/felfedezo/lebukott-a-sztarsef-husleveskockaval-izesitette-a-vegan-eteleket/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Lebukott a sztárséf, húsleveskockával ízesítette a vegán ételeket

A felhasznált ízesítő a halal étkezés szabályainak sem felel meg, így a muszlimok sem fogyaszthatják az így készült ételeket a vegák mellett.
hirdetés

"Nem kell a vendégek orrára kötni, hogy mit tartalmaz az étel" - így vélekedik a Tamarind indiai étteremlánc executive séfje, aki most komoly bajban van, miután kiderült: londoni üzletükben húsleveskockát használt a vegetáriánusnak feltüntetett ételekben - írja a plantbasednews.org.

Mindez egy volt dolgozónak köszönhetően derült ki, akit épp azért rúgtak ki, mert szólt, hogy a húst tartalmazó alapanyag nagyon nem oké. Az étteremvezető-helyettes, Mafis Ali munkaügyi pert adott be, melynek során elmondta, hogy a felhasznált ízesítő a halal étkezés szabályainak sem felel meg, így a muszlimok sem fogyaszthatják az így készült ételeket a vegák mellett.

Hiába szerette volna elérni az étteremvezető-helyettes, hogy ne verjék át a vendégeket, a Michelin-csillagos séf állítólag közölte: nem kell az orrukra kötni, hogy mi van az ételben, majd kirúgta a jószándékú helyettest.

A menedzserhelyettes munkajogi pere során a bíróság első fokon úgy ítélte meg, hogy jogtalanul távolították el állásából. A férfi 2500 font kártérítést kap.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk