FELFEDEZŐ

Így ünneplik a szülinapjukat, akik február 29-én születtek

Többen is elmesélték saját sztorijukat.

Link másolása

Egyeseket teljesen zavarba ejt ez a plusz egy nap az évben, hogy mégis miért van szükség szökőévre, szökőnapra. Másokban inkább az merül fel, hogy jogosultak-e ezzel a nappal egy plusz napnyi fizetésre. Viszont a társadalom egy vékony rétegének ez meglehetősen különleges nap. Ugyanis azoknak az embereknek, akik február 29-én látták meg a napvilágot, csak négy évente ünnepelhetik a születésnapjukat ténylegesen azon a napon, amikor megszülettek.

Azok az emberek, akik február 29-én születtek gyakorlatilag két korral és két születésnappal rendelkeznek. A szökőéven túli három évben dönthetnek úgy, hogy február 28-án vagy március 1-én ünneplik szülinapjukat, ezt mindenki egyénileg választja meg.

A Metro.co néhány emberrel eébeszélgetett, akik abban a furcsa helyzetben vannak, hogy négy éve először ma ünnepelhetik ténylegesen szülinapjukat.

Jo – 4 éves ma (12)

Gyűlölte, hogy nyolcéves koráig csak egynek számított. Viszont most már imádja, és értékeli, hogy ő ennyivel is különlegesebb. 28-án ünnepli a család a szülinapját, de minden szökőévben február 29-én nagy zsúrt tartanak. Idén egy roller discot béreltek ki, minden díszítés zöld lesz és békás, mert a lány imádja a békákat.

Eleine – 13 éves ma (52)

Még emlékszik, mikor kislányként felháborodott, hogy nem találta meg a születésnapját a naptárban. Az apukája azt mondta neki, hogy nézze meg az összes többi hónapnál is, de sehol se találta február 29-ét. Ekkor volt négyéves, és éppen készült volna az ötödik születésnapjára, ami hiányzott a naptárból.

Billy – 10 éves ma (40)

Pénteken egy nagy családi összejövetelt tartanak, és a szombat a barátoké, és a hétvégét egy vasárnapi ebéddel zárja. Négy évente megadja a módját az ünneplésnek. Más éveken március 1-jén és február 28-án is ünnepel.

Jemma – 7 éves ma (48)

Általában 28-án ünnepli, mert a bátyja ezen a napon született, és így együtt tartják meg a születésnapjukat. Viszont négy évente adódik lehetőség, hogy saját szülinapot tartson. A tizedik szülinapjára meglepte magát egy Antarktiszi utazással.

Heather – 14 éves ma (56)

A tizenegyedik születésnapja alkalmából egy barátja esküvőjére látogat el ma, ami azt jelenti, hogy a kedves pár négy év múlva ünnepelheti első házassági évfordulóját. Szórakoztatónak tartja, hogy mikor betöltötte a tizenegyet, a kislánya is akkor lett tizenegy.

Julie – 13 éves ma (52)

Születésnapja alkalmából Spanyolországba utazik. Sőt, még születésnapi pólót is csináltatott.

Chloe – 8 éves ma (32)

Nem csinál nagy felhajtást. Viszont az ötödik azaz a huszadik születésnapján egy kocsmatúrára ment a pólójára tűzve egy kitűzőt, amin az ötös felirat díszelgett. Mindenkinek elmesélte, hogy aznap lett öt éves.

Amy – 6 éves ma (24)

Ő a családjával ünnepel, ugyanis az anyukája is ugyanezen a napon született. Mindig együtt ünnepelnek. Különleges, ha egy családban valaki február 29-én született, még különlegesebb, ha ketten vannak.

Shawna – 12 éves ma (48)

Van egy testvére, aki öt perccel idősebb nála, később ugyan ezen a napon született meg Shawna lánya is. Nagy buli lesz náluk, mert a lányával mindketten a tizenkettőt töltik be.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk