FELFEDEZŐ

Kamu gyorshajtási csekkekkel próbált több zsebpénzt kicsalni apjából az eszes kislány

Annyira élethűekre sikerültek a hamis rendőrségi csekkek, hogy majdnem be is jött az átverés. :D

Link másolása

Nagyon frappáns megoldással sikerült majdnem csőbe húznia édesapját egy angol kislánynak.

A Lancashire-ben élő Elizabeth Kay-Devine még csak 6 éves volt, amikor először eszébe jutott, hogyan szerezzen több zsebpénzt. Miután látta az apja cégénél dolgozó egyik sofőr gyorshajtási csekkét, rájött milyen sok pénzt kell fizetni a rendőrségnek ezért a szabálysértésért.

Kreált hát ő is egy hamis, de nagyon valóságosnak tűnő csekket, amit elküldött az apjának - rajta a gyorshajtás időpontjával, helyszínével, az autó rendszámával és a helyi önkormányzat logójával.

Majdnem be is jött az átverés, apja és mostohaanyja ki is fizették volna a 100 fontos (körülbelül 37 ezer forint) büntetést, ha a kislány nem felejtette volna el a bankszámlaszámot, ahová utalniuk kellett volna.

Elizabeth azonban tovább próbálkozott: öt éven át küldözgetett csekkeket különböző szervektől. Most 11 éves, legutóbbi kamu pénzbehajtó levelében pedig ismét 100 fontot akart követelni az apjától, figyelmeztetve arra, hogy ha nem fizeti be a büntetést 10 napon belül, már 150 fontra emelkedik ez az összeg.

Kennedy News and Media on Twitter

Girl Attempts To Swindle Pocket Money From Dad With Forged Speeding Fines https://t.co/fQMMQMVdDE

Apja, Paul Kay és párja azonban már csak mosolyognak a lány kreatív turpisságán.

"Folyton ezt csinálja, már legalább öt ilyen levelet küldött nekünk, minden alkalommal más szervek nevében. Évről évre jobban sikerült a hamisított csekkek. Elég ijesztő, hogy valaki ilyen fiatalon tudja, hogy melyik szerv logóját használja és milyen részleteket kell leírnia. Nagyon okos, ért a számítógépekhez, és elég ügyes az ilyen dolgokban"

- mondta Helen Boardman, Elizabeth mostohaanyja.

Mint kiderült, Paul és Helen cége irodai fénymásolással foglalkozik, így minden eszköz adott volt a 11 éves lánynak ahhoz, hogy elkészítse a hamis büntetőcsekkeket.

Elizabeth kreativitását még a helyi önkormányzat is megdicsérte (miután eljutott hozzájuk, hogy az ő nevükben is állított ki büntetéseket), de felhívták a figyelmet arra, hogy ők ezzel nem foglalkoznak, a gyorshajtásért járó csekkeket a helyi rendőrség adja.

BwD Council on Twitter

We're impressed by Elizabeth's entrepreneurial spirit and the effort she has put in to this?, but we don't issue fines for speeding - that's @LancsPolice! ? If you have doubts about a letter from the Council, let us know at info@blackburn.gov.uk ? https://t.co/oSlNEZ5adW

Forrás: LadBible

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: