hirdetés

FELFEDEZŐ

Először született koala a pusztító tűzvész óta egy ausztráliai vadasparkban

A koalabébi az Ash, azaz Hamu nevet kapta a park dolgozóitól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.

hirdetés

Hatalmas örömhírt jelentett be az Ausztráliai Hüllőpark: a több mint fél évig tartó tűzvész óta először született koala náluk.

A Sydney közelében lévő vadaspark videón is megmutatta az első koalabébit, aki az Ash, azaz Hamu nevet kapta a dolgozóktól. Szerintük ő lehet a reménysugár Ausztrália őshonos állatainak jövője számára.

A vadaspark a koronavírus-járvány miatt jó ideig zárva volt, de hétfőn újra megnyit, így hamarosan már a látogatók is találkozhatnak a kis koalával.

Security Check Required

null

hirdetés

Ausztrália egyik ikonikus állatfaját különösen súlyosan érintette a tavaly nyáron kezdődött és idén március elején megfékezett tűzvész. Ezek az állatok ugyanis lassan mozognak, ha pedig veszélyt érzékelnek, a fák tetejére menekülnek. Ráadásul eukaliptuszfákon élnek, amelyek sokkal gyorsabban és intenzívebben égnek. A tűzvész idején számos képet és videót láthattunk arról, milyen könnyen megsérülhetnek és elpusztulhatnak a koalák. Szerencsére sok példányt meg tudtak menteni a tűzoltók, az állatvédők és más önkéntesek, de így is több ezer koala halhatott meg a tüzekben.

Mellettük sok más, Ausztráliában őshonos faj számos egyede is elpusztult, így most még inkább fontos a kontinens állatainak védelme.

Forrás: CNNhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk