FELFEDEZŐ

Bérgyilkos-közvetítő indult az interneten, rengetegen érdeklődnek a kamu szolgáltatás iránt

Egyszer egy nő másfélmillió forintot akart adni a soha nem létező cégnek a férje meggyilkolásáért. Végül őt csukták le.

Link másolása

Hiába pakolta tele poénokkal egy férfi a viccből létrehozott online bérgyilkos-közvetítő honlapját, sokan mégis komolyan vették a szolgáltatást, írja a Daily Star. A 'Rent-A-Hitman' (magyarul: Bérelj bérgyilkost!) névre keresztelt honlapot még 2005-ben regisztrálta Bob Innes, aki valójában a tréfának szánt oldallal szerette volna reklámozni internetes elemzőszolgáltatását.

Bár az angol 'hitman' kifejezés magyarul bérgyilkost jelent, Innes ebben az esetben a kifejezésből a 'hit' szóra helyezte a a hangsúlyt. Ez ugyanis nemcsak a fegyverből leadott lövést, hanem azt a találatot is jelenti, amikor valaki egy online keresőben a kiválasztott weboldalra kattint.

Az első öt évben még nem terjedt el a honlap híre, 2010-től azonban egyre több olyan ember kereste fel, akik másokat akartak eltenni láb alól. Egyszer egy Helen nevű nő talált rá, aki állítása szerint útlevél híján Kanadában ragadt.

A valójában soha nem létező szolgáltatás iránt érdeklődő nő három családtagját szerette volna a másvilágra küldeni, miután kiforgatták az örökségéből.

Miközben Bob eleinte tudomást sem akart venni a levelekről, a nő egyre kitartóbban ostromolta. Egy idő után a helyzet odáig fajult, hogy a bérgyilkost kereső nő megadta a célpontok nevét, címét és további információkkal is szolgált a három személyről. Ekkor döntött úgy a férfi, hogy utána jár a megkeresésnek.

„Továbbra is szüksége van a szolgáltatásunkra? Kapcsolatba léphet az egyik bevetésre váró ügynökünkkel!” - írta a válaszlevelében a kamu bérgyilkos-közvetítő.

A nő órákon belül megadta neki saját elérhetőségét, amit Innes azonnal továbbított a rendőrségnek a teljes történettel együtt.

A férfi ekkor döntött úgy, hogy megtartja a honlapot, és még több olyan kétértelmű szöveget írt az oldalra, amiről egy felszínes olvasó azt gondolhatta, hogy egy igazi bérgyilkos-közvetítő irodára bukkant.

„Megoldásra szoruló problémája van? Képzett ügynökeink ingyenes konzultációval segítenek megtalálni a tökéletes megoldást a kellemetlenségre. Irodánk 1920 óta áll felnőttek, gyerekek, kormányzati alkalmazottak és politikusok szolgálatában ügyfeleink legnagyobb megelégedésére!” - olvasható a soha nem létező szolgáltatás ajánlószövegében.

A honlapon vicces álértékelések is dicsérik a szolgáltatást: a legismertebb ezek közül egy özvegyasszony bejegyzése, akinek „a bébiszitterrel félrelépő férjét intézték el egy konzultációt követően”.

De még ennek ellenére is akadnak olyanok, akik véresen komolyan veszik az oldal tartalmát. A helyzet odáig fajult egyszer, hogy

egy 52 éves nő kitöltötte a honlapon található formanyomtatványt, amiben beleegyezett a 3500 fontos (1,5 millió forint) tiszteletdíj és 100 font (43 ezer forint) további illeték megfizetésébe, amivel megbízta a céget a férje meggyilkolásával.

Ehelyett azonban ő került börtönbe, miután a rendőrök kopogtattak az ajtaján. Pedig még egy titkos találkozót is megbeszélt egy magát bérgyilkosnak kiadó rendőrrel, akivel a gyilkosság részleteiről egyeztetett telefonon. A nőt végül a héten ítélte el a bíróság gyilkosságra felbujtás büntette miatt.

Bob Innes saját bevallása szerint az évek alatt nagyjából 150 ember életét menthette meg a kamu bérgyilkos-közvetítővel úgy, hogy a mesterlövészek helyett a rendőrség kezébe kerültek az ügyek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: