FELFEDEZŐ

Direkt félrekezelte betegeit egy fogorvos, hogy drágább kezeléseket tukmálhasson rájuk

A wisconsini fogorvost bűnösnek találta a bíróság.

Link másolása

A Guardian információi szerint a 61 éves, Wisconsin államban praktizáló Scott Charmoli rendszeresen és szándékosan félrekezelte a betegeit. Volt, akinek kifúrta az egészséges fogát, volt, akinek letörte – mindezzel pedig az volt a célja, hogy több megbízást kapjon és ezzel több pénzt keressen. A terve működött: az RTL értesülései szerint milliókat sikerült felhalmoznia a csalással.

2014-ben 1,4 millió dollárt keresett 434 fogkorona beépítésével. 2015-ben pedig már 2,5 millió dollárra rúgott a keresete. Mindezt úgy sikerült elérnie, hogy ötször annyi koronát tett fel, mint más fogorvosok.

A fogorvos egy zseniális – és természetesen elítélendő – módszerhez folyamodott. Először mutatott egy röntgenfelvételt a pácienseknek az egészséges fogaikról, miközben meggyőzte őket, hogy az egyik fog valójában egészségtelen. Mivel a betegek hittek a szakértelmének, az orvos megfúrta, majd eltörte az egészséges fogat. Erről újabb röntgenfelvétel készített, amit már küldött is a biztosítónak – így igazolta a korona szükségességét. A lap gyűjtése szerint olyan betege is volt, akire két koronát is rábeszélt. Az egyikük így nyilatkozott:

„Túlzónak tűnt, de nem tudtam jobbat. Ő volt a szakember. Csak bíztam benne."

2020 végére a Charmoli több mint 6,8 millió dollár értékű vagyonnal rendelkezett. A büntetőeljárásban ártatlannak vallotta magát.

Az orvos végül 2019-ben, egy véletlennek köszönhetően bukott le. Ekkor ugyanis eladta a rendelőjét, de az iratokat nem vitte magával. A vevő aztán átnézte az aktákat, és felfigyelt a koronakezelések magas arányára, az észrevételeit pedig jelezte az illetékes hatóságoknak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
11 gyereke 8 különböző apától született – érdekes magyarázata van erre az anyának
A kommentelők nem nagyon voltak elragadtatva az amerikai nő elméletétől.

Link másolása

Egy amerikai anyának 11 gyereke van nyolc különböző apától, de ő ezt egy cseppet sem bánja. Sőt, elég érdekes magyarázata van arra, miért alakultak így a dolgok.

Phi nemrég videót tett közzé a családjáról a TikTokon, és miután nagyon sok negatív kommentet kapott rá, egy újabb videóban reagált ezekre. Mint mondta, nem érdekli, ki mit gondol, sőt még több gyereket akar szülni. Videójában elmagyarázta, szerinte miért jó, hogy ennyi férfitől van gyereke.

„Ha van egy és abból elveszel egyet, akkor nulla marad, de ha nyolc van és elveszel belőle hármat, akkor is marad öt”.

Ezzel arra utalt, hogy ha csak egy apja lenne a gyerekeinek, és a férfi meghalna vagy elhagyná a családját, akkor a gyerekek apa nélkül nőnének fel. Ha viszont több apa is van, akkor erre kevés az esély, hiszen ha eltűnik az életükből egy, kettő vagy akár három apa, még mindig marad öt.

És mint kiderült, az sem biztos, hogy Phi megáll nyolc apánál, hiszen összesen 30 gyereket szeretne.

A kommentelőket viszont nem igazán sikerült meggyőznie ezzel az elmélettel. Valaki azt írta: "Haver, ők nem Pokémonok, nem szerezheted meg mind!”. Egy másik hozzászóló pedig azt is felvetette, hogy a hatodik, hetedik vagy a nyolcadik apa hogy engedhette meg magának, hogy beálljon a sorba.

@phieudoraa #answer to @kalasoo like duhhhh yall gotta do the math… #babydaddyproblems #babymamachallenge #babymamatiktok ♬ original sound - PhiPhi?

Forrás: Mirror


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk