hirdetés

FELFEDEZŐ

Elpusztult a kétarcú macska három nappal születése után

Két kis szájával tudott külön enni és nyávogni is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 25.

hirdetés

Mindössze három napot élt az a kiscica, amely egy nagyon ritka születési rendellenességnek köszönhetően két arccal született - írja a Daily Mail.

Az állatnak négy szeme, két orra és két szája volt. Képes volt mindkettővel enni és nyávogni.

A kétarcú kiscica két nevet is kapott: Biscuits és Gravy, azaz tükörfordításban nagyjából Keksz és Szósz névre hallgatott a kis állat. A cicakölyök öt másik testvérével együtt szerdán született az oregoni Albany településen. A furcsa szerzet híre gyorsan elterjedt, még a CBS News is meginterjúvolta a gazdáit. Akkor még bizakodóak voltak. Elmondták, hogy a kölyök meglehetősen eleven, az étvágya is jó, ezért abban bíznak, hogy felnőhet. Több ajánlatot is kaptak, hogy megvásárolnák az állatot, ám nem tervezték eladni.

A család minden igyekezete ellenére azonban a kiscica három nap után elpusztult.

A hírt Facebook-oldalán jelentette be a család, ahol 3 nap alatt rengeteg követőt gyűjtött az érdekes kis állat. Biscuit és Gravy állapota egyébként nem egyedi. A ritka rendellenességben szenvedő cicákat Janus-macskának szokták hívni utalva ezzel a kétarcú római istenre. Az sem teljesen lehetetlen, hogy szép kort éljenek meg: a Frank és Louie névre hallgató kétarcú macska például 15 évet élt, mielőtt 2014-ben elpusztult, be is kerültek a Guinness-rekordok könyvébe.

hirdetés

Meet Biscuits and Gravy, the two-faced kitten from Oregon

When Kyla and BJ King's cat gave birth to a litter of newborn kittens, they realized one was much different than the others. It had two tiny noses, four eyes...hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk