/felfedezo/megszakadt-az-anya-szive-11-eves-fiaval-vegzett-egy-agydaganat-az-ikertestverenel-leukemiat-talaltak-nem-sokkal-utana/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Megszakadt az anya szíve: 11 éves fiával végzett egy agydaganat, az ikertestvérénél leukémiát találtak nem sokkal utána

El sem akarta hinni az angol nő, hogy hetekkel az egyik fiú halála után a másikat is elveszítheti.
hirdetés

Amikor Jack Parton hátfájásra és fáradékonyságra kezdett panaszkodni, az orvosok eleinte azt hitték, hogy a gyász okozza a 12 éves kisfiú problémáit. Jack ugyanis néhány héttel korábban elvesztette agydaganatban szenvedő ikertestvérét, írja a Metro. Nem sokkal Ben temetése után azonban kiderült, hogy Jack leukémiában szenved.

A fiúk 51 éves anyukája szabályosan összeomlott a hírtől:

"Miután mindent végigcsináltunk Bennel, és még éppen az elvesztését gyászoltuk, igazi csapás volt két héttel a temetése után, hogy a testvére is a rákkal küzd"

- mondta megtörten Julie.

Benről még tavaly márciusban derült ki, hogy agydaganata van. Eleinte fájt a feje, később hányni kezdett, de Julie meg volt győződve arról, hogy csak valamilyen betegséget kapott el az iskolában. Amikor a panaszok nem múltak, egy közeli kórházban kivizsgálták, de ott is csak arra jutottak az orvosok, hogy enyhe gyomorfertőzése lehet a kisfiúnak. Napokkal később a tünetek elmúltak, hogy aztán rövid idő múlva kettőzött erővel térjenek vissza.

hirdetés

Április közepére Ben már szabad szemmel láthatóan is lefogyott, és nem tudta mozgatni a jobb karját. Ismét a sürgősségin kötöttek ki, de a diagnózis hasonló volt: a gyereknek egy kis gyomorfertőzéstől eltekintve kutya baja. Végül akkor derült ki, hogy valójában mi is történik az angliai Cannockban élő kisfiúval, amikor négy nap múlva összeesett. Ekkor utalták be CT-vizsgálatra, ahol azonnal kiderült, hogy tumor növekszik az agyában.

24 órán belül megműtötték, sikerült is eltávolítani a daganatot, de a család tisztában volt vele, hogy a diagnózis után csak a betegek 20 százaléka él öt évnél tovább.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk