hirdetés

FELFEDEZŐ

6 erős nő, akik nem voltak hajlandók elfogadni sorsukat, és most boldogok

A 'gyengébb nem' – emlegetik ma is gyakran a nőket, mint akiknek szükségük van arra, hogy gondoskodás és szeretet vegye őket körül
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. május 29.

hirdetés

Amikor azonban súlyos problémákkal kell szembenézniük és kemény idők várnak rájuk, a legtöbb nő hihetetlen lelkierőről és kitartásról tesz tanúságot. Ilyen példákat talált a a Bright Side .

1.

Torz arccal született, 18 műtéten esett át, ma egy sebészeten dolgozik.

Súlyos arctorzulással született az angol Cody Hall. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy nincs mit tenni, ekkor a család összefogott, hogy pénzt gyűjtsenek egy Egyesült Államokbeli kezelésre. Első műtétjén egy éves korában esett át. A következő 14 évben még 17-szer operálták. Közben normális életet élt, és figyelemre méltó eredményeket ért el az iskolában. Nem hagyta, hogy kinevessék, vagy sajnálkozzanak rajta. Cody ma az angliai Kettering általános kórházának sebészetén dolgozik, és az idén férjhez ment középiskolai szerelméhez. „Csak azt akartam megmutatni az embereknek, hogy van heppiend” – mondta esküvője napján.

2.

hirdetés

Egy pakisztáni emberi jogi aktivista kiharcolta a lányok tanulási jogát iszlám országokban

Malala Juszafzai nevét jól ismeri a világ: 2014-ben, 17 évesen a világ legfiatalabb béke Nobel-díjasa lett. Azután vált ismertté a 2010-es évek elején, hogy blogot indított a BBC-nek a szélsőséges iszlám rendszerről, amely megtiltotta a pakisztáni lányoknak, hogy iskolába járjanak. Malalát többször halálosan megfenyegették, sőt túlélt egy gyilkossági kísérletet, amely miatt egy ideig mesterséges kómában tartották. Ma, húszévesen Oxfordban tanul és segíti a lányokat világszerte a tanulásban. Még egy külön iskolát is nyított a Szíriából menekült lányoknak.

3.

Az első Down-kóros lány, aki részt vett egy szépségversenyen az Egyesült Államokban.

Mikayla Holmgren nemcsak elindult a Miss Minnesota USA versenyen, hanem két díjat is nyert rajta. Köszönő beszédében kifejtette: úttörő akar lenni azok között, akik új oldalról mutatják meg a Down-szindrómával élőket. Mikayla szeret táncolni, tornászni, és sok jótékonysági munkát végez. Azt mondák róla, hogy mosolya, lelkesedése, őszintesége és eltökéltsége ragályos, ihlető példa a fogyatékkal élők számára.

4.

Kilencféle munkát vállalt, hogy idősek gondját viselje.

Sarah Moore feladta nagyvárosi életét és egy kis skóciai szigetre költözött, ahol többségükben nehéz munkára már képtelen idős emberek élnek. Sarah a legkeményebb munkákat is elvállalja. Idősgondozó, légiforgalmi irányító, tűzoltó, pásztor, és a helyi önkormányzat jegyzője egy személyben. Emellett kiviszi a helyi postát, intézi a repülőtér áruforgalmát, exkavátorokkal dolgozik a farmokon, sőt, még turistákat is kalauzol a sziget egyetlen világító tornya körül. Sarah azt mondja, nem bánta meg döntését, nem hiányzik a korábbi élete. Talált új barátokat, és nem érzi magát egyedül. A helyiek szeretik és csodálják kedvességét. A kemény munka és a szórakozási lehetőségek hiánya ellenére Sarah a világ legboldogabb emberének tűnik.

5.

Túlélt egy cápatámadást, elvesztette egyik karját, és mégis szörfcsillag lett.

Bethany Hamiltont 13 éves korában támadta meg egy tigriscápa szörfözés közben. A találkozás az egyik karjába került. Ennek ellenére nemcsak felépült, hanem legyőzte félelmét, és folytatta a hullámlovaglást. Ma boldog anya, feleség és világhírű profi szörfös. Történetéből könyv és film is született.

6.

Hajléktalan volt, bandába keveredett, majd harvardi diplomás lett.

Liz Murry-nek nehéz gyerekkora volt. Szülei menthetetlen drogfüggők voltak, őt rendszeresen zaklatták az iskolában, kimaradt, bandázni kezdett. Tizenöt éves volt, amikor anyja meghalt, ő pedig hajléktalanná vált. Senki sem gondolná, hogy a történet boldog véget ért, de Liznek sikerült összeszednie magát. Végül jelesen végezte el a középiskolát és azóta már a Harvardon is diplomát szerezett. Ő gondozza beteg apját, aki belé nevelte az irodalom szeretetét. Liz kiváló író lett és gyakran tart előadásokat tizenéveseknek és felnőtteknek is. Azt tanítja nekik, hogy higgyenek önmagukban, ragadjanak meg minden lehetőséget, függetlenül attól, hogy milyenek a körülményeik, és romboljanak le minden akadályt, amely a boldogságuk útjában áll.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Mellkasán kívül dobog a szíve egy 11 éves orosz kislánynak

A Cantrell-pentalógiával született Virsaviyát állítása szerint ez egyáltalán semmiben nem akadályozza.
Fotó: Northfoto/mediadrumworld.com/@legendari_love - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Egymillió emberből csak egy születik Cantrell-pentalógiával, vagyis egy olyan rendkívül ritka szindrómával, amikor a szív nem a mellkasüregben, hanem azon kívül helyezkedik el. Így született a Floridában élő ma már 11 éves Virsaviya Borun-Goncharova is, akit állítása szerint szinte semmiben nem akadályoz állapota, írja a Mirror.

A Cantrell-pentalógia akkor alakul ki, amikor a terhesség alatt nem megfelelően fejlődnek a bordák és a hasfal. Az ilyen rendellenességgel született kisbabák az esetek túlnyomó részében röviddel a szülés után meghalnak.

Nem úgy Virsaviya, aki mára már egy igazi kamaszlány lett.

Pedig neki sem volt sok esélye a túlélésre: anyukájával már a terhesség alatt közölték, hogy már az is csoda lenne, ha a gyerek egyáltalán élve születne.

A csecsemő végül életben maradt, és azóta is mindenki a csodájára jár. Mivel a kislány szíve a mellkasán kívül helyezkedik el, folyamatosan látható, ahogy dobog. Ezt szereti nézni a gyerek testvére, Ervin is, aki gyakran nővére szívén pihentetni az arcát vagy kezét.

A kislány anyukája, Dari még 2015-ben költözött Oroszországból Amerikába egy műtét miatt. A kislány szívében található lyukat kellett megszüntetni, amivel lehetővé tették volna, hogy még könnyebb legyen az élete. Erre végül nem került sor a tüdő artériáit befolyásoló magas vérnyomás miatt, ráadásul 2020 elején Virsaviya kórházba került véroxigénszintjének csökkenése következtében.

Az anyuka elmondta, hogy bár a kislány csak nevet az állapotán, valójában nem olyan egyszerű az élete. Mivel a gyerek szíve tulajdonképpen a bőre alatt dobog, szinte minden szokatlan helyzet komoly megterhelést jelent számára. Ettől függetlenül a kislány nem adja fel, és ugyanúgy énekel és táncol a barátaival, mint a többi gyerek. Ilyenkor azonban mindig a közelben kell lennie az otthoni oxigén koncentrátornak, ha netán elszédülne vagy rosszul lenne.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy elásott láb miatt hívta ki a rendőrséget egy angol nő, de kiderült, hogy az nem az, aminek látszik

A zsaruk rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, ahol aztán meglepő dolgot találtak.
Fotó: Northumbria Police/Facebook - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Meglepő dologra lett figyelmes egy nő még kedden délután az angliai Gatesheadben, amikor a kutyáját sétáltatta: egy lábujjat vélt felfedezni a földbe ásva - számolt be róla a BBC.

A nő nagyon megijedt, azt hitte, talán egy holttest egy része kandikál ki a sárból, ezért készített egy fényképet és elküldte a rendőrségnek.

A helyi egyenruhások rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, és igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy a lábujj valójában egy krumpli, amely mellett egy gomba nőtt ki a földből.

A rendőrök jót nevettek ezen, de a kapitányság Facebook-oldalán azt írták, becsülik a bejelentő nő éberségét, és arra kérik a lakosságot, hogy tegyenek hasonlóan, ha sejtésük szerint emberi maradványokra bukkantak, hiszen sosem lehet tudni. Ha pedig kiderül, hogy egy zöldséget találtak, a rendőrkutyák hálásak lesznek a jutalomfalatért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Felmondott az iskolában, és inkább az OnlyFans-en vetkőzik korábbi fizetése sokszorosáért egy négygyerekes amerikai tanárnő

Dollár százezreket keres a 33 éves egykori tanárnő. Egycsapásra elmúltak a család anyagi gondjai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Korábban hat évig sajátos nevelési igényű gyerekeket oktatott, de inkább felmondott, és egy erotikus közösségi oldalon vetkőzik egy arizonai tanárnő azért, hogy támogatni tudja a családját, írja a Daily Star.

Courtney Tillia még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy felhagy tanári karrierjével, és a pénz miatt inkább az OnlyFansen próbál érvényesülni. A fizetős közösségi oldalon a 33 éves szexi tanárnő ma már iskolai fizetésének négyszeresét keresi meg havonta, és elmondása szerint egyáltalán nem szégyelli, hogy szexmunkás lett belőle.

Az Instagramon már több mint 160 ezer követővel rendelkező Tillia szerint a járvány kifejezetten jól jön az erotikus oldal dolgozóinak, mert a karantén miatt az emberek nem mennek sehova, hanem otthon ülnek és interneteznek. Míg korábban csak szűkösen jött ki fizetéséből és családja anyagi nehézségekkel küzdött, az erotikus oldalnak köszönhetően ma már mindent meg tud adni a hozzátartozóinak, amire csak szükségük van.

Pedig nem volt egyszerű a váltás: eleinte férje egyáltalán nem rajongott az ötletért, hogy a nő testéből éljenek a jövőben. De végül belátta, hogy nekik és négy közös gyereküknek is könnyebb lehet, ha minden a tervek szerint alakul.

A pénzen túl Courtney élvezi is a munkáját. Reményei szerint az ő története arra ösztönzi majd a többi nőt, hogy bátran kifejezzék szexualitásukat. A négygyerekes egykori tanárnő élete teljesen megváltozott, amióta erotikus modell lett, és elmondása szerint jobban élvezi az életet, mint valaha, egyáltalán nem bánta meg döntését.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Puszta kezével fojtotta meg a kutyáival végző farkast egy orosz gazda

A fenevad két kutyáját is megölte, és egy lóra is rátámadott. Az Észak-Oroszországban élő férfi attól tartott, hogyha nem állítja meg, akkor többeknek is ártani fog.
Illusztráció: christels/Pixabay - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Megdöbbentő felvételek számoltak be arról, hogy egy farkas megtámadott egy farmert Észak-Oroszországban - írja a Ladbible.

A felvételen jól látszódik, hogy a férfi és a farkas a hóban harcba keveredett, majd a férfi többször is megütötte a farkast, végül pedig puszta kezével fojtotta meg.

Az egyik jelentés így szól az esetről:

"A gazdának nem volt ideje felvenni a puskáját, és puszta kézzel fojtotta meg az állatot."

A farkas már két kutyáját is megölte a gazdának, és egy lovát is megtámadta, így a férfi attól tartott, hogy több jószága is ilyen sorsa jutna a farkas miatt.

Viszont az ügy nem marad kivizsgálatlanul, Galina Dzyuba, regionális főállatorvos elmondása szerint teszteket csinálnak, hogy megtudják, a farkas veszett volt-e. Ki szeretnék deríteni a támadás pontos okát, hogy azért történt-e, mert a farkasnak nem volt elég élelme, vagy mert éppen beteg volt.

hirdetés
A helyiek szerint az ilyen esetek, hogy haszonállatokra támadnak a farkasok, egyre gyakoribbak, hiszen az emberek a környező erdőket elégetik, pusztítják, és így a farkasok elveszítik a szokásos zsákmányukat.

Azóta a farmer is megszólalt az ügyben a Life.ru-nak, ahol elmondta, hogy ő maga hívta oda magához az állatot és került vele összetűzésbe.

Az orosz gazda attól félt, hogyha nem teszi ezt meg, akkor az állat másokat is megtámadhat:

"Ha nem teszem meg, valakit elkapott volna, megölt volna".

A küzdelem során a fenevad kicsit megharapta Krivosheev kezét, de egy bot segítségével sikerült visszavernie a férfinek a farkas támadását.

Borisz Krivosheev, a zsidó autonóm régió Novotroitskoe falujának lakója továbbá így nyilatkozott a farkassal való harcával kapcsolatban:

"Az első este két kutyát biztosan megölt, többeket megharapott, egy lovat is. Egy őrt elkezdett üldözni...Én is ott őrködök, a második éjszaka is eljött a farkas, megláttam, és azt mondtam neki: 'Gyere ide.' Odafutott."

A férfi az amur.info-nak elmondta, hogy már elég régóta vadászik, így nem fél a vadállatoktól. Krivosheev szerint inkább az emberektől kell félni, és nem az állatoktól.

Forrás: 24.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: