hirdetés

FELFEDEZŐ

Együtt ápolja a fertőzötteket egy édesanya és a lánya a Szent János kórházban

Mindketten aggódnak, hogy elkapják a vírust, de ettől még ugyanúgy bemennek minden egyes nap a munkahelyükre.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2020. április 27.

hirdetés

A Szent János Kórház III-as Belgyógyászati Osztály épületében, a Covid-19-pozitív betegeknek kialakított őrzőben ápolja a kritikus állapotban lévő fertőzötteket a 23 éves főnővéri tapasztalattal rendelkező Bíró Katalin és a feladatra önkéntes ápolónak jelentkező Kozák Orsolya - tudta meg a Blikk, akiknek a két nő meg is osztotta tapasztalatait.

A lapnak Orsolya elmondta: teljes egészében megváltozott az élete. Főnővér édesanyja hatására jelentkezett és azért, mert úgy érezte, tennnie kell valmait.

"Nem szerettem volna csupán otthonról szemlélni a járvány alakulását"

- emelte ki a fiatal nő.

Édesanyja hozzátette: jóval nehezebbek a hétköznapok a világjárvány kezdete óta, a nő úgy fogalmazott: az eddigi 100%-os odaadás és munka helyett 1000%-ot kell nyújtaniuk. Az asszony úgy látja: nagy segítségükre van, hogy a védőfelszerelések sora bővült, bár a munkavégzés a magasabb fokú védelemnek köszönhetően sokkal nehezebb és fárasztóbb.

hirdetés

A két nő azt is elárulta, hogy telnek munkanapjaik:

"A munka azzal kezdődik, hogy „bezsilipelünk”, vagyis egy öltöző helyiségben fertőtlenítjük kezeinket, felvesszük a védőfelszerelést, és így lépünk át a tiszta térből a fertőzött zónába.

Mi az első emeleti őrzőben dolgozunk, ahol 10 betegágy van. Ugyanazt a feladatot végzem, mint bármely intenzív osztályon dolgozó ápoló, azaz a betegek gyógyszerelését, terápiájuknak megadását, és szükségleteiknek kielégítését, asszisztálunk az orvosoknak az invazív beavatkozások elvégzésénél. Persze mindig ott van a műszakos ápoló, aki mellett dolgozunk - mondta Orsolya hozzátéve, hogy a betegek sokszor igényelnek lelki támaszt is.

Anya és lánya ugyan aggódnak, hogy elkapják a vírust, de bíznak az immunrendszerükben és azt mondják: abban biztosak, hogy ha megtörténne, a kórházban a legjobb kezekben lennének.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk