FELFEDEZŐ

Beteget jelentett, hogy elmehessen az angolok Eb-meccsére, pechjére a főnöke kiszúrta a közvetítésben, ki is rúgta

A felettese jelezte is a 37 éves nőnek, hogy már nem kell bemennie dolgozni. Ő azonban nem bánja annyira, hogy így alakult.

Link másolása

Kirúgták azt a 37 éves nőt, aki beteget jelentett a munkahelyén, hogy elmehessen az angol válogatott Dánia elleni foci Eb-elődöntőjére - számolt be róla a Daily Mail.

Nina Farooqi digitális tartalomelőállítóként és futballfotósként dolgozik Leedsben, így nem meglepő, hogy rajong a fociért. Amikor a barátnője éppen az elődöntő előtt nyert két jegyet a meccsre egy céges tombolán, nem volt kérdés, hogy ki is használják a lehetőséget. Csakhogy a nő nem szabadulhatott el csak úgy a munkából. Mivel nem sokan dolgoznak a cégben, úgy gondolta, nem fog szabadnapot kapni, ezért úgy döntött, hogy beteget jelent, hogy elérhesse a déli vonatot Londonba.

El is jutott a Wembley Stadionba, ahol közvetlen közelről láthatta a dánok öngólját, amivel Anglia kiegyenlített, barátnőjével ugyanis a dán kapu mögötti lelátón ültek. Az egyik kamera pedig rájuk is közelített, amikor a gólt ünnepelték, így bekerült a közvetítésbe is. Sőt, még az angol tévéstáb műsorvezetője, Stacey Dooley is posztolt róluk az Instagramon.

Miután az angol válogatottnak a hosszabbításban sikerült kiharcolnia a győzelmet Dánia ellen, ezzel pedig döntőbe kerültek, Farooqi nem is lehetett volna boldogabb aznap este. Ám amikor másnap reggel 6-kor felszállt a vonatra, hogy hazautazzon Leedsbe, nem várt hívást kapott a főnökétől.

Ő is nézte ugyanis a mérkőzést, és látta is, ahogy a beteget jelentett alkalmazottja ott szurkol épen és egészségesen, kicsattanó örömmel a Wembley-ben. Másnap reggel pedig megmondta Ninának, hogy ne is menjen már be a munkahelyére, ki van rúgva.

A nő a Daily Telegraphnak nyilatkozva elmondta, hogy miután lebukott, őszintén elmondta, hogy miért csinálta azt, amit, de a főnökét ez nem hatotta meg, a hazugság miatt megvált tőle.

"Van bennem egy kis megbánás, hiszen nyilván senki nem akarja, hogy kirúgják. De azt is megbántam volna, ha nem megyek el a meccsre, úgyhogy újra megtenném"

- állítja.

Mint mondta, nem gondolta volna, hogy a több mint 60 ezer szurkolóból ő is bekerül a közvetítésbe. Már egyébként ott, a stadionban rájött, hogy lebukott, mert a félidőben megnézte a telefonját, és látta, hogy a neten is vannak már képek és videók arról, ahogy a barátnőjével örömittasan őrjöngenek a lelátón. Sőt, az Ausztráliában és az Egyesült Államokban élő barátai is üzentek neki, hogy kiszúrták a közvetítésben.

"Most vegyes érzéseim vannak. Bejutottunk a döntőbe, a meccs miatt pedig még mindig felfokozott állapotban vagyok. Ugyanakkor elveszítettem a munkámat"

- összegezte a helyzetet.

Elmondása szerint a foci az élete, részben a munkáját is ez jelenti. Szabadúszóként is dolgozik, de a fix irodai állásából tudta fedezni a hobbiját és szenvedélyét. Fotósként és videósként jár el a férfiak klubmeccseire és a Női Szuperliga mérkőzéseire. Munkája során már több barátot is szerzett magának az angol női foci világában, ők pedig most melléálltak és segítettek neki új állást szerezni, így végülis nem járt olyan rosszul.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: