hirdetés

FELFEDEZŐ

Megölt egy 24 éves nőt, majd csatlakozott a keresésére létrehozott Facebook-csoporthoz egy amerikai férfi

A férfi mindent megtett annak érdekében, hogy elterelje magáról a gyanút, még a rendőrségnek is segített.

Link másolása

hirdetés

Sydney Sutherland az Egyesült Államokban, Arkansasban élt, nővérként dolgozott, hobbija pedig a futás volt. A 24 éves nő, amikor csak tehette, felhúzta az edzőcipőjét és kocogni indult az otthona közelében, kiszámíthatatlan műszakai miatt azonban nem volt bevett rutinja.

Kollégái, betegei és barátai azt mondják, Sydney mindenkit boldoggá tett. Négy éve élt az arkansasi Grubbsban barátjával, Alex Nicholsonnal és kutyáikkal. A fiatal nő szeretett a családjával lenni, nagyon közel állt két testvéréhez és szüleihez, Dionhoz és Maggyhez. Augusztus 19-én is éppen az édesanyját látogatta meg. Amikor hazaindult tőle, azt mondta: megy, és süt egy kis süteményt.

Hazaérve azonban nem a sütésnek fogott neki, hanem fehér felsőt és fekete sportnadrágot húzott, és elindult futni a Jackson County Roadra, amely Grubbs és Newport között található. Hosszú órák múlva sem tért haza, ezért a barátja, Alex felhívta a családját, hogy aggódik. Sydney eltűnését rögtön jelentették, és nagyszabású kutatás kezdődött. A rendőrség nyomkereső kutyákkal kutatta át a területet, de helikoptereket is bevetettek, hogy mihamarabb át tudják fésülni a környéket – írja a Mirror.

Helyiek százai jelentkeztek önként, hogy részt vegyenek a keresésben. A környéken sokan ismerték és szerették Sydney-t, és azt remélték, hogy csak eltévedt. Ám ahogy teltek az órák, mindenki egyre jobban aggódott, hiszen egyre inkább úgy tűnt, sokkal nagyobb a baj, mint gondolták.

Sydney családja ekkor létrehozott egy Facebook-csoportot, hogy információkat gyűjtsenek és koordinálják a keresést. A rendőrök közben megtalálták Sydney telefonját egy mezőn, negyed mérföldre az otthonától.

hirdetés
Mindeközben Quake Lewellyn, a 29 éves, Jonesboróban élő farmer arról számolt be, hogy látta futni Sydney-t az eltűnése napján. Azt mondta, hogy elhajtott a nő mellett a kocsijával.

A rendőrség Lewellyn telefonjának adatait felhasználva próbált információt szerezni arról, merre tartózkodott Sydney az eltűnése előtt, eközben viszont felfedezték, hogy a férfi pontosan azon a területen járt, ahol Sydney telefonját megtalálták. Azonnal tudták, hogy ez nem lehet véletlen egybeesés.

Két nap telt el Sydney eltűnése után, mikor a Lewellyn mobilján található információk a rendőröket egy rizsföldre vezették, ahol végül rátaláltak a fiatal nő holttestére. A boncolás során kiderült, hogy egy tompa tárgy okozta ütés következtében halt meg. Lewellynt letartóztatták. Kihallgatása során bevallotta, hogy ő ölte meg Sydney-t.

A férfi elárulta, azért akart segíteni a rendőröknek, hogy elterelje magáról a gyanút, hiszen tudta, hogy megláthatták. Amint felidézte, még a családja is megkérdezte tőle, látta-e aznap Sydney-t, hiszen mindig azon az úton járt ki a termőföldre, ahol Sydney eltűnt.

A nyomozás során az is kiderült, hogy Lewellyn még ahhoz a Facebook-csoporthoz is csatlakozott, amelyet azért hoztak létre, hogy megtalálják Sydney-t, miközben végig ő volt az egyetlen, aki pontosan tudta, mi történt vele.

Lewellynt jól ismerték a közösségben. Ugyanabba a középiskolába járt, mint Sydney, és egy tekintélyes, háromgenerációs gazdálkodó család tagja volt. 2016-ban még az „Év Jackson megyei farmcsaládja” címet is elnyerték. De mindez Lewellyn számára gyorsan összeomlott. Felesége azonnal benyújtotta a válókeresetet, amint emberrablással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolták meg a férfit.

Lewellyn kezdetben azt állította, hogy ártatlan, de miután Sydney családja beleegyezett, vádalkut kötöttek vele, így idén októberben bűnösnek vallotta magát nemi erőszak és gyilkosság vádjában.

Az esküdtszéknek tett vallomásában Lewellyn azt mondta, „minden olyan homályos volt”. A kutakat és a rizsföldeket ment ellenőrizni, amikor látta, hogy Sydney a kavicsos úton sétál. Rögtön megfordult a kocsijával, a kerekek azonban hatalmas port csináltak, így véletlenül elütötte a nőt. Lewellyn azt állította, hogy kiszállt, hogy megkérdezze, jól van-e, de a nő nem válaszolt. Azt feltételezte, hogy meghalt, és pánikba esett, ezért berakta a kocsijába, és kihajtott a mezőre, ahol levette Sydney ruháit és „vacakolt vele egy kicsit”.

Quake Lewellyn, Fotó: Randolph County Sheriff’s Office

Amikor a részletekről kérdezték, a jogi képviselője azt mondta: nem mondhat többet a szexuális zaklatásról. Lewellyn ezután arról beszélt, hogy gödröt ásott a rizsföldön és eltemette a nőt, majd folytatta a szokásos rutinját, és megpróbálta „elfelejteni”, amit tett.

„Nem szándékosan öltem meg” – mondta a pszichológusnak, majd bevallotta, hogy félelemből cselekedett, mert tudta, hogy hiába történt baleset, neki mindenképpen felelnie kell. Ügyvédei hangsúlyozták: ez egy „borzalmas baleset volt, és semmi sem volt szándékos”.

Az ügyészség azonban elutasította ezt a verziót. Szerintük, miután Lewellyn meglátta Sydneyt, azért fordult meg a teherautójával, hogy elrabolja. Állításuk szerint szándékosan elgázolta, majd megerőszakolta, megölte és eltemette.

A bíró életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Lewellynt, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. A tárgyalás után Sydney édesanyja azt mondta az újságíróknak: „Akkor szolgáltatnának igazságot a lányomnak, ha még itt lenne.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

A Magyar Nemzet feljelentette a Netflixet egy nembináris bölény miatt

A lap szerint korhatárral kéne vetíteni a mesét, ugyanakkor az NMHH hatásköre nem terjed ki a Netflixre.

Link másolása

hirdetés

A Netflix Ridley Jones című meséjében szerepel egy nem bináris bölény, Fred, ő verte ki a biztosítékot a kormányközeli Magyar Nemzet napilapnál. A lap úgy látja, hogy a médiatörvény szerint korhatáros besorolást kellett volna kapnia a mesének, ez viszont nem történt meg, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordultak - írja a Média1.

A mesében ráadásul van egy másik szereplő, akinek két apja van.

Az ügy kapcsán kiderült, hogy az NMHH hatásköre nem terjed ki a Netflixre, ugyanis az Hollandiában van bejegyezve, ők pedig csak Magyarországon bejegyzett médiaszolgáltatók felett gyakorolhatnak hatalmat.

Így tehetetlenek a Fredet bemutató mese ellen, pedig a magyar pedofilellenesnek szánt, de az LMBTQ-közösséget is korlátozó törvény nevében léphetnének az ügyben – amennyiben a Netflix Magyarországon lenne bejegyezve.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Ételmérgezés miatt nem vett részt a saját esküvőjén a vőlegény, ezért a menyasszony egy tablettel felszerelt manökennel táncolt

Christine-t sokan csodálták a pozitív hozzáállásáért, és hogy így is emlékezetessé tette a lagzit.
Fotó: TheVictorianYoungsville/TikTok - szmo.hu
2021. november 28.


Link másolása

hirdetés

Egy iPaddel ellátott próbabával táncolt egy amerikai menyasszony, miután a vőlegény ételmérgezés miatt nem tudott részt venni az esküvőn - írja az iheartintelligence.

“Amikor a vőlegény hirtelen megbetegszik és kórházba kerül az esküvő napján” - ezzel címmel tették közzé videón is a különös pillanatot, ami az észak-karolinai esküvői helyszín TikTokján közel 900 ezer megtekintést ért el.

A felvételen látható, ahogyan Christine Karmire egyedül táncol vőlegénye, Gannon nélkül. A nő nemcsak a menyasszonytáncot hajtotta végre egyedül, maga vágta fel az esküvői tortát is és fotózkodott vele. Szerencsére a vendégek is örömmel vettek részt a játékban, és többszáz szelfit készítettek a “vőlegénnyel”.

Gannon most már sokkal jobban van, míg menyasszonyát sokan dicsérték “a lehető legjobb hozzáállásért” ebben a kényes helyzetben.

hirdetés
“Tetszett, ahogy alkalmazkodtak a körülményekhez, és végig vidámak voltak” - írta egy kommentelő, míg egy másik hozzátette: “A menyasszony fantasztikusan viselkedett, én biztos végigbőgtem volna.”

Maga a vőlegény is megszólalt a kommentek közt, aki mindössze 2 órával az esemény előtt került kórházba, és még aznap ki is engedték, de már éppen csak beugrani tudott az esküvőjére, hogy hazamenjen a feleségével.

“Ez volt a harmadik esküvői próbálkozásunk a covid alatt, így már nem akartuk halasztani. Szerettem volna, ha legalább Christine jól érzi magát a vendégekkel. Boldogságban élünk már 8 éve, és még sok jó áll előttünk. Most közel 56 órát aludtam, rengeteg üzenetem érkezett, amire válaszolnom kell, de boldog vagyok és egészséges!” - írta Gannon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Élete legszebb időszakát élte meg egy brit család, miközben az édesapát rákkal kezelték

Amikor Tim rádöbbent, hogy az élete véget fog érni, mindent kihozott belőle, amit tudott - írja felesége, Hilary.
Fotó: Pexels/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. november 28.


Link másolása

hirdetés

A rákbetegség a családban igazi átok, de ha másképp tekintünk rá, adhat csodálatos dolgokat is - írja a Metro nevű brit lapban Hilary Morgan, akinek férje, Tim 2 éve hunyt el.

Amikor a férfit 2015-ben négyes stádiumú bélrákkal diagnosztizálták, eldöntötte, hogy mindent megtesz a hátralévő idejében, amit addig elmulasztott. A diagnózis előtt a férfi már egy éve minden nap indokolatlanul fáradt volt. Mint utóbb kiderült, a vérszegénység következtében, ám ezt akkor könnyű volt a gyereknevelésre és a munkára fogni.

“A gyermekeink, Molly és William ekkor még csak 10 és 6 évesek voltak. Több forrásból hallottuk, hogy ilyenkor az őszinteség a legjobb megoldás, így mi is elmondtuk nekik, mi történik. Tim azt fájlalta volna a legjobban, ha közös emlékek nélkül hagyja őket” - írja a feleség.

Miután Tim daganatát eltávolították, megkezdték a kemoterápiát, ám ez sajnos nem bizonyult eredményesnek. A férfi azonban több, kísérleti fázisban lévő terápiás módszert is kipróbált. Ezek közt volt, ami olyan eredményesnek bizonyult, hogy 9 hónapra remisszióba került (azaz a szervezetében nem volt betegségre utaló jel).

Tim ez idő alatt a biciklijén edzett, és még a 90 kilométeres, hegyvidéki Dartmoor Demon versenyen is részt vett, ezzel több mint 270 ezer fontot gyűjtve az angol Rákkutatási Intézet (ICR) részére.

“A kezelések ellenére leginkább az maradt meg ebből az időszakból, hogy az otthonunk mindig tele volt nevetéssel és energiával. Tim folyton az ebédlőasztalnál ült, és a képtelen történeteivel szórakoztatta a gyerekeket. Zseniálisan utánozott másokat” - emlékszik vissza Hilary.

hirdetés

A férfi 45. születésnapjára, a saját kérésére óriási bulit rendeztek:

“Megkérdeztem, kit hívjak el, mire azt válaszolta: mindenkit! Olyan volt, mint esküvőt szervezni. Sátrat építtettem, pincéreket és fúvós zenekart fogadtam fel a közel 150 fős bulira. Tim is meglepetéssel készült: egyszercsak előrehívott, megjelentek a tanúk az esküvőnkről, és újra megerősítettük a házasságkötéskor tett fogadalmunkat. Megható, boldog és egyszerre szomorú pillanat volt, mivel a rák addigra már visszatért.”

A férfinek ekkor alkalma nyílt tesztelni egy immunerápiás módszert, amivel Spanyolországban folytattak kísérleteket. A család Barcelonába költözött: egy lakást béreltek a belvárosban, és élvezték a mediterrán őszt. Egy időre a gyerekeket is kivették az iskolából, akik így a szüleikkel lehettek.

A szer összesen 14 hónapig volt hatékony, ám ekkor a betegség ismét visszatért. Újra kemoterápiával próbálkoztak, ami azonban már nem bizonyult hatásosnak.

“Végül már nem tehettünk mást, otthon ápoltuk a férjemet. A gyerekeknek volt a legnehezebb, hiszen már 5 éve húzódott a betegség, és joggal hihették, hogy apa úgyis meggyógyul. Tim is nehezen törődött bele: mindig is fitt volt és erős. Még Barcelonában is futni járt a hegyekbe a kezelés alatt, hiába óvták ettől az orvosok. Bizonyította, hogy még mindig életben van.”

Tim végül 2019 novemberében, 48 éves korában hunyt el. A család óriási temetést tartott, amin több mint 300 fő jelent meg.

A most 16 éves Molly és 12 éves William még mindig küzd a gyásszal, ahogyan az édesanya is. A család ugyanakkor Tim örökségének tekinti, hogy soha nem szabad feladni.

“Furcsán hangzik, de hálás vagyok mindazért, amit Tim kezelése adott a családunknak. Éppen ezért támogatom a mai napig a rákkutatást. A férjem történetéből megtanultam, hogy minden egyes nap életben vagyunk, amíg el nem jön a halál. Elüthet a busz, amikor átmész az utcán, de egészen addig minden pillanatban élsz. Ez nincs másképp egy krónikus betegség esetében sem” - mondta Hilary.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Egy új-zélandi képviselő biciklivel ment be a kórházba, miután megindult nála a szülés

A baba és a politikus is jól vannak.
Fotó: Julie Anne Genter/Facebook - szmo.hu
2021. november 28.


Link másolása

hirdetés

Julie Anne Genter, egy új-zélandi zöldpárti parlamenti képviselő a Facebook-oldalán számolt be a hírről, hogy biciklivel ment szülni - szúrta ki a Telex.

Nagy újság! Ma hajnali 3 óra 4 perckor üdvözölhettük családunk legújabb tagját. Őszintén: nem terveztem, hogy biciklizzek vajúdás közben, de így alakult. A fájások nem voltak olyan vészesek, amikor hajnali kettőkor elindultam a kórházba, de 2-3 percenként követték már egymást és erősödtek, mire 10 perccel később megérkeztünk

- írja Julie a posztban.

A szülés végül nagyon gyorsan és komplikációk nélkül lezajlott, a baba ép és egészséges. Julie egyébként pártjának közlekedési ügyekért felelős szóvivője, továbbá közösségi oldalán rengeteg a biciklis poszt, kedveli ezt a sportot. Előző szülésekor, 2018-ban is biciklivel ment kórházba, így nem is ez volt az első eset.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: