FELFEDEZŐ

Gyermekkorunk popsztárjai, akik csak tátogtak

Milli Vanilliék esetét sokan ismerik, de nem csak ők „tátikáztak”. Hosszú a sor a Spice Girlstől Paula Abdulig.
Forrás: Tó-retró blog - szmo.hu
2021. november 03.


Link másolása

A régi, balatoni nyarak illata Pálma gumimatraccal és bambival, a SZOT üdülők strandján... Ezt mind újraélheted vagy megismerheted a Tó-retro blog írásaiból.

Tinikori lányszobám faláról nem hiányzott a jóképű Milli Vanilli duó posztere sem, a szexi hangon elsuttogott Girl You Know It's True számot pedig rongyosra hallgattam magnókazettán. Fogalmam sem volt, hogy a slágert nem is Robert Pilatus és Fab Morvan énekli, hanem egy John Davis nevű énekes. De úgy tűnik, hogy nemcsak én voltam sikeresen átejtve úgy harminc évvel ezelőtt, hanem a szakma is, hiszen a duó 1990-ben még Grammy díjat is nyert a dallal, sőt ők voltak az egyetlenek, akik az MTV Music Award-on nem élőben, hanem playback-ről tátoghattak.

Tehát a fiúk valójában semmilyen hangot nem adtak ki soha egyetlen koncerten vagy lemezfelvételen sem. Köszönhetően Frank Farian német dalszerző és producer cselszövésének, aki bizony nem átallott a csinos fiúk mögé ehhez illő jó énekeseket szerződtetni, mint például a fent említett Davis vagy Brad Howell, illetve Ray Horton.

Sőt előfordult olyan lemezfelvétel is, amikor egy tucat ember hangját keverték egybe a siker reményében.

Ebből is látható, hogy a lányszíveket megdobogtató duó inkább a színpadi összképet javította, mintsem a zenei hangzást.

Mikor ez az egész ügy kiderült, óriási botrány lett, és a Milli Vanilli csillagának leáldozott, hiába próbáltak például a dalokat eredetileg jegyző énekesek még egy bőrt lehúzni a projektről, és Real Milli Vanilli néven lemezt kiadni, a rajongóknak hiányoztak a sármos arcok. A baj egyébként a kirakat fiúkat is elérte, olyannyira, hogy ehhez kapcsolják Rob 1998-as halálát is. Azt, hogy egyszerű túladagolás vagy öngyilkosság történhetett-e, máig vitatják.

De térjünk vissza a producerre, Frank Farianre, akinek a karrierjét szintén megtépázta az eset. Vajon hogyan juthatott eszébe az, hogy egy énekelni nem tudó, de igencsak tetszetős popduóval vág neki a zenepiacnak? Az ötlet nem volt újszerű, hiszen ő volt az, aki a Boney M-nél hasonló svindlibe keveredett, de akkor a botrány elmaradt.

A 70-es évek egyik legsikeresebb diszkócsapatában ugyanis a frontember, Bobby Farrell hangja szintén nem tetszett a producernek, így úgy döntött, hogy inkább ő felénekli a dalokat.

A különös hangcsere végül csak akkor derült ki, amikor a Boney M feloszlott, és Bobby Farrell megpróbált önállóan, a saját hangján érvényesülni. Ha belehallgatunk Farrell később kiadott dalaiba, nem is lepődünk meg a Farian döntésén. Mindenesetre, amit a 70-es években a producer simán megtehetett a Boney M-mel, azt már a 80-as évek végén nem ismételhette meg gond nélkül a Milli Vanillivel.

De nem ő volt az egyetlen zenei mogul a XX. század végén, akinek a tevékenységét ilyesfajta botrányok tarkították. Szintén a 90-es évek egyik ikonikus sztárja volt Paula Abdul, akiről hasonló pletykák keringtek. A sztori ott kezdődött, hogy

Paula soha nem adott élő koncertet és még a New Kids On The Blockkal közös turnéját is lemondta arra hivatkozva, hogy nem tud egyszerre táncolni és énekelni, nincs meg hozzá a fizikai állóképessége.

A rosszmájúk szerint Abdul kiválóan táncolt, viszont annál rosszabbul énekelt. Ezután jött egy újabb botrány a Forever Your Girl album megjelenésével, hiszen a produkcióban közreműködő háttérénekes, Yvette Marine több millió dolláros pert indított az énekesnő és a lemezt kiadó Virgin Records ellen.

Yvette azt állította, hogy a lemezen az ő hangját és Abdul hangját olyannyira összekeverték elektronikusan, hogy az már félrevezette a közönséget. A pert egyébként Yvett Marine elvesztette, de Abdul továbbra sem szólalt meg élőben a koncerteken.

Úgy tűnik, hogy a 90-es évek a zenei csalásokról szóltak.

Ki gondolná, hogy bizony az egyik leghíresebb Spice Girls tag, Victoria Beckham is inkább csak népszerű volt, mintsem jó énekes. Pár évvel ezelőtt ő maga ismerte el, hogy a koncerteken a legtöbbször az ő mikrofonját kikapcsolták, hogy nehogy elrontsa az összhangzást.

Arról azonban nem tudni, hogy a Spice Girls albumokon az egyébként igen csekély számú szólója kinek a hangján szólalhatott meg anno. Az biztos, hogy a producerek nemigen szerették Posh Spice-t, mivel énekelni kevésbé tudott, és az egyénisége sem volt elég őrült a hírnévhez.

Ezt némiképpen tompította szerelmi élete az egyik leghíresebb angol focistával, hiszen ez is nagyon jó muníciót adott a bulvármédiának. Akkor még senki sem sejtette, hogy David Beckham feleségeként a 2020-as évekre ő lesz az egyetlen a sikeres lánycsapatból, aki még mindig megjelenik a címlapokon.

Ma már a XXI. században nem igazán lepődünk meg azon, ha egy hivatalos klipben vagy lemezen az előadó valamilyen feljavított űrbéli hangon szólal meg, hiszen számítógéppel a leghamisabb dallamból is tökéleteset lehet varázsolni. De pár évtizeddel korábban senki sem gondolta, hogy az agyonsztárolt popikonok egy része még fürdőszobai zuhanyénekesnek sem menne el....

Szerintetek megbocsátható, ha egy popsztár csak a külseje és a mozgása miatt lesz híres, de nem tud énekelni? Írjátok meg kommentben!

Ha a múlt században imádtál a Balatonnál nyaralni vagy szeretnéd tudni, hogyan nyaraltak a szüleid, neked írták a Tó-retró blogot. Ha pedig szeretnél visszaemlékezni a 70-es és 80-as évekre és vannak fotóid, amiket szívesen megosztanál, csatlakozz a Retró Insta csoporthoz!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Ennyit kérhetnek Gyurcsányék az Apró-villáért
Egy ingatlanszakértő szerint ilyen prémiumkategóriájú, egyedileg számon tartott villa nem sok van a piacon és a lehetséges vevők köre is igen szűk.

Link másolása

Gyurcsány Ferenc a Partizánban beszélt arról, hogy hamarosan eladhatják feleségével az egykor Dobrev Klára nagyapjának, Apró Antalnak a tulajdonában álló villát.

"Az Apró-villát eladjuk majd egy éven belül, mert hárman maradtunk. Klára, Marci meg én. Klára ráadásul az idejének a nagy részét Brüsszelben tölti, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy villában. Mi a csudát csinálunk mi ott?" - fogalmazott a DK elnöke.

A Blikk arról ír, hogy a 420 négyzetméter összterületű épületkomplexum földszintjén egy 102 négyzetméteres, kétszobás, az első emeletén egy 220 négyzetméteres négyszobás és egy 159 négyzetméteres két egész és három félszobás lakás is helyet kapott. Emellett a tulajdoni lap nyilvántart egy 22 négyzetméteres garázst is. Tartozik hozzá uszoda, szolárium, szauna valamint belső lift.

A lap szerint nem kizárt, hogy a Szemlőhegy utcai ingatlan tervezett eladása összefüggésben állhat a Gyurcsány Ferenc által 2020-ban feltűntetett 225 millió forintos összeggel, amely 2022-re 446 millióra nőtt, s amely „lakásvásárlás foglaló és előleg” jogcímen szerepel. Tehát lehetséges, hogy valaki már két éve bejelentkezett a villáért.

"Egyáltalán nem alaptalan a feltételezés, hogy egy potenciális vevő közel félmilliárdos összeggel biztosítná be vételi szándékát. Ugyanis ilyen prémiumkategóriájú, egyedileg számon tartott villa nem sok van a piacon és a lehetséges vevők köre is igen szűk" - mondta a Blikknek Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője.

"Egy hasonló kategóriájú, hatalmasnak számító, 1422 négyzetméteres telken álló, 420 négyzetméteres össz-lakóterületű, új építésű, energiatakarékos megoldásokkal felszerelt II. kerületi villa jelenlegi kínálati ára 500 millió-1 milliárd forint között alakul"

- tette hozzá.

Kérdés, hogy ha eladják a villát, hova költöznek Gyurcsányék. A Blikk cikkében hozzáteszi, a volt miniszterelnök vagyonnyilatkozata szerint az Apró-villa mellett egy egy pápai, ötven négyzetméteres társasházi lakással, illetve egy kötcsei ingatlannal rendelkezik a feleségével. Utóbbi egy több mint 3000 négyzetméteres telken lévő, 267 négyzetméteres családi ház.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
„Félre az útból!” – üvöltött rá III. Károly királyi testőre egy kislányra – videó
A gyerek rémülten szaladt el. Sokak szerint az őr egy kissé túljátszotta a szerepét.
Fotó: octavioalmanza16/TikTok - szmo.hu
2022. szeptember 28.


Link másolása

Vírusként terjed a TikTokon egy videó, ahol az látható, amint a királyi gárda egy tagja kivont karddal kilép egy kapualjból. Eközben az útjában egy kislány álldogál céltalanul, ahogyan azt általában a gyerekek teszik - írja a LadBible.

Az őr rá akarja venni a lányt, hogy arrébb menjen, és ne kelljen miatta megtörnie a lépést, ezért rákiált: “Félre az útból!”, mire a kislány riadtan elszalad.

A videót több mint 3,4 millió alkalommal nézték meg, és nem meglepő módon megosztotta a nézőket. Sokan úgy vélték, hogy az őr egy kissé túljátszotta a szerepét.

@octavioalmanza16 #bukinghampalace #london #londontown ♬ original sound - Octavio Almanza Cana

Egy kommentelő feltette a kérdést: "Valóban meg kellett ijesztenie a kicsit? Vajon sejtette, hogy épp mellette fog elhaladni az őr?” Egy másik hozzászóló megjegyezte: "Mindegy, mi a munkájuk. Ez aljas és szükségtelen volt.”

Megint mások azonban együttéreztek az őrrel, azzal érvelve, hogy ő egyszerűen csak a munkáját végezte.

“Az emberek szerint majd azt mondja neki: ‘Ne haragudj, kedveském, arrébb mennél kicsit?'” - kérdezte egy kommentelő, míg egy másik hozzátette: "A szülőknek meg kellett volna mondaniuk a gyereknek, hogy álljon félre. Nem nagy titok, hogy a királyi gárdisták félelmetesek és kiabálnak.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Megszólalt a szakításról az ukrán menekült nő, aki miatt egy brit férfi elhagyta a családját
Szofija Karkadim szerint a párja úgy bánt vele, mint egy kutyával, szerencsejátékokra herdálta el a pénzt, és nem gondoskodott a megélhetésükről.

Link másolása

Nincstelenné vált és összetört a szíve annak az ukrán menekültnek, akivel szakított brit párja. Mint arról korábban is írtunk, Szofija Karkadim az orosz-ukrán háború elől menekült az Egyesült Királyságba, ahol egy pár befogadta az otthonába. A lány azonban felkeltette a kétgyerekes apa érdeklődését, tíz nappal később pedig együtt költöztek el a család bradfordi házából.

Az újdonsült pár élete azonban nem alakult túl fényesen: Tony Garnett elveszítette a munkáját, mivel a korábban jól jövedelmező biztonsági cége a botránya miatt nem kapott megbízásokat, így tönkrement. Szofija pedig nem tud munkát vállalni Nagy-Britanniában, így meglehetősen szűkösen éltek, Tony-nak a családjától is kölcsön kellett kérnie. A pár aztán adománygyűjtésbe kezdett ukrán árvák megsegítésére, és azt tervezték, hogy Ukrajnába utaznak, hogy maguk osszák szét az összejött pénzt.

Azonban ez és a közös jövőjük fuccsba ment, miután a férfi szakított barátnőjével. Elmondása szerint Szofija egyre erőszakosabb lett, ráadásul komoly alkoholproblémákkal is küzd.

A helyzet múlt szombat fajult el igazán, amikor Tony 30. születésnapját ünnepelték. Az időnként agresszív dühkitöréseket produkáló Szofija felkapott egy kést, és két másik ukrán menekült jelenlétében többször a falba vágta. A férfi ekkor kihívta a rendőrséget, mivel komolyan aggódott a saját biztonságáért, röviddel később pedig kiadta a lány útját.

Garnett azt mondta, mindent megtett a kapcsolatért, és azért, hogy az ukrán nő az országban maradhasson. Egy ponton túl azonban nem tolerálhatta tovább az egyre erőszakosabb Szofiját. A férfi most már úgy látja, hibát követett el, amikor négy és fél hónapja a lányt választotta családja helyett. Hiába volt fülig szerelmes Szofijába, szerinte a nőnek van egy olyan oldala, amit képtelenség elviselni.

Most Szofija is megszólalt a szakításról. A Sun brit bulvárlapnak nyilatkozva azt mondta: "az ukrán nők erősek, Vlagyimir Putyin se tesz tönkre minket, és Tony Garnett se fog tönkretenni engem". Elmondta, hogy voltak olyan napok, amikor a férfi otthon ült és online szerencsejátékozott, miközben ő ételt vásárolt, főzött, takarított, mosott és fizette a számlákat a még megmaradt pénzéből. Ezért is döbbent meg, amikor párja azt mondta neki, hogy többé már nem látja szívesen a lakásukban.

„Összetört a szívem. Teljesen elhittem ezt az egész szarságot. Ő egy hazug ember. Ő volt az, aki elkezdett közeledni felém, amikor még csak két napja laktam nála és Lornánál. Addig nem feküdtünk le, amíg nem költöztünk el, nem tettem volna meg. Ő viszont megfogta a kezemet, megölelt, amikor egyedül voltunk. Ő kezdte az egészet, nem én szakítottam szét őt és Lornát. A kapcsolatuk már jóval azelőtt tönkrement, hogy én bejöttem a képbe”

- mondta a 22 éves nő.

Elmondása szerint Tony úgy bánt vele, mint egy kutyával, és szerencsejátékokra herdálta el a pénzét, amikor összeköltöztek. Ő azonban hiába könyörgött neki, hogy hagyja abba, a férfi erre nem volt hajlandó, mert élvezte.

„Tényleg szerettem őt, azt gondoltam, hogy életünk végéig együtt leszünk, családot alapítunk... De ő megváltozott. Szerintem eluralkodott rajta a nyomás. Az édesanyja sem állt vele szóba azok után, amit a feleségével tett. Pontosan tudta, hogy ha kidob engem, nem lesz pénzem, nem tudok hová menni, és nincsenek barátaim ebben az országban. Hosszú és nehéz út áll előttem, újra kell építenem az életemet. De amikor ez sikerül, örülni fogok, hogy ő már nem része az életemnek”

- mondta Szofija.

A Sun megkereste Tony Garnettet is, a férfi azonban nem akart nyilatkozni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Maguk termesztik az ennivalót és együtt nevelik a gyerekeiket – kommunát alapított egy ír pár
Fenntartható közösséget akartak létrehozni a nyugodtabb élet megteremtése érdekében egy csaknem egyhektáros földterületen.

Link másolása

Saját kommunát alapított egy házaspár Írországban, és a barátaikat is meghívták, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A tagok saját termesztésű alapanyagokból készült ételeket esznek és segítenek egymásnak a gyereknevelésben – írja a Mirror.

Charlotte Knee-Zaska azért vett földet és fogadott be egy családot, hogy fenntartható közösséget alapítson a nyugodtabb élet megteremtése érdekében. Férjével, Max-szel együtt 2017 augusztusában csaknem egy hektár földet vásároltak Offalyban, hogy dublini otthonukból odaköltözzenek lányukkal, az ötéves Izával együtt.

A házaspár két ház építésébe kezdett, hogy családokat fogadhassanak a közösségükbe és megtanuljanak fenntarthatóan együtt élni. Két évet töltöttek azzal, hogy felújítsanak egy, a már a telken lévő nyaralót, majd azt saját lakóterületekkel bővítsék, hogy egy másik család csatlakozhasson hozzájuk.

2021 áprilisában barátaik, James Smith zenei producer és Ffion Thomas holisztikus terapeuta is csatlakoztak, lányukkal, Connie-val együtt. Ma a két család közösségként él – saját termesztésű vagy bio élelmiszereket esznek, és női menedéket hoztak létre otthonukból.

„Mivel gyerekként rengeteget mozogtam, mindig is szerettem volna egy ennek megfelelő otthont. Amikor elköltöztünk, eleinte ijesztő volt, hogy nem volt fűtésünk, a kert pedig tele volt sárral és törmelékkel. Lassan, sokat spórolva felépítettük az otthonokat, hogy közösségként élhessünk a barátainkkal” - meséli a jógatanár Charlotte.

A nő még hozzátette: számára ez nagyszerű, hiszen mindig nyugodt lehet, amíg Ffion vagy James vigyáz a gyerekekre. Azt is tudja, hogy játszhatnak a kertben, és nem kell figyelnie rájuk.

„Nagyon jól sikerült. Nem élünk egymás hegyén-hátán, mivel vannak külön lakóterületeink, de sosem vagyunk egyedül" - mondja.

A családoknak van saját zöldségágyásuk is, ahol cukkinit, kelkáposztát, póréhagymát, céklát, tököt és egyéb élelmiszereket termesztenek. Emellett csirkét is tartanak és tojást fogyasztanak. Charlotte reméli, hogy bővítheti közösségét, ha még több földet tud vásárolni:

„Jó lenne, ha többen csatlakoznának hozzánk. Szívesen találnék valahol egy helyet kicsit közelebb a tengerhez, de ugyanakkor nehéz is lenne elhagyni ezt a környéket, mivel már most ragaszkodom hozzá.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk