hirdetés

FELFEDEZŐ

Megtalálta az iPhone-ját, amit két hónapja a folyóba ejtett – és működik

A brit Thayse Bussolo-Vieira hattyúetetés közben ejtette a folyóba a telefont. Már teljesen lemondott róla, de aztán jött a váratlan fordulat.
Mirror. Fotó: Northfoto/© SWNS/Tony Kershaw - szmo.hu
2020. április 05.

hirdetés

A 29 éves brit nő, Thayse Bussolo-Vieira február elején hattyúkat etetni sétált ki a Temze partjára, Surrey-ben.

A lány, aki egyébként a British Airways alkalmazottjaként dolgozik, annyira belefeledkezett a folyóparti ücsörgésbe, hogy nem vette észre, amint új telefonja, egy iPhone 8 kicsúszik a kabátzsebéből. Csak a csobbanásra lett figyelmes.

"Romokban hevertem. Körülbelül húszezer fotó volt a telefonon, a vőlegényemmel tett utazásaink emlékei. Térdig belegázoltam a folyóba, és próbáltam az erős áramlatban kutatni a telefon után, de hiába" – mesélte Thayse a Mirrornak.

A telefon – amely nem mellesleg igen drága is, kétszázezer forintnak megfelelő összegbe került – úgy tűnt, örökre elveszett.

Két hónappal később, pár napja az elkeseredett lány a vőlegényével ismét a folyóparton sétált. A 27 éves férfi, James Tongue arra kérte, mutassa meg neki a helyet, ahol a telefont a vízbe ejtette.

hirdetés

Odasétáltak, és óriási meglepetésükre a telefon pontosan ugyanazon a helyen volt, ahol a folyóba csúszott.

"Sok eső esett az utóbbi időben, a Temze megduzzadt, a víz áttetszőbb lett, és kristálytisztán láttuk a telefont a mederben, körülbelül két méterrel a víz szinte alatt"

– mesélte a fiatal pár.

Thayse és James megpróbálták kiszedi a telefont, de az erős sodrás miatt nem ment. Hazamentek, majd egy seprűből és konyhai tésztaszűrőből összeeszkábált "horgász-felszereléssel" tértek vissza.

Így is vagy egy órába telt, mire ki tudták halászni az újra megtalált kincset.

"Hazavittük, egy éjszakára száraz rizsbe tettük, hogy kiszívja belőle a vizet, aztán töltőre raktuk, és pár óra múlva bekapcsoltuk. És működött! Minden megvolt rajta, az összes fotó, minden!

– lelkendezett a lány.

A fiatal pár idén szeptemberre tervezi az esküvőjét, de Thayse szerint az már most egyértelmű, hogy a vőlegényével kivételesen szerencsés párt alkotnak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk