/felfedezo/london-legjobbra-ertekelt-ettermenek-soha-egyetlen-vendege-sem-volt-meg/
hirdetés

FELFEDEZŐ

London legjobbra értékelt éttermének soha egyetlen vendége sem volt még

Ugyanis az étterem nem is létezik.
hirdetés

Oobah Butler, a Vice újságírója megmutatta, mennyire egyszerű kamu helyeket, személyeket és kamu értékeléseket készíteni az interneten.

A TripAdvisoron csinált egy nem létező éttermet, amely hetek alatt London legmagasabbra értékelt vendéglátóhelyévé nőtte ki magát.

Csak éppen ez az étterem kizárólag ott, a TripAdvisoron létezik.

A The Shed at Dulwich névre keresztelt helyről lőtt fotók valójában Butler hátsókertjében készültek.

Az étteremhez címet nem, csupán egy feltöltőkártyás telefonszámot adott meg, és csak foglalás alapján lehetett oda bejutni - persze valójában sehogy sem, hiszen az étterem nem létezett, Butler pedig minden telefonálónak annyit mondott, hogy be van telve a foglalási tábla a következő hat hétre.

hirdetés

A fogások gusztusossá, fotózhatóvá tételéhez pedig mosogatótablettákat, borotvahabot és egyéb rögzítő-fixáló-felturbózó méreganyagokat használt fel.

Az ismerőseitől kért kamu értékeléseket, ezek alapján nemcsak Angliában, de világszerte ismertté vált a nem létező étterem. Sőt, pr-ügynökségek ajánlották fel szolgálataikat, éttermi beszállítók küldözgettek neki ingyenes mintákat (valahogyan kikövetkeztették a címét), sőt még állásajánlatokat is kapott.

- írja a kreativ.hu.

Sőt, Butler egy idő után oda is eljutott, hogy beengedett néhány vendéget szépen rendbe tett hátsókertjébe, és felszolgálta nekik a sarki boltból vett mirelit ételeket. És még így is sokan bevették a dolgot!

Amikor kiderült a füllentés, a TripAdvisor annyit nyilatkozott, hogy általában senkinek sem érdeke, hogy hamis helyeket hozzon létre, de tágabb értelemben azt ékesen bebizonyítja, hogy mennyire függenek az emberek az online értékelésektől, és mennyire egyszerű azokat meghamisítani.

Korábban egyébként Butler maga is kapott olyan megbízásokat, hogy pozitív értékeléseket írogasson helyekről, ahol sosem járt - darabjáért 10 fontot fizettek neki.

Ha ide kattintasz, láthatod a hátsókertet, az "ételekről" készült csalogató képeket, majd azt, hogyan készültek.

@oobahs által megosztott bejegyzés,

Butler még azt is videóra rögzítette, ahogy az "étterembe" érkező hívásokra válaszol:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk