat a másikkal. Frissen összejött párok között, akik még nincsenek egy éve együtt gyakoribb, mint hosszútávú kapcsolatokban.

A szaglászó

8

Ez az aranyos és bensőséges testhelyzet – melyben az egyik fél a másik fél mellkasára hajtja a fejét és a lábaik összefonódnak – szintén friss, vagy újra egymásra találó párokra jellemző – állítja dr. Sweet. A védelmezés és a gondoskodás érzetét kelti. Shirley Glass, pszichológus és házasság-terapeuta szerint ebben az esetben magas fokú bizalomról lehet beszélni a felek közt, mivel ez az ölelő helyzet az erősödő összetartozás és biztonság érzetére utalhat.

Lábfogás

9

Wood szerint, ha az egyik fél a lábával megérinti, vagy „megöleli” a másik lábát, azt jelenti, hogy érzelmi vagy szexuális összekapcsolódásra vágyik. De az összefonódó lábak azt is jelentheti, hogy a pár nem tud betelni egymással – még alvás közben sem. „Arra utal, hogy az életetek összefonódott, hogy már párként működtök. Például már befejezitek egymás mondatait, és törődtök a másikkal.”

Térelszívó

10

Ha az egyik fél felveszi a „tengeri csillag” pozíciót az ágyban, vagyis szétdobja a végtagjait és elnyújtózik szinte az egész ágyat elfoglalva, utalhat arra, hogy egoista, önző személyiséggel osztjuk meg az ágyunkat – különösen akkor, ha ezáltal kiszorít minket az ágy szélére. Ha ilyen helyzetben találjátok magatokat, eljött az ideje egy őszinte beszélgetésnek kettőtök között. „Az egyik fél uralja a teret, míg a másik elnyomott szerepbe kerül- magyarázza Sweet. – A legtöbb ember nem arra vágyik, hogy másodhegedűs lehessen egy kapcsolatban.”

Az alapján is következtetni lehet, hogy ki a domináns fél a kapcsolaton belül, hogy miként helyezekedik el a hálótársak feje egymáshoz képest. Az, ha az ágytámlától számítva nagyjából egy magasságban vannak, arra utal, hogy egyenlők. Ha érintkeznek, még jobb – ez annak a jelen hogy hasonlóan gondolkoznak, és tudják, hogy mi jár a másik fejében.

Ezzel szemben, az a fél, amelyik közelebb alszik az ágytámlához gyakran dominánsabbnak és magabiztosnak érzi magát, míg azok akik lejjebb csúszva fekszenek gyakran alárendeltek és kisebb az önbecsülésük – dr. Wood szerint.

via littlethings.com

És ti hogy szoktatok aludni? Írjátok meg kommentben!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: