FELFEDEZŐ

Egy vagány olasz nagyi zseniális stílusban osztogat tanácsokat a koronavírusról

Hasznos tippeket mond a megelőzéssel kapcsolatban, közben pedig mosolyt csal mindenki arcára. Nem csoda, hogy a net egyik kedvence lett most.

Link másolása

Nagyon nehéz helyzetben van a koronavírus sújtotta Olaszország, amely jelenleg a legfertőzöttebb ország Európában. A lakosság karanténban van, de az egyébként életvidám nép próbálja a lehető legjobban megkönnyíteni ezt a nehéz időszakot.

Ott vannak például a milánóiak, akik online főzéssel próbálják oldani a stresszt, és számtalan videó kering arról is, hogy az ablakból kihajolva vagy az erkélyen állva énekelnek együtt az otthonukba zárt olaszok.

Most egy olasz nagymama videója terjed a neten, aki viccesen osztogat tanácsokat a megelőzésről.

"Miről kellene beszélgetnünk? A koronavírusról? De miért? Mindenki tud már mindent, nem? Hiszen mindenki osztogatja a tanácsokat. Hallgassatok a Nagyira! Én már sok járványt túléltem" - kezdi videóját.

"Az első tanácsom az, hogy moss kezet. Ez újdonság? Olyan sokszor mondtam már nektek. Nem csak a koronavírus miatt, mindig fontos a kézmosás. Mostál már kezet? Na menj és mosd meg!

Második tanács: a könyökhajlatodba tüsszents! Hányszor mondtam már azt, hogy tedd a kezed a szád elé. Most azt mondom, a könyökhajlatodba tüsszents! De ha a térdhajlatodba akarsz tüsszenteni, hajrá! Az még menőbb!

Harmadik tanács: egy ideig kerülnünk kell az öleléseket és a puszikat, mert azt mondják, ez veszélyes. De mit csináljunk helyette? Kacsintsunk! Ugye, milyen jó? Akkor csináljuk ezt!

Fontos az is, hogy ne diszkrimináljunk más népeket. Ugye te sem akarod, hogy téged diszkrimináljanak? Gondolj bele: a koronavírus előbb-utóbb eltűnik, a diszkrimináció viszont megmarad, erre pedig nincs vakcina.

Aztán ott van a karantén. Mit csináljak 14 napig otthon? Használd ki az előnyét! Például tisztítsd meg az ablakokat! Ha engem kérdeztek, én 14 napig szószokat fogok főzni, mert nemsokára jön a húsvét, amikor majd aranyáron adhatom el, mint amilyen drágán most a kézfertőtlenítőt árulják. Na jó, csak viccelek, ingyen fogom adni.

Sajnos ebben az időszakban fel kell hagynunk pár szokásunkkal. (...) És mindenkinek tennie kell a dolgát.

Végül pedig azt akartam még mondani, hogy az unokaöcséim orvosok, diplomájuk is van. Hallgassatok rájuk, az orvosokra és a Nagyira. Mert ahol a gyógyszerek már nem tudnak segíteni, a civilizáció tud.

Ne pánikoljatok! Ha a boltokban már nincs kaja, itt vagyunk nektek mi, és adunk. Mindenki a családunkhoz tartozik. Bevándorló vagy? Neked is küldök egy csomagot. Északi vagy? Te is kapsz egy csomagot. Kínai vagy? Kapsz két csomagot. Mert segíteni akarunk.

Na most mennem kell. Nagy ölelés nektek!"

A videót már több mint 230 ezren osztották meg és 68 ezernél is több reakció érkezett rá.

Security Check Required

null


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk