/felfedezo/fagyi-olcsofagyi-habositas-adalekanyag/
hirdetés

Az "óriásgombócos fagyik" szomorú titkát árulta el egy magyar cukrász

Ezzel a trükkel lesz kétszer akkora az egy adag fagylalt.
hirdetés

"Szeretném bemutatni az óriásgombócos fagyik "varázsszerét" lánykori nevén: E-471 Zsírsavak mono és digliceridjei.

Ez az anyag, amitől olyan szép nagy lesz a gombóc, és boldog lesz az olcsón nagyot vásároló vendég".

A fenti mondatokkal posztolt egy videót Facebookon Damniczki Balázs.

Szeretnék gyors, rögtönzött élelmiszer-kémia órát tartani a zsiradékokról" folytatta a videóban. "Azt ugye tudjuk, hogy az olajok és a zsiradékok nem oldódnak vízben. Viszont van egy olyan anyag, amit az élelmiszerkémia csak úgy ismer, hogy E-471 zsírsav glicerid észter. Erről annyit kell tudni, hogy ez észterezett növényi vagy állati eredetű zsiradék, amit

habosításra, állományjavításra használnak az élelmiszeriparban

hirdetés

az a csodálatos tulajdonsága van, hogy

bármilyen folyadékba tesszük, kiválóan lehet vele habosítani.

Egy kanál kocsonyás zsírra emlékeztető valamit mutatott a kamerának a cukrász,

és azt mondta, a legtöbb cukrászda ezt használja, hogy megnyugodjon a vendég, hogy jó nagy adag fagyit kap a pénzéért.

Miután vizet adott az adalékanyaghoz, botmixerrel máris szép, habos anyagot kapunk.

VIDEÓ: A habosítás


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk