hirdetés

FELFEDEZŐ

Durva: eddig 32-szer feszítettek keresztre egy Fülöp-szigeteki férfit, ma már nem érez fájdalmat

A most 58 éves Ruben több mint három évtizede éli át Jézus Krisztus kínszenvedését egy kegyetlen hagyomány résztvevőjeként.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 31.

hirdetés

Ruben Enajét ezúttal is falujában, a Pampanga tartománybeli Cutudban feszítették fel egy fából készült keresztre. A rituálét ragyogó napfényes időben hajtották végre.

A "Krisztus" mellett megfeszített két "lator" egyike egy nő volt, aki hetedik alkalommal szánta rá magát e próbatételre.

A római katonáknak öltözött szereplők 5 centis, alkoholba mártott szögeket vernek be áldozataik tenyerébe.

Az „élő passió” már jó ideje turistalátványosságnak is számít, ezúttal is megtöltötték a helyszínt az érdeklődők.

Enaje azt állítja, hogy már nem érzi a szögek okozta fájdalmat.

hirdetés

„Régebben alig tudtam hazavánszorogni a sebektől, de az idén csodálatosan érzem magam” – nyilatkozta a Reuters-nek.

Azt gondolja, hogy erős katolikus hite győzte le benne a fájdalomérzést. „Úgy érzem, mintha Ő szólna hozzám, és azt mondaná: „gyerünk, tarts ki”.

A férfi azt is elárulta, hogy elég erőt érez magában ahhoz, hogy még legalább 2-3 alkalommal végigcsinálja a keresztre feszítést.

Az egykori spanyol gyarmat 105 milliós lakosságának 80 százaléka római katolikus. Nemcsak a nagypénteki keresztre feszítés dívik, hanem sokan rónak ki magukra nyilvános penitenciát, és ilyenkor az utcát járják önmagukat korbácsolva. Nemcsak testi-lelki megtisztulást várnak az önsanyargatástól, hanem azt is, hogy teljesüljenek legfőbb kívánságaik. A helyi egyház eltűri ezeket a szokásokat, de nem támogatja, mert „a hit félreértésének” tekinti őket.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk