hirdetés

FELFEDEZŐ

Bevallotta a keresztény rockzenekar frontembere, hogy már nem hisz Istenben

Bár félt rajongói haragjától, Jonathan Steingard úgy érezte, itt az idő, hogy őszintén bevallja lelki válságát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.

hirdetés

A népszerű kanadai Hawk Nelson együttes frontembere Instagram-oldalán vallotta be egy hosszú üzenetben, hogy már nem hisz Istenben.

A 36 éves énekes reméli, hogy az ő lépése bátorítja majd azokat, akik hasonlóan éreznek, mint ő, de nem merik elmondani. „Mindenki számára átlátható akarok lenni, nyitott arra, hogy a jövőben mások legyenek az érzéseim. Nem vitatkozni akarok, csupán abban a reményben osztom meg a történetemet, hogy hátha kijön belőle valami jó” – írta Steingard, aki keresztény lelkész családban nőtt fel.

Bevallotta, hogy korábban azért hitt, mert hatalmába kerítette az őt körülvevő közösségi érzés. „Mindenki, akihez közel álltam, hitt Istenben, befogadta Jézust a szívébe, jelekért és csodákért imádkozott. Így tettem én is” – idézte fel múltját, de elismeri, hogy korábban sem rajongott a vallásos élet bizonyos részeiért, például a nyilvános, hangos imádkozásokért, azokat ripacskodásoknak érezte.

Így kezdődtek a kétségei és ezek megmaradtak benne titokban akkor is, amikor 2012-ben csatlakozott a Hawk Nelsonhoz. Kérdéseket tett fel magának: ha Isten mindenkit szeret, miért van gonoszság a világban? Miért nem tud tenni ellene? Vagy a gonosz jelenléte csak a szabad akarat jelenléte? És ezek a kétségek csak erősödtek benne, amikor e kérdésekben a Bibliához fordult, és olyan érzése támadt, hogy azt ugyanolyan gyarló emberek írták, mint ő. Ez hozta meg számára a döntő fordulatot.

Amikor egyértelművé vált meggyőződésének változása, Jonathan kezdte úgy érezni: becstelenség nem beszélni róla. Miután a legbizalmasabb barátaival hosszan beszélgetett erről, úgy döntött, hogy nyilvánosan lemond hitéről. Mindez persze nem ment könnyen, és lelki békéjének felborulása depresszióhoz vezetett, mert félt, hogy elveszti keresztény barátait és családját.

hirdetés

Szerencsére Steingardnak nem kellett csalódnia szeretteiben, akik e vallomás ellenére kitartottak mellette. Pedig egyúttal azt is bejelentette, hogy a továbbiakban nem dolgozhat együtt a Hawk Nelsonnal. A zenekar stílszerűen reagált erre: „Isten továbbra is Jonnal van és fontos neki. Miért? Mert az igazság nem változik meg csak azért, mert megkérdőjelezzük” – idézte a People.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk