hirdetés

FELFEDEZŐ

Belépő az otthonodba - így alakítsd ki az előszobát

Ha belépsz a házba vagy éppen elhagyod azt, ez az első és utolsó helység, ahol megfordulsz, de a vendégek is ezt látják meg először otthonodból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 18.

hirdetés

Miután belépsz egy házba vagy lakásba, az első, amit megismersz az az előszoba. Ezért, ha lehetőség van rá, lakberendezők tanácsolják, hogy ez is passzoljon az otthon teljes enteriőrjéhez, azonban ebben a helységben mérettől függetlenül a funkcionalitáson van a hangsúly. Sok esetben csak egy kis belépőről beszélhetünk, úgyhogy fontos, hogy praktikusan alakítsd ki, mégis úgy, hogy jó érzés legyen nap, mint nap hazaérni. Ha a lenti ötleteinken kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

A cipők és a kabátok otthona - meg minden másé

Ide lépünk be először, itt szabadulunk meg a kabátoktól, cipőktől, esernyőktől. Ezért első sorban ezeknek kell helyet adni az előszobában. Sok praktikus, tárolókkal és akasztókkal ellátott előszoba szekrényt találni lakberendezési áruházakban, de ha nincs rá hely vagy keret pár akasztóval és polccal is praktikusan elhelyezheted a holmidat. Sok esetben az előszoba beépített szekrénynek vagy gardróbnak is helyt ad, ide kerülnek a téli, tavaszi, őszi kabátok, az éppen nem használt cipők, sapkák, sálak, de akár háztartási tárgyak is. Ha a mindent elnyelő funkcióra van szükség, jó, ha egy olyan tárolót használsz, ami sok mindent elnyel, viszont keveset mutat, az éppen használt kabátok, cipők tárolására, vendégek fogadására pedig üzembe helyezel pár akasztót.

Könnyen takarítható felületek

A cipővel hozzuk be a legtöbb piszkot is, ezért az előszobába érdemes különösen strapabíró és könnyen tisztítható járófelületet választani, mint a kő, a kerámia vagy a linóleum. Bár kétségkívül mutatós egy puha szőnyeg és jó érzés belesüppedni, ezt a darabot nem ajánlott az előszobában tartani, ahogy arra is érdemes figyelni, hogy legyen hely az esernyők szárítására is.

hirdetés

Ülőhely

Bár nem ez az első és legfontosabb darabja az előszobának, de ha van rá hely, érdemes ügyelni arra, hogy egy kisebb ülőalkalmatosságot is beszerezz. Lehet ez alapból az előszoba szekrény része, de megteszi egy összecsukható szék, egy kis sámli vagy puff is. Ha gyerekek vagy idős emberek élnek a házban akkor nekik különösen hasznos lehet, ha a cipő felvételéhez le tudnak ülni valahova. Ha pici a hely, be lehet szerezni olyan puffokat is, melyek egyben tárolók is, így őrizhetik a téli fejfedőket.

Dekoráció

Ahogy az elején is utaltunk rá, az előszobában elsősorban a funkcionalitáson van hangsúly. Azonban ha van rá hely és nem lesz tőle túl zsúfolt a tér, akkor pár apróbb dekoráció itt is jól mutat. Egy tükörnek például minden előszobában nagy haszna lehet, hiszen indulás előtt még megnézheted magad, hogy minden rendben van-e. Ha pedig van rá hely, kerülhet ide például üzenőtábla, ahová a fontos dolgokat vésed fel, hogy ne felejtsétek el, feldobhatja néhány növény vagy kellemes üdvözlés lehet, ha az előszobába családi fotókat teszel ki.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk