/felfedezo/elaltattak-a-rendorsegi-robotkutyat-mert-tul-sok-panasz-erkezett-ra/
hirdetés

FELFEDEZŐ

„Elaltatták” a rendőrségi robotkutyát, mert túl sok panasz érkezett rá

Digidog pofátlanul drága volt a New York-iak szerint, ráadásul biztonsági szempontból is aggályosak tűnt.
Fotó: FNTV/YouTube - szmo.hu
2021. április 30.

hirdetés

Robotkutyával bővítette csapatát a New York-i rendőrség. A digitális ebet azonban nem fogadta jól a közvélemény, így hamar távoznia kellett - írja a Daily Star.

A Boston Dynamics által fejlesztett, Digidog névre hallgató mesterséges négylábú még decemberben csatlakozott a rendőrséghez. Feladata lett volna, hogy “megkönnyítse a kockázatos helyzeteket”.

Frank Digiacomo, a műszaki segítségnyújtási egység egyik felügyelője akkor még lelkesen nyilatkozott egy tévéinterjúban: “Ez a kutya életeket ment, megvédi a lakosságot és a rendőrség tagjait!”

Ám miután a robotkutya februárban részt vett egy túszejtés elleni akcióban, többekben felmerült, hogy biztonsági szempontból kockázatos lehet, ráadásul az ára miatt is kritizálták.

Alexandria Ocasio-Cortez, New York 14-es számú körzetének képviselője szerint például Digidog nem más, mint egy “földön működő, megfigyelő drón”.

“Kérem, tegyék fel a kérdést, mikor láttak legutóbb ilyen új generációs, világklasszis technológiát az oktatás, az egészségügy vagy a lakhatás szolgálatában?” - tette fel a kérdést Twitteren.

hirdetés

Ezek után a városi tanács tagjai kérdőre vonták a rendőrséget a kutya áráról. Mint kiderült, 94 ezer dollárt, azaz közel 28 millió forintot fizettek érte a Boston Dynamics-nak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk