KÖZÖSSÉG

Gazdát keres a világ egyik legcukibb kutyája

Külön ebből az alkalomból készített fotósorozattal szeretnék elérni, hogy Oszkár új otthonra leljen.

Link másolása

Az alábbi hirdetést Prockl Amanda tette közzé a Facebookon, néhány nap alatt máris több mint kétszázan osztották meg. Nem véletlenül, hiszen a hasonló gazdikereső posztok többségéhez képest van egy különlegessége: a szöveg mellé csatolt rendkívül igényes képsorozat.

A több tucat profi színvonalú, aprólékosan beállított fotó láttán még a legszőrösebb szívűek is bizonyosan megszeretik Oszkárt. Nézzétek:

2

3

4

A felhívás szövege

"Erre a fiatal szőrmókra Bicskén találtak rá állatbarátok. Megtalálói kérték a segítségem a gazdikeresésben – és természetesen, ahogy ilyenkor lenni szokott, pár óra eltelte után nagyon megszerettem és imádom Oszit! :)

Nem értem, miért szabadultak meg korábbi gazdái ettől a tündéri kutyafiútól, hisz elképesztően kedves, bújós és hihetetlenül életvidám. Öröm vele minden egyes eltöltött perc, pillanat. Mosolyog a világra, közben keresi az ember társaságát, séta közben sem távolodik el.

Minden kutyával jól kijön és szeret is velük játszani. Igényli a tanítást, nagyon fogékony, tanulékony. Autóban nyugodt, lakásban is otthonosan mozog, csendesen viselkedik.

Közepes méretű, kertes házban nagyon boldog lenne. Oltása, chipje rendben.

Kizárólag olyan gazdit keresek számára, akinél családtagként élhet, és megadják Oszinak azt a szeretetet és törődést, amit eddig is megérdemelt volna."

5

6

7

Amanda telefonon elmondta nekünk, hogy másfél éve önkénteskedik az Etyeki Állatvédő Egyesületnél. Jó néhány kutyát befogadott már saját otthonába, jelenleg is többen laknak nála ideiglenesen, új gazdájukra várva.

Korábban senki nem csinált képeket a megtalált ebekről, pedig könnyű belátni, hogy egy ilyen sorozat mennyivel megnöveli az esélyeiket az örökbefogadásra - pláne a közösségi média világában. Mivel hobbiból szeret fotózni, felajánlotta az egyesületnek, hogy ő vállalja a dolgot.

Az ötlet be is jött: onnantól, hogy elkezdte saját készítésű képekkel reklámozni a kutyákat, sokkal többen érdeklődtek irántuk. Naponta 10-nél is több hasonló felhívást tesz ki Facebook-oldalára, és olyan állatoknak is sikerült így alig pár hónap alatt gazdát találnia, akik előtte már több éve hiába vártak rá a menhelyen.

8

9

1

Oszkár ezen belül is külön sikertörténet: valósággal él a képeken, fantasztikus a kisugárzása, így az átlagnál is sokkal többen jelentkeztek érte. Két nap alatt már közel tucatnyi érdeklődő telefonált miatta, de Amanda még nem döntötte el, ki lesz végül a befutó. Úgyhogy akár nektek is lehet esélyetek :)

Ha akár ő, akár bármelyik másik kutya megtetszik nektek, a 06 20 953 4777-es telefonszámon, vagy a Facebookon érdeklődhettek, ahol magukat a felhívásokat is találjátok.

Ha tetszik a kezdeményezés, oszd meg ezt a cikket!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Videón, ahogy rohant a defibrillátorért a kapus, amikor meccs közben szívrohamot kapott egy szurkoló a lelátón
Időközben az egyik operatőr is elájult. A hazai csapat, a Cádiz elnöke szerint szerencsére mindkét ember életben van, stabil állapotban hagyták el a stadiont.

Link másolása

A 82. percben leállította a játékot a bíró a Cádiz-FC Barcelona meccsen, mert összeesett egy szurkoló a lelátón, írja a Metro. A hazai csapat kapusa azonnal egy defibrillátorért rohant a kispadhoz, amit az óriási sprint végén feldobott a lelátóra.

Jeremías Ledesma a saját orvosi csapatától kérte el az életmentő készüléket. Időközben az idős szurkolóhoz már megérkeztek az egészségügyi szakemberek, akik megkezdték a küzdelmet a szívrohamot szenvedett férfi életéért.

A vendégcsapat 2:0-ás vezetésénél félbeszakított mérkőzés közel egy órán keresztül állt. A játékvezető egy idő után az öltözőbe küldte a megdöbbent játékosokat, akik közül többen is a szurkoló életéért imádkoztak.

Időközben kiderült, hogy egy másik ember is rosszul lett a stadionban. A férfi állítólag operatőrként dolgozott a meccsen. A Cádiz elnöke megerősítette, hogy szerencsére mindkét ember jól van, stabil állapotban hagyták el a stadiont.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk