Lehúzatták a wc-n az egyetemista hörcsögét a repülőtéren

A 21 éves egyetemista szerint a Spirit légitársaság munkatársai tanácsolták neki, hogy végezzen Kaviccsal, a törpehörcsöggel.

Link másolása

Kavics (eredeti nevén Pebbles) Belen Aldecosea 21 éves egyetemista lelkitárs-állata volt, a tragikus története pedig ma járta be a világsajtót.

A hörcsögöt ugyanis lehúzták egy reptéri wc-ben, mert nem engedték felszállni egy repülőre.

Korábban valaki egy pávával próbált repülőgépre szállni, de érthető módon a légitársaságnál akkor sem rajongtak az ötletért. Aldecosea viszont direkt rákérdezett, hogy Kavics repülhet-e vele, mire telefonon azt a tájékoztatást kapta, hogy igen. A becsekkoláskor mindezt tagadták és Aldecosea szerint

a pultnál azt tanácsolták neki, hogy engedje szabadon, vagy húzza le a vécén a hörcsögöt.

Próbált autót bérelni, de nem sikerült, órákon át döntésképtelen volt, majd végül mégis végzett Kaviccsal. Természetesen nagyon megviselte a dolog:

"Rémült volt. Rémült voltam. Vérfagyasztó volt, amikor megpróbáltam bedobni a vécébe. Jó tíz percig csak ültem és zokogtam a fülkében"

- idézte fel.

Derek Dombrowski, a Spirit légitársaság szóvivője tagadja, hogy munkatársai tanácsolták volna a kisállat megölését.

"Magabiztosan állíthatom, hogy a légitársaság dolgozói soha nem javasolták ennek a vendégünknek, hogy lehúzza, vagy bármilyen más módon bántalmazza az állatot.

Nagyon elszomorító, hogy ez a vendégünk végül úgy döntött, hogy végez a saját kedvencével"- mondta. Azt viszont elismerte, hogy valóban ők tájékoztatták félre telefonon Aldecoseát. A nő ügyvédet fogadott, aki felháborítónak tartja, hogy Kavicsot összehasonlítják Dexterrel, a korábban már említett pávával.

"Ez nem egy óriási páva, ami veszélyt jelent más utasokra. Ez egy apró, cuki hörcsög, ami simán elfért gazdája tenyerében"

- mondta Adam Goldman, a nő ügyvédje.

A kommentelők véleménye megoszlik a témában. Egyesek szerint az egész történet egy ordas nagy kamu, egyszerűen sem reptéri alkalmazott, sem más szakmabeli nem ajánl olyat, hogy ölje meg az állatot, így

a lánynak nem ügyvédre, hanem pszichiáterre van szüksége.

Ugyanígy gondolják azok is, akik ugyan elhiszik, hogy a reptéri alkalmazottak a wc-n való lehúzást javasolták, de nem tudják megérteni, hogy Belen Aldecosa hogy lehetett képes ilyesmire a lelki társával. Sokan azt írják, hogy sokkal egyszerűbb lett volna autót bérelni, találni valakit, aki megőrzi, vagy akinek oda lehet ajándékozni az állatot.

A legnagyobb bírálók szerint a lánynak már azért is pszichiáter kellene, mert 21 évesen egy hörcsögöt gondolt lelki társának.

Via The Guardian, Mashable

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: