/felfedezo/emlekszel-meg-a-disaster-girlkent-elhiresult-memme-valt-kislanyra-kiderult-mi-lett-vele-azota/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Emlékszel még a Disaster Girlként elhíresült, mémmé vált kislányra? Kiderült, mi lett vele azóta

Egy titokzatos vevő majdnem félmillió dollárnyi kriptopénzt fizetett a mémesült fotójáért, amit alig négyévesen készített róla az apukája.
hirdetés

Sok olyan híres mém van a neten, amit talán csak az idősebb és a nagyon fiatal korosztály nem látott még egyszer sem életében. Ezek közé tartozik a Disaster Girl (katasztrófa lány) elnevezésű mém is, amit egy kislány ihletett, aki ördögi félmosollyal néz a kamerába, miközben a háttérben éppen ég egy ház.

A kép főszereplője egy amerikai lány, aki csak 4 éves volt, amikor ez a fotó készült róla. Az apukája fotózta le 2005 januárjában, amikor a család egy tűzoltóállomás közelében lakott az észak-karolinai Mebane városában. Éppen egy tűzeset történt a szomszédságukban, ezért kimentek, hogy megnézzék, hogyan dolgoznak a tűzoltók. Az apa, Dave 2008-ban megnyerte a JPG magazin fotópályázatát a lányáról készített képpel, ezután terjedt ez elen az interneten.

"Egy mémhős sem akart az lenni, ez egyszerűen csak így alakult. Szerencse lenne? A sors? Fogalmam sincs, de éltem vele"

- mondta korábban Zoe egy interjúban.

A lány már felnőtt, 21 éves, végzős egyetemi hallgató és egy olasz étteremben dolgozik pincérnőként. Így néz ki most:

hirdetés

Most végre sikerült elérniük az apjával, hogy saját maguk rendelkezzenek az általuk elhíresült fotó felett, és pénzük is legyen belőle.

A mémképet ugyanis nem helyettesíthető tokentként eladták egy gyűjtőnek 180 etherért (az Ethereum blokklánc kriptovakutája), ami 473 ezer dollárnak, azaz több mint 140 millió forintnak felel meg.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk