/felfedezo/majdnem-belehalt-a-rakba-vegul-donorja-eskuvojen-vonult-fel-koszoruslanykent-a-3-eves-kislany/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Majdnem belehalt a rákba, végül donorja esküvőjén vonult fel koszorúslányként a 3 éves kislány

Még most vedd elő a 100-as papírzsepit, garantált a sírás.
hirdetés

Vannak olyan pillanatok, amikor a világ egy igazán kegyetlen helynek tűnik. Kétségkívül ilyen volt az is, amikor a csupán egy éves Skye Davren-McCormicknél a leukémia egy ritka fajtáját diagnosztizáltak, és mindössze 10% esélyt jósoltak az orvosok a kislány túlélésére. Az egyetlen megoldást az jelentette, ha családja sürgősen csontvelő-donort talál neki, és a kisbaba minél előbb átesik a kockázatos műtéten.

Így ismerte meg a család a 26 éves Haydent, aki a nonprofit szervezet, a Be The Match által jelentkezett csontvelő donornak egyetemista korában. A nő küldetésének érezte, hogy életet mentsen nemes felajánlásával, ám általában nagyon kicsi az esély arra, hogy egy donor és egy páciens csontozata összeillik, és végrehajtható a műtét.

Azonban úgy tűnik, a két lány sorsáról gondoskodtak az égiek: Hayden csontvelője éppen a pici Skye-jal passzolt, így a nő egy percig sem hezitált, rögtön eldöntötte, hogy segít a betegen. Fontos részlet, hogy az adományozás anonim módon történik, kezdetben sem a donor, sem a család nem tudhatta, kivel állnak szemben. A műtét után Hayden levelet írt a családnak, hogy érdeklődjön a kislány hogyléte felől, és üzenetváltásaik során olyan mély barátságot kötöttek az édesanyával, Taliával, hogy a lány még az esküvőjére is meghívta Skye-ékat.

És mindez semmi: az akkor 3 éves, immáron felépült kislány lett a menyasszony koszorúslánya, ő kísérte az oltárhoz és szórta mögé a virágokat. Skye és Hayden a főpróbán találkoztak először, ahol a nő rögtön térdre borult és magához szorította a kicsit. Végül egész este együtt szórakoztak, és érezhetően olyan kötelék alakult ki köztük, amit talán sosem foghat fel egy kívülálló.

Nos igen, ez nem is csoda: a fiatal menyasszony egy apró csöppség életét mentette meg, aki nélküle talán még az óvodáskort sem élhette volna meg. Igaz, Skye még nem értheti a gesztus jelentőségét, egy napon bizonyára elképesztően hálás lesz donorjának. Édesanyja elárulta, hogy mindenképpen tartani szeretné a kapcsolatot Haydennel, és nagyon fontos számára, hogy a nő végigkísérhesse kislánya fejlődését.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk