hirdetés

FELFEDEZŐ

Betiltották az apa YouTube-csatornáját, mert borzalmas dolgokra kényszerítette lányait

Több millióan nézték a videókat...
Fotók: Pixabay - szmo.hu
2017. november 22.

hirdetés

Greg Chism YouTube-csatornájára a lányairól tett fel videókat. A kisfilmekben a kicsik sikítoztak félelmükben, hánytak, összepisilték magukat, és fürdőztek. Betiltásakor a csatornának 8 millió feliratkozója volt, akik jól szórakoztak a sok kérdést felvető tartalmakon.

A YouTube 2017 novemberében tiltotta le a férfi Chism Toy Freaks nevű csatornáját, miután sokan értesítették a videómegosztó moderátorait arról, hogy a videókban gyermekbántalmazás látható.

A Twitteren is sokan felszólaltak a csatorna ellen, felvetve, hogy egyáltalán hogyan létezhet ilyen csatorna, ahol a lányokat saját apjuk kényszeríti különböző megalázó tettekre, hogy mások szórakozhassanak rajta. Ráadásul a felháborodott nézők már évek óra próbálták elérni a YouTube-ot, hogy töröljék a profilt.5

A YouTube szóvivője a BuzzFeed Newsnak elmondta, hogy a YouTube nagyon komolyan veszi a gyermekvédelmet, és átlátható szabályzata van a gyermekeket veszélyeztető tartalmakra nézve. A YouTube sajtónyilatkozata szerint nemrégiben szigorítottak a szabályokon, kifejezetten a kiskorúakra vonatkozó bejelentések esetén. Még ha nem is egyértelmű, hogy a videók feltöltői ténylegesen meg kívánják szegni a YouTube szabályzatát, a cég dönthet úgy, hogy a nézők, a feltöltők és gyermekek védelmében eltávolítja a feljelentett tartalmakat.

A Toy Freaks csatornát is azért távolították el, mert megszegte a szabályzatot. Chism másik két csatornája is elérhetetlenné vált kedden. „Ezen a csatornán nem található semmilyen tartalom” – olvasható a Freak World csatorna oldalán, a Freak Family Vlogs csatorna pedig teljesen megszűnt.

hirdetés

A BuzzFeed News még a csatornák megszűnése előtt letöltött néhány videót az oldalról.

Két videóban látható, ahogy Chism elkíséri a kamerával lányait a fürdőszobába. Miközben Annabelle és Victoria fürdenek, apjuk állatokkal ijesztgeti őket. Az apa először megkérdezi lányait, hogy szeretnék-e látni a meglepetést, amit nekik hozott. Annabelle többször is nemlegesen válaszol apjának és megkéri, hogy álljon le. A kislány a kád szélén egyensúlyozva sikít.

„Apa, állj le!”- üvölti, majd sírva fakad. Az apa megmutatja, hogy egy békát hozott a lányainak. Egy másik, hasonló videóban az apa egy homárral a kezében meséli, hogy megint meg fogja lepni lányait fürdés közben. Mikor az apa belép, látszik, hogy Annabelle nővére mögé bújva kérleli apját, hogy vigye el az állatot.

Chism és lányai A Toy Freaks több videójában is beöltöztek, és azt játszották, hogy csecsemők. Majd olyan „babás” dolgokat csináltak, mint az öklendezés és a bepisilés. Egy videóban látható, ahogy Annabelle felköhögi és kiköpi a bébiételt, amelyet nővére etetett meg vele.4

Chsim megköszönte a követőiknek, hogy a lányai kreativitását támogatták, és azt állította, hogy a csatorna miatt a lányok magabiztosabbak lettek. A férfi azt is elmondta, felkavaró számára, hogy vannak olyanok, akik a tartalmaikat nem tartják megfelelőnek, és kifejezetten a megbotránkoztatás miatt nézik azokat. De értékeli, hogy a YouTube aggódik a családja miatt, és hálás, amiért eddig ennyi tartalmat létrehozhatott lányaival.

Ahogy a család videói egyre népszerűbbek lettek, a rajongók is elkezdtek róluk videókat készíteni. Egy animációban például az látható, ahogy Victoria „lepisilte” saját édesapját.

Egy 2015-ös interjúban Chism elmondta, hogy egyedül neveli 4 és 6 éves lányait. Egy másik interjúban pedig mesélt arról is, hogy hogyan indult el a YouTube csatornája.

„Csupán családi videók voltak” – mesélte az apa. Eleinte csak olyan videókat készített, ahol lányaival játszottak a nappaliban, de egy idő után észrevette, hogy bizonyos videókat sokkal többen néznek. Az apa elkezdte vizsgálni, hogy mely címek, mely tartalmak és leírások hoznak több nézőt, és a legnépszerűbb videói mintájára kezdete el elkészíteni az újabb filmeket. Egy virális filmmel pedig pénzt is tudott keresni.

De a YouTube-on megannyi videó található, ahol gyermekek azt játsszák, hogy kisbabák. Novemberben a Something is Wrong on the Internet írója, James Bridle szólalt fel azzal kapcsolatban, hogy milyen sok és furcsa gyermektartalom van a videómegosztón. Az írásban Bridle a Toy Freaks csatornát is megemlíti, és azt írja, hogy az apa felkavaró tartalmakat készít gyerekek számára.

A YouTube egyik vezetője, Malik Ducard azt mondta, hogy egy felkavaró filmet megtalálni olyan, mint egy „tűt a szénakazalban”, és arra kérte a szülőket, hogy jelentsék fel a zavaró vagy bántó videókat, amelyeket a gyerektartalmak között találnak.

„A családbarát oldal kialakítása kiemelkedően fontos számunkra”

– tette hozzá Ducard.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk