/felfedezo/leutotte-a-betorot-ezzel-megmentett-egy-idos-asszonyt-egy-67-eves-amerikai-no/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Leütötte a betörőt, ezzel megmentett egy idős asszonyt egy 67 éves amerikai nő

Pechje volt a betörőnek, pont egy volt harcművészbe kötött bele.
hirdetés

Korábban is Lady Nindzsának szólították azt a 67 éves asszonyt, aki puszta kézzel ártalmatlanított egy férfit, aki a szomszédjához tört be - írja a The San Bernardino Sun.

Lorenza Marruja éppen harmadik emeleti lakásában tartózkodott, amikor a házban lakó 59 éves Donald Robert Prestwood erősen illuminált állapotban bement a lakásába. A férfit mindenki ismeri a házban, gyakran vállal ugyanis szerelői munkákat. Marrujától azt kérdezgette, hol van a barátnője, aki szintén a házban lakott, majd egy ponton agresszívan megragadta a nőt.

Marruja ekkor nyúlt a keze ügyében található első tárgyhoz, ami történetesen egy baseballütő volt, és megfenyegette a férfit, hogy ha nem ereszti el, bántani fogja.

Prestwood jobb belátásra jutott és távozott, ám nem sokáig maradt balhé nélkül.

Marruja is érezte a bajt, ezért a nyomába eredet, és látta, hogy a férfi egyenesen Elizabeth McCray-hez, barátnője 87 éves édesanyjához megy be. Hamarosan kiáltást hallott, ekkor döntött úgy, hogy kihívja a rendőrséget, de addigis kezébe veszi az ügyet. A férfi a lakásban a kerekesszékben ülő idős asszony fölött állt, Marruja pedig akcióba lendült. Elmondása szerint az ujjak visszahajlítása az egyik specialitása, előbb ezzel ártalmatlanította a férfit, majd könyökével kétszer szegycsonton vágta. Ezt követően a mellkasára térdelt, hogy a férfi a rendőrök kiérkezéséig veszteg maradjon.

hirdetés

A párharc egy mindössze 150 centiméter magas és 45 kilós asszony és a 180 centis 90 kilós férfi közt játszódott le.

A letartóztatott férfit bántalmazásért vitték az egyik helyi börtönbe, 150 ezer dolláros óvadékot állapítottak meg.

A hősként ünnepelt asszony elmondta, hogy sokkal nagyobb kárt is okozhatott volna a támadóban.

A megmentett asszony - aki egyébként nyaksérüléssel került kórházba - jó barátja, éppen ezért nem habozott azonnal a segítségére sietni, amikor kiáltását meghallotta.

A most 67 éves Marruja San Bernardinóban született, büntető igazságszolgáltatást tanult az egyetemen annak reményében, hogy nyomozó vagy ügyvéd lesz. Emellett 1981 és 2007 között ju-jitsut tanult, egészen a fekete öves szintig jutott. A karrier azonban nem jött össze, az elmúlt 30 évben Marruja hol hajléktalan volt, hogy sikerült alkalmi munkából - általában biztonsági őrként dolgozott - eltartania magát. Elmondása szerint az utcán gyakran hasznát vette a harcművészeti tudásának, emiatt büszke volt arra, hogy a helyiek Lady Nindzsának is becézték.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk