hirdetés

FELFEDEZŐ

Hat napig nem láthatta koraszülött kisbabáját egy koronavírus-gyanús brit anya

Rachelt férje és édesanyja sem támogathatta a kórházban.
@thea.teiga/mediadrumworld.com - Northfoto - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

Anélkül adott életet koraszülött ikreinek egy angliai anya, hogy a férje mellette lehetett volna, egyik gyermekével ráadásul jó ideig nem is találkozhatott - írta meg a Daily Mail.

Rachel McCartney kisfiát, Ellist egy külön szobában karanténozták el, mivel édesanyja két bizonytalan eredményű koronateszten is átesett, így kockázatot jelentett volna a gyenge légzésű csecsemőre nézve.

A négygyermekes anya férje, David sem tartózkodhatott a kórházban Ethan és Ellis születésekor. Ő két lányukkal, Alishával és Freyával volt karanténban a család Surrey-i otthonában. 

Rachel összesen 10 napot töltött elkülönítve, és ennek negyedik napján, 34 hetes terhesen indították be nála a szülést.

A nő eredetileg azért került be a Frimley Park kórházba, mert ikerbabái az ultrahangon nem mozogtak annyit, mint amennyi ebben a fejlődési szakaszban egészségesnek számítana. 

hirdetés

Két koronavírus-tesztet is elvégeztek nála, ám egyik sem adott egyértelmű eredményt, ilyenkor pedig a protokoll szerint úgy kell ellátniuk, mintha a teszteredmény pozitív lenne.

“Ez azt jelenti, hogy van valamennyi koronavírus a szervezetedben, de még vagy nagyon a betegség elején jársz, vagy már kifelé jössz belőle”

- mondja az anyuka, akit anyja és nővére sem látogathatott meg a szülés során.

Mivel az egyik baba szívritmusa lassult, először a császármetszés mellett határoztak. Végül azonban megváltoztatták ezt a döntést, és mégis beindították a szülést. Rachel ekkor már nagyon össze volt zavarodva, “egy érzelmi hullámvasúton” érezte magát.

“Egyébként is rettegtem, de hogy támasz nélkül kellett ezen keresztülmennem, az borzalmas érzés volt, és nagyon szorongtam miatta” - mondta.

A két baba közül Ethan az édesanyja mellett maradhatott, ám Ellis inkubátorba került, segítsére volt szüksége a légzéshez.

“Mindössze két percre láttam, aztán már el is vitték, és csak 6 napos korában találkozhattam vele újra” - meséli Rachel. - “Van egy applikáció, amin keresztül videókat küldenek a babákról, és természetesen jó volt látni, de akkor is nyugtalanított, hogy ott van egyedül."

A nő ezért megkérte férjét, hogy végezzen koronavírus-tesztet, azután megkérdezte, David nem mehetne-e be a kisfiához. A kérést azonban elutasították.

“Amikor az volt tervben, hogy császármetszést végeznek nálam, akkor a férjem eléggé aggódott, mert tisztában volt vele, hogy ettől mennyire félek. Ráadásul csak tőlem tudott tájékozódni arról, mi fog történni velem, így bizonyára sok mindent nem tudtam jól átadni” - mondta Rachel, aki most már szerencsére otthon van a gyerekekkel. 

“Próbálunk lassan visszatérni a normalitásba, és valamilyen napi rutint kialakítani. A szülésznők rengeteget segítettek nekem ezekben a napokban, csodálatosak voltak és nagyon jól esett a támogatásuk.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk