hirdetés

FELFEDEZŐ

Június 21-re jósolják a következő világvégét egy bizarr elmélet alapján

Egy tudós posztolt erről a Twitteren, amerikai tudósok szerint viszont teljesen valószínűtlen, hogy vasárnap bekövetkezzen a világvége.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 13.

hirdetés

A koronavírus és lassan globális méreteket öltő rasszizmus elleni tüntetések után úgy tűnik, hogy erre az évre még egy világvége is esik. Legalábbis egy tudós szerint egy banális matematikai tévedés miatt a 2012. december 21-re várt világvége valójában 2020. június 21-én lesz - írja a Mirror.

Egy bizarr elmélet szerint ugyanis most valójában nem 2020, hanem csak 2012 van. Amikor 1752-ben Nagy-Britanniában és tengerentúli gyarmatain, köztük a mai Egyesült Államokban is bevezették a Gergely-naptárat, 11 napot dobtak ki az átállás miatt. Ez a látszólag jelentéktelen pár nap okozhatja végül a vasárnapra eső világvégét.

"A Julianus-naptár szerint valójában most még csak 2012-ben vagyunk. A Gergely-naptárra való átállás után az évente elvesztett napok száma 11. Ez az 1752 és 2020 közötti 286 évvel számolva 2948 nap, amit ha 365-tel, vagyis a naptári év napjainak számával osztunk, éppen 8 év jön ki"

- írta a Twitteren Paolo Tagaloguin.

A tudós napra pontos számításai alapján így

hirdetés

a 2012. december 21-re jósolt világvége valójában 2020. június 21-én esedékes.

A NASA szakemberei szkeptikusak a vasárnapra várható apokalipszissel kapcsolatban. Azt mondják, hogy a Nibiru nevű kisbolygóhoz köthető pusztulást először 2003 májusára várták az összeesküvés-hívők, de miután semmi nem történt, 2012 decembere lett az új dátum, ami a maja naptár ciklusának zárónapja volt.

Az amerikai tudósok szerint valószínűtlen, hogy jövő vasárnap bekövetkezzen a világvége. Legalábbis erre vonatkozóan semmilyen tudományos bizonyítékot nem tudnak bemutatni az elmélet hívei.

Úgy tűnik azonban, hogy Paolo Tagaloguint még ennél is korábban elérte a végítélet: előbb a szóban forgó Twitter-bejegyzést, később az egész felhasználói fiókot is törölték a közösségi platformról.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk