FELFEDEZŐ

Durván megugrott a kereslet a világvégebunkerek iránt Putyin nukleáris fenyegetései miatt

Az egyik bunkergyártó cég szerint sokan attól tartanak, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Ezért egyre több megrendelést kapnak.

Link másolása

Hirtelen megnőtt a kereslet a kifejezetten a "világvége szintű" katasztrófák túlélésére épített bunkerek iránt Nagy-Britanniában, miután Vlagyimir Putyin vasárnap elrendelte az orosz nukleáris erők legmagasabb fokú készültségét - írja a Daily Mail.

A Subterranean Spacesnél a hétvégén 2021 februárjához képest 100 százalékkal nőtt az érdeklődők száma. Már az ukrajnai invázió első két napján, csütörtökön és pénteken is érkeztek hozzájuk megkeresések kisebb és nagyobb családoktól is Londonból, Walesből, de még a francia Alpokból is. Charles Hardman alapító azt is elmondta, hogy az érdeklődők azt is megkérdezték, hogy kínálnak-e olyan alapbunkereket, amiket ők maguk csinálhatnának készre.

A brit cég egyébként olyan testreszabott menedékhelyeket árul, amelyekben konyha, légszűrő rendszer, sőt még videójáték-szimulátor is van. A legolcsóbb 100 ezer fontba (~46 millió forint) kerül, de például egy hattagú család számára megfelelő bunkerért már 900 ezer fontot (~413 millió forint) kell fizetni. A cég maga építi ezeket a kertben kialakított menedékhelyeket, amelyek kb. négy hónap alatt készülnek el.

Egy másik ezzel foglalkozó cég, a Love Property is arról számolt be, hogy február 23. óta nagyon megugrott a kereslet a bunkereik iránt: 259 százalékkal nőtt az oldalletöltések száma az oldalukon. De a texasi székhelyű Rising S Bunkers is rengeteg telefonhívást kapott: ők 1000 százalékos keresletnövekedést tapasztaltak az Egyesült Királyságban, Kanadában, Dániában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. Nagy-Britanniából pedig több mint 100 ember kereste meg őket az elmúlt napokban.

A cég csak csütörtökön öt túlélő menedékhelyet adott el, miközben egy hónapban értékesítenek 2-6 darabot, a tél pedig általában csendes időszak náluk. Most kénytelenek voltak újabb eszközöket, kellékeket vásárolni a bunkerépítéshez, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsan növekvő kereslettel. Ők olyan luxus menedékhelyeket gyártanak, amelyek 11 méterrel a föld alatt vannak, és nemcsak élelmiszert lehet termelni egy speciális helyiségükben, de fel lehet szerelni lifttel, szaunával, úszómedencével, fitneszteremmel, sőt akár lőtérrel, tekepályával és színházteremmel is.

Gary Lynch, a Rising S Bunkers alapítójának elmondása szerint a vásárlók száma azért ugrott meg most, mert sokan tartanak attól, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Úgy véli, jogosak ezek a félelmek, hiszen Putyin már atomháborúval fenyegetőzik, ez pedig olyasmi lenne, amit a világ még sosem látott.

"Hirosimát már megtapasztaltuk. És ha az, amivel fenyegetnek, annál is rosszabb, akkor mindenképpen aggódnunk kell"

- mondta.

Lynch arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad gúnyolódni azokon az embereken, akik világvégi bunkereket akarnak vásárolni jogos félelmeik miatt, hiszen ők csak a szeretteiket akarják megvédeni ezekben a szörnyű időkben.

A Rising S Bunkers egyébként már 2019 óta küld olyan biztonsági menedékhelyeket Ukrajnába a hadsereg számára, amelyeket gyorsan fel lehet építeni, lebontani és áthelyezni. Ezeknek most az orosz invázió idején is nagy hasznát vehetik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: