/felfedezo/fulop-szigetek-kislany-plusz-vegtagok-iker-mutet/
hirdetés

Plusz karok és kezek nőttek egy kislány testében, sok év után végre megműthetik

Az egész város összefogott a Fülöp-szigeteken, hogy legyen pénz az operációra.
hirdetés

Két karral és kézzel, valamint egy kezdetleges törzzsel a testében él egy Fülöp-szigeteki kislány immár 14 éve.

Veronica Cominguez a meg nem született ikertestvére testrészeit hordozza magában, amelyek vele együtt nőttek az évek során.

A két kar és vele együtt a kezek olyannyira kifejlődtek, hogy a lánynak még a rajta lévő körmöket is vágnia kell. A plusz testrészek nem könnyítik meg az életét.

KapusoMoJessicaSoho on Twitter

Please RETWEET. Para sa mga nais tumulong kay Veronica, maaaring magdeposito sa bank account ng kanyang ina: LANDBANK ACCOUNT NUMBER: 0326-3915-81 LANDBANK ACCOUNT NAME: Flora D. Cominguez BRANCH: Iligan City, Lanao Del Norte #KMJS

hirdetés

"Amikor kicsi voltam, azt hittem, ez csak egy láb. De ahogy nőttem, egyre nagyobb lett. Már elég nehéz, korlátozza a mozgásomat is, mert himbálózik is. A ruhám gyakran izzadt lesz tőle"

- mesélte Veronica.

Édesanyja elmondása szerint a családnak már történelme van az ikerszülésekkel. A nőnek nem volt lehetősége orvoshoz menni a terhesség alatt, de tudta, hogy ikreket vár, még nevet is adott mindkettőnek. Sajnos azonban az egyikük nem fejlődött ki rendesen, de a megszületett testvér testében mégis jelen van. Veronica köldökéből gyakran jön ki folyadék, néha még vérzik is.

KapusoMoJessicaSoho on Twitter

Para maitago ang nakadikit sa katawan niya, nagsusuot si Veronica ng maluluwag na damit. #KMJS

Mindezek miatt a kamaszlány számára egyre nehezebbek a mindennapok, ezért a helyiek összefogtak, hogy pénzt gyűjtsenek a műtétjére. Orvosa szerint ugyanis egyszerűen el lehet távolítani a plusz végtagokat, mert ezek főleg a bőrhöz vagy csontokhoz kapcsolódnak, nem veszélyeztetnek fontos szerveket.

Miután az összefogásnak köszönhetően a szükséges pénz összegyűlt, Veronicát heteken belül Thaiföldre szállítják, ahol végre megszabadítják a meg nem született ikertestvérétől,

aminek nem csak ő örül, de mindenki más is, aki ismeri őt. A helyiek szerint ugyanis nagyon okos, érzékeny és érett lány, aki eddig példásan viselte nem mindennapi állapotát. A műtét után viszont már normális, egészséges életet élhet kortársaihoz hasonlóan.

A teenage girl has a "parasitic twin" growing out of her chest, complete with two extra arms and fingers. Now 14-year-old #VeronicaCominguez from #IliganCity, in the #Philippines, is finally going to get the help she needs. She was born with surplus limbs and an oblong-shaped torso which belonged to a parasitic twin which did not develop properly. The extra parts continued to grow and Veronica even cleans her living "twin" and cuts their finger nails for them. Locals have now raised money for her to fly to neighbouring Thailand for an operation to remove them. Veronica said: "When I was little, I thought it was just a foot but as I grew up, it became bigger. "It's heavy, it limits my movement. It keeps swinging. My dress often gets wet." Veronica's mother, #FloraCominguez, said their family has a history of twins. She was not able to see a doctor during her pregnancy but knew she was having twins - and even named both. Flora said that Veronica's navel would always get wet because of the liquid that comes out of it. According to Veronica's doctor, the extra limbs can be removed through a simple operation. The local government office in her village, which has her under its welfare care system, said she is due to fly to #Thailand in the coming weeks. #whathapndng

111 Likes, 1 Comments - What Happened Nigeria ??? (@whathapndng) on Instagram: "A teenage girl has a "parasitic twin" growing out of her chest, complete with two extra arms and..."

Forrás: Metro


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk