FELFEDEZŐ

Betiltották az apa YouTube-csatornáját, mert borzalmas dolgokra kényszerítette lányait

Több millióan nézték a videókat...
Fotók: Pixabay - szmo.hu
2017. november 22.


Link másolása

Greg Chism YouTube-csatornájára a lányairól tett fel videókat. A kisfilmekben a kicsik sikítoztak félelmükben, hánytak, összepisilték magukat, és fürdőztek. Betiltásakor a csatornának 8 millió feliratkozója volt, akik jól szórakoztak a sok kérdést felvető tartalmakon.

A YouTube 2017 novemberében tiltotta le a férfi Chism Toy Freaks nevű csatornáját, miután sokan értesítették a videómegosztó moderátorait arról, hogy a videókban gyermekbántalmazás látható.

A Twitteren is sokan felszólaltak a csatorna ellen, felvetve, hogy egyáltalán hogyan létezhet ilyen csatorna, ahol a lányokat saját apjuk kényszeríti különböző megalázó tettekre, hogy mások szórakozhassanak rajta. Ráadásul a felháborodott nézők már évek óra próbálták elérni a YouTube-ot, hogy töröljék a profilt.5

A YouTube szóvivője a BuzzFeed Newsnak elmondta, hogy a YouTube nagyon komolyan veszi a gyermekvédelmet, és átlátható szabályzata van a gyermekeket veszélyeztető tartalmakra nézve. A YouTube sajtónyilatkozata szerint nemrégiben szigorítottak a szabályokon, kifejezetten a kiskorúakra vonatkozó bejelentések esetén. Még ha nem is egyértelmű, hogy a videók feltöltői ténylegesen meg kívánják szegni a YouTube szabályzatát, a cég dönthet úgy, hogy a nézők, a feltöltők és gyermekek védelmében eltávolítja a feljelentett tartalmakat.

A Toy Freaks csatornát is azért távolították el, mert megszegte a szabályzatot. Chism másik két csatornája is elérhetetlenné vált kedden. „Ezen a csatornán nem található semmilyen tartalom” – olvasható a Freak World csatorna oldalán, a Freak Family Vlogs csatorna pedig teljesen megszűnt.

A BuzzFeed News még a csatornák megszűnése előtt letöltött néhány videót az oldalról.

Két videóban látható, ahogy Chism elkíséri a kamerával lányait a fürdőszobába. Miközben Annabelle és Victoria fürdenek, apjuk állatokkal ijesztgeti őket. Az apa először megkérdezi lányait, hogy szeretnék-e látni a meglepetést, amit nekik hozott. Annabelle többször is nemlegesen válaszol apjának és megkéri, hogy álljon le. A kislány a kád szélén egyensúlyozva sikít.

„Apa, állj le!”- üvölti, majd sírva fakad. Az apa megmutatja, hogy egy békát hozott a lányainak. Egy másik, hasonló videóban az apa egy homárral a kezében meséli, hogy megint meg fogja lepni lányait fürdés közben. Mikor az apa belép, látszik, hogy Annabelle nővére mögé bújva kérleli apját, hogy vigye el az állatot.

Chism és lányai A Toy Freaks több videójában is beöltöztek, és azt játszották, hogy csecsemők. Majd olyan „babás” dolgokat csináltak, mint az öklendezés és a bepisilés. Egy videóban látható, ahogy Annabelle felköhögi és kiköpi a bébiételt, amelyet nővére etetett meg vele.4

Chsim megköszönte a követőiknek, hogy a lányai kreativitását támogatták, és azt állította, hogy a csatorna miatt a lányok magabiztosabbak lettek. A férfi azt is elmondta, felkavaró számára, hogy vannak olyanok, akik a tartalmaikat nem tartják megfelelőnek, és kifejezetten a megbotránkoztatás miatt nézik azokat. De értékeli, hogy a YouTube aggódik a családja miatt, és hálás, amiért eddig ennyi tartalmat létrehozhatott lányaival.

Ahogy a család videói egyre népszerűbbek lettek, a rajongók is elkezdtek róluk videókat készíteni. Egy animációban például az látható, ahogy Victoria „lepisilte” saját édesapját.

Egy 2015-ös interjúban Chism elmondta, hogy egyedül neveli 4 és 6 éves lányait. Egy másik interjúban pedig mesélt arról is, hogy hogyan indult el a YouTube csatornája.

„Csupán családi videók voltak” – mesélte az apa. Eleinte csak olyan videókat készített, ahol lányaival játszottak a nappaliban, de egy idő után észrevette, hogy bizonyos videókat sokkal többen néznek. Az apa elkezdte vizsgálni, hogy mely címek, mely tartalmak és leírások hoznak több nézőt, és a legnépszerűbb videói mintájára kezdete el elkészíteni az újabb filmeket. Egy virális filmmel pedig pénzt is tudott keresni.

De a YouTube-on megannyi videó található, ahol gyermekek azt játsszák, hogy kisbabák. Novemberben a Something is Wrong on the Internet írója, James Bridle szólalt fel azzal kapcsolatban, hogy milyen sok és furcsa gyermektartalom van a videómegosztón. Az írásban Bridle a Toy Freaks csatornát is megemlíti, és azt írja, hogy az apa felkavaró tartalmakat készít gyerekek számára.

A YouTube egyik vezetője, Malik Ducard azt mondta, hogy egy felkavaró filmet megtalálni olyan, mint egy „tűt a szénakazalban”, és arra kérte a szülőket, hogy jelentsék fel a zavaró vagy bántó videókat, amelyeket a gyerektartalmak között találnak.

„A családbarát oldal kialakítása kiemelkedően fontos számunkra”

– tette hozzá Ducard.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: