/felfedezo/kabitoszer-fegyver-emberkereskedelem-drog-internet-sotet-net-oldal-rendeles/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Két fiuk halt meg egyszerre – kábítószert, fegyvert vagy akár embereket is lehet rendelni az internet sötét oldaláról

Két fiatal fiú a neten vett drogtól halt meg, de más bűncselekmények kiindulópontja is volt az internet sötét oldala.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. szeptember 04.

hirdetés

Az internetes vásárlás nagyon megkönnyíti a dolgunkat: pár kattintással megvehetjük a kívánt terméket, amit később házhoz is szállítanak. A neten már az illegális dolgokhoz is ilyen könnyen hozzá lehet jutni: az úgynevezett "sötét neten" fegyvert, kábítószert, de embereket is lehet vásárolni.

Ez a drogdílerek, az emberkereskedők, a stricik, a pedofilok és a pszichopaták kedvelt platformja, ahol klienseket, illetve áldozatokat szerezhetnek. Ennek megfelelően számos bűncselekmény melegágya volt a dark web.

Egy német nő és párja 12 és fél év börtönt kapott azért, mert ezen az oldalon árulták a nő 9 éves fiát a gyermekbántalmazók számára. Chloe Ayling modellt pedig kis híján a "sötét neten" adták el emberkereskedőknek, miután elrabolták, bedrogozták és fogva tartották Olaszországban. Elrablója, Lukasz Herba szexrabszolgáként akarta áruba bocsátani a lányt, de végül meggondolta magát, és kidobta őt a brit konzulátuson. A börtönt viszont nem úszta meg, emberrablásért 16 évet kapott.

2015-ben egy 19 éves fiú egy Glock pisztolyt vett az interneten, amivel lövöldözni akart a Newcastle Főiskolán. A terve csak azért nem sikerült, mert egy nő, akivel beszélt, értesítette a hatóságokat a közösségi médián keresztül. Liam Lyburd végül minimum 8 évi börtönbüntetést kapott az illegális fegyvervásárlásért.

A dark weben zajló drogkereskedelemnek pedig két fiatal áldozata is volt. 2014 őszén két fiútestvér Manchesterbe ment egy focimeccsre, aztán egy pubban italoztak, ahol foglaltak egy szobát is éjszakára. Egy nappal azután, hogy ki kellett volna jelentkezniük, holtan találták mindkettejüket.

hirdetés

Kiderült, hogy a 19 éves Torin halálos adagot rendelt az MDMA nevű drogból egy ismeretlen eladótól egy weboldalon, ez okozhatta az ő és 20 éves bátyja, Jacques halálát.

A rendőrségi nyomozás során megtalálták a dílert, akit 2017 júniusában tartóztattak le, miután kiderült, hogy hatalmas értékben árult különböző kábítószereket. Végül 16 év börtönre ítélték kábítószerkereskedelem miatt.

Az elhunyt fiúk szülei azóta igyekszenek felhívni a figyelmet az internet sötét oldalára, és azért küzdenek, hogy módosítsák a drogokra vonatkozó jogszabályokat.

"A dark net olyan, mint az Amazon: csak rámész az oldalra, összehasonlítod az árakat, kattintasz, fizetsz, a rendelésed pedig pár nap múlva postán érkezik. Ennyire egyszerű"

- mondta Ray, Jacques és Torin édesapja.

Elmondása szerint többen használják ezt az oldalt, mint gondolnánk. Az emberek azért fordulnak az internetes dílerekhez, mert nehezebb lenyomozni őket.

A dark webről már dokumentumfilm is készült, amelynek készítője, Jamie Bartlett elmondta, hogy az internet sötét oldala a technológia világának "vadnyugata", és nagyon nehéz megtippelni, hogy mennyien használják ezeket az oldalakat.

Becslések szerint naponta több mint 3 millió ember keres rá "sötét oldalakra", amelyeken rengeten lopott adatot, illegális pornót, hamisított pénzt is lehet találni.

Forrás: The Sun


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk