hirdetés

FELFEDEZŐ

Így néz ki, ha három pingvin múzeumba megy

A műkedvelő madaraknak Caravaggio tetszett a leginkább.
Fotó: Represented by ZUMA Press, Inc. / Norhfoto - szmo.hu
2020. május 22.

hirdetés

A koronavírus-járvány óta feltűnően szeretik olyan helyen terelgetni a pingvineket ápolóik, ahol egyébként sosem fordulhatnának meg. Így jártak például a szingapúri állatkert pingvinjei is, amelyeket játszóterezni vittek.

A kansasi városi állatkert lakóinak azonban ennél magasztosabb programot talált ki az állatkert igazgatója, Randy Wisthoff.

A három Humboldt-pingvin, Bubbles (5), Maggie (7) és Berkley (8) a Nelson-Atkins múzeumba mentek, ahol impresszionista és a barokk festményeket tekintettek meg.

Julian Zugazagoitia, a múzeum vezetője szerint a pingvinek sokkal jobban szerették Caravaggiót, mint Monet-t. Előzetesen pedig azt hitték, hogy Monet hűvös, kékes színvilágú vízililiomai fognak a legjobban bejönni a pingvineknek, ám úgy tűnik, hogy a sokkal színesebb barokk festményeket favorizálják inkább az állatok.

hirdetés

Az igazgató elmondása szerint azt is nagyon értékelték, hogy spanyolul szólt hozzájuk - a Humboldt-pingvinek Dél-Amerikából, spanyol nyelvterületről származnak.

Wisthoff elmondta, hogy a pingvinek láthatóan nagyon élvezték a fel-alá totyogást az üres múzeumban. Az állatoknak azért találnak ki ilyen programokat, hogy élményekhez jussanak, stimulálják az érzékeiket, ugyanis a karantén alatt hetekig zárva volt az állatkert. Ez már a múlté, a kansasi City Zoo már kinyitott, így a trió már látogatható - igaz, szigorú biztonsági óvintézkedések mellett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk