hirdetés

FELFEDEZŐ

Egyetlen éjszaka alatt 16-szorosára nőtt egy bristoli ház értéke, mert Banksy a falára festett egy tüsszentő nénit

Jövő héten akarták eladni a házat, de érthető módon meggondolta magát a tulajdonos.
Fotók: Northfoto/Banksy via Bestimage - szmo.hu
2020. december 11.

hirdetés

Már majdnem eladta az egyik bristoli utcasarkon álló házát Aileen Makin, amikor váratlanul kiderült, hogy egyik napról a másikra több mint a 16-szorosára nőtt az ingatlan értéke, írja a Daily Mail. A döbbenetes drágulást egy, az épület oldalára festett grafikának köszönheti az 57 éves nő, Banksy ugyanis éppen ezt a kék falat választotta legújabb munkája alapjának.

Az "Aachoo!" (magyarul: Hapci!) névre keresztelt alkotást természetesen a koronavírus ihlette. Többek szerint a még mindig ismeretlen személyazonosságú utcai művész ezzel szeretné felhívni a figyelmet a maszkviselés fontosságára.

A grafikán egy idős néni látható, aki akkorát tüsszent a szája eltakarása nélkül, hogy a kezéből kiesik a táska és a járóbot is. A szájából pedig hosszú sugárban távozik minden, ami benne volt.

A többek szerint bristoli illetőségű Banksy annak a Vale Streetnek a sarkára álmodta meg a tüsszentő öregasszonyt, amit egyébként egész Anglia legmeredekebb utcájának tartanak. A 22 fokos dőlési szögű lejtőn rendszeresen tartanak húsvéti tojásgurító versenyeket is.

hirdetés
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk