FELFEDEZŐ

Cuki nyuszis palacsinták, gyönyörűen megfont kalácsok, ínycsiklandozó sonkák - ilyen a húsvét az Instagramon

Az Instagramon húsvétkor is a szemet gyönyörködtető fotóké a főszerep.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. április 02.


Link másolása

Sokan vitatkoznak az Instagram fotók miatt, hiszen olyan csodálatos terítékeket, tálalásokat látunk, amiket valljuk be egy sima hétköznapon tuti nem csinálnánk meg magunknak. Na de húsvétkor mindenhol előtérbe kerültek a cuki nyuszi alakú reggelik, a hibátlanul megfont kalácsok, az omladozó sonka szeletek és a tökéletesre sütöt répatorták.

Nézzük, hogy a magyar Insta-közösség milyen fotókat készített húsvétkor.

Finomságokkal teli Húsvét hétfőt mindenkinek! ?????☕️ Tavaly ilyenkor 39 fokos lázzal fetrengtem itthon a legszörnyűbb Calici vírus közepette, és sajnos a tavalyi ünneplés és lakoma nekem teljes mértékben kimaradt, úgyhogy ezért most duplán örülök a mai napnak! Gondoltam meg is lepem Tomit egy szolid kis ünnepi reggelivel ? Nálunk mindig az volt a hagyomány, hogy anyukám csinálta meg a húsvéti sonkát, de mióta együtt lakom Tomival, azóta nagyon fontosnak tartom, hogy tovább örökítsem ezeket a hagyományokat, és az új otthonunkban is legalább olyan különlegesen éljük meg az ünnepet, mint gyermekkoromban a szüleimmel ❤️ #husvet #husvetireggeli #husvetisonka #mutimiteszel #eastern

Dorottya Kovacs (@chloeknows) által megosztott bejegyzés,

Húsvéti Burger reggelire #bestbrekfast #húsvétireggeli #kispestcity #4ever4cc

József Mázás (@mazas_jozsef) által megosztott bejegyzés,

(HU?) ?Vegan no-bake Carrot Cake? You asked for the recipe, so here you have it☺️ Let me know if you make it, please tag me in your pictures, I'd love to see your creations and how you liked it? Base: 3/4 cup grated almonds (walnuts or any other nuts will work too) 3/4 cup desiccated coconut 3/4 cup oat flakes blended into flour 1.5 tsp cinnamon (flat spoon) 1/2 tsp gingerbread mix 2-3 pinches of salt ( depends how strong your salt is) 1.5 cups peeled and grated carrots, squeeze the juice out, before using it 1 medium sized apple, peeled and grated, squeeze the juice out before using it 3 Tbsp raisins 2-3 Tbsp orange juice 3 Tbsp agave syrup 2 Tbsp lemon juice grated skin of 1/2 a smaller lemon . Cream: 1 medium sized apple, peeled and grated, squeeze the juice out before using it 1 Tbsp coconut flour/desiccated coconut if you don't have flour 1 Tbsp lemon juice 1 Tbsp agave pinch of vanilla powder pinch of salt . Top: Blend sunflower seeds with cinnamon and coconut sugar. Top with grated carrots and almond slices✨ . HOW TO: For the base: Blend the dry ingredients (almonds, coconut, oats) with the spices first in your blender. Add in the grated carrots and apples and blend together. Transfer into a bowl and mix in the remaining ingredients with a spoon. Try if it tastes good to you and add in some more cinnamon etc. if needed. Spread this layer on a 17cm tin. Put it into the freezer until it hardens (but do not freeze completely!). For the cream layer simply mix everything with a spoon and layer it on top of he base. Top with the cinnamony sunflower seeds and carrots and enjoy? Store in the fridge for up to 3 days. . . . . #vegan #carrotcake #húsvét #foodie #letscookvegan #plantbased #veganworldshare #veganblogger #healthylifestyle #veganforhealth #bloggerlife #veganfoodblog #bloggerstyle #vegancake #bestofvegan #healthyvegan #whatveganseat #healthyrecipes #mutimiteszel #healthyeating #onthetable #glutenfree #whatieatinaday #cakerecipe #sütemény #veganrecipes #recipeshare #easterrecipes #torta #recept

Nora's aspiration | vegan | HU (@noraspiration) által megosztott bejegyzés,


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: