hirdetés

FELFEDEZŐ

Igazi pancser: egy csillagot adott az étteremnek, de a tulaj emlékezett rá és parádésan leoltotta

Így legyen nagy szánk, ha máshol eszünk és nincs igazunk...
Bored Panda, fotók: Pixabay, Imgur, Giphy - szmo.hu
2018. szeptember 20.

hirdetés

Nehéz dolog a vendéglátás, különösen ha azt a vetületét nézzük, hogy a vendégek ma már az interneten bármilyen értékelés és megjegyzést közzétehetnek, akár igazuk van, akár nem. Ha pedig az utóbbi – akkor az különösen fájdalmas lehet az étteremvezetőnek, aki adott esetben úgy érezhette, a lelkét is kitette a vásárlókért.

A Bored Panda figyelt fel egy, az Imguron megosztott sztorira, ami minden étterembe járó számára tanulságos lehet. Egy bizonyos Monica az éttermek számára létrehozott értékelési felületen egyetlen mondatot osztott meg a többi felhasználóval, ami a következő volt: „A kaja oké volt, de a kiszolgálás borzalmas.” Eltelt két hónap, majd az étterem vezetője valószínűleg észrevette a megjegyzést, s intelligens módon reagált is rá. Méghozzá így:

„Kedves Monica,

Szerettem volna felvenni veled a kapcsolatot és megköszönni az üzenetedet. Örülök, hogy megtehetem, hiszen ezt a csoportot már az elmúlt két évben is vendégül láthattuk. Sosem volt velük gond és mindig örülünk, hogy ezeket a lányokat újra és újra fogadhatjuk. Arra viszont szeretnélek emlékeztetni, hogy a 27 fős társaság a foglalt 7 órás időpont ELŐTT 40 PERCCEL érkezett. Te és másik két szülő, akik az asztalnál ültetek, azonnali ültetést és kiszolgálást követeltetek. A korai érkezés ezt rendkívüli módon megnehezítette, de ennek ellenére a személyzet azonnal szorgalmasan azon kezdett dolgozni, hogy a lehetőségeik szerint legjobban gondoskodjanak valamennyiőtök igényeiről, miközben a többi vendégre is oda kellett figyelniük. Nagylelkűen odaadtuk a csoportnak grátiszba a bankett-termünket, hogy minden lány kényelmesen együtt ülhessen s beszélgethessen kedve szerint. Miután az egész csoporttól felvettük a vacsorarendelést, 35 percet kellett várnotok a kiszolgálásra. Ennyi emberrel számolva, akik nem rendelték meg a menüt előre, a csapatunk nagyon keményen dolgozott, hogy mindent időben teljesítsen. Nem vagyunk gyorsétterem, minden főételt rendelésre készítünk. Te és a veled ülő másik két szülő ragaszkodtatok ahhoz, hogy az egész csoport külön számlákat kapjon, holott a foglaláskor azt tanácsoltam, hogy ne külön-külön fizessetek és azt is elmondtam, hogy van ATM-automata a közelben arra az esetre, ha szükségetek lenne rá. Monica, te és a veled ülő másik két szülő végtelenül durván beszéltetek velem, a bárpultosokkal és a kiszolgálókkal, sőt, az egyiküknek még azt is mondtátok, hogy „pofa be”, miközben egy másik szó szerint elsírta magát miattatok. Nagyon hálás vagyok a többi szülőnek a csoportban, akik nem győztek bocsánatot kérni a viselkedésetekért és extra borravalót adtak a csoporttal foglalkozó pincéreknek, mivel te és a veled ülő két szülő nem hagytatok semennyit. Sajnálom, ha úgy érezted, hogy nem értük el az általad kívánt szintet, de a tőlünk telhető legtöbbet megtettük cserébe a követelőző és fellengzős viselkedésedért.”

Az internet népe felháborodottan reagált a sztorira. Volt, aki azt írta, a tulaj levele a b#&@meg" szofisztikált kifejezési módja, más pedig arra mutatott rá, hogy ha egy vendéglátós két hónap után is emlékszik egy vendégre, ott biztos valami nagy gáz volt.

hirdetés

Íme az üzenetváltás:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk