hirdetés

FELFEDEZŐ

Betiltották a Harry Pottert egy amerikai iskolában, mert szerintük valódi átkok vannak bennük

Az iskola papja úgy véli, hogy ha valaki felolvassa az átkokat, gonoszságot szabadíthat a világra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 02.

hirdetés

A Tenessee állambeli St Edward katolikus iskolában többé tarthatják a könyvtárban a Harry Potter-könyveket.

J. K. Rowling könyveit azért tiltották be,

mert az iskolában oktató pap, Dan Rehill szerint a könyvekben bemutatott varázslatok és átkok veszélyesek lehetnek a való világban is.

A tiszteletes levélben magyarázta el a diákoknak és szüleiknek a döntés okait. Azt írta, hogy a betiltás előtt amerikai és vatikáni ördögűzökkel is konzultált a kérdésről.

A levélben többek között az állt, hogy a Harry Potter-kötetek a mágiát egyszerre ábrázolják jónak és rossznak, de ez nem igaz, ez megtévesztő.

hirdetés

A könyvekben szereplő átkok és varázslatok valódiak, és ha ezeket felolvassák, gonosz lelkeket szabadíthatnak a világra, illetve arra, aki felolvassa.

Rebecca Hammel, a Nashville-i katolikus egyházmegye iskolafelügyelője elmondta a Tennessean nevű lapnak, hogy Reehill tiszteletes valóban elküldte az e-mailt, de az nem az egyház hivatalos álláspontja. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a tisztelendő úrnak saját hatáskörében joga van az ilyen döntésekre, erre felhatalmazást kapott.

Azt is azt hozzátette, hogy a gyerekek nyugodtan olvashatnak Harry Pottert szülői felügyelettel, ezt az iskola nem fogja megakadályozni.

Forrás: Independent


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk