FELFEDEZŐ

Azt mondták, nem lehet gyereke, mégis kétszer szült ikreket másfél éven belül egy angol anyuka

Már 18 évesen kiderült, hogy endometriózisa van. Ekkor le is mondott arról, hogy anya legyen. Éppen ezért igazi áldásnak tartja, hogy négy gyermeket is szülhetett.

Link másolása

Két ikerpár büszke édesanyja egy angol nő, akit már fiatalon endometriózissal diagnosztizáltak - számolt be róla a SomersetLive. Az orvosok azt mondták neki, nagyon kevés esély van arra, hogy természetes úton legyen gyereke.

Kirsty Hannam 18 éves volt, amikor kiderült, hogy ő is egy, a nők körében egyre gyakoribb betegséggel küzd. Az endometriózis meddőséget is okozhat, illetve azzal jár, hogy nehezebb természetes úton teherbe esni. Kirstyt is lesújtotta, amikor az orvosok közölték vele a diagnózist. El is könyvelte magában, hogy valószínűleg soha nem lehet gyereke.

Volt férjével meg is békéltek azzal, hogy nem lesz utódjuk. A lány a válás utáni új kapcsolata elején is őszinte volt ezzel kapcsolatban, párja el is fogadta a helyzetet.

Aztán mindketten nagyon meglepődtek, amikor alig három hónappal azután, hogy összejöttek, Kirsty várandós lett.

A pár először utazott el kettesben, Belgiumban töltöttek pár napot, az anya szerint ott fogantak meg az ikrek. Pár héttel később ugyanis elkezdte rosszul érezni magát, a hangulata is ingadozott. Ezért csináltatott egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Éppen azon a napon költözött össze párjával, Robbal.

"Egyáltalán nem számítottam arra, hogy a teszt pozitív lesz. Amikor megláttam az eredményt, csak annyit tudtam mondani, hogy 'ó, Istenem' - aztán elmondtam Robnak. Azt mondtam: 'Nagyon sajnálom, nem tudtam, hogy teherbe tudok esni'. Ő viszont nagyon boldog volt, és mindketten izgatottak lettünk, pedig akkor még csak három hónapja voltunk együtt. De nem is akartam túlságosan beleélni magam, mert azt mondták, hogy ha esetleg terhes is leszek, valószínűleg méhen kívüli terhesség lesz"

- emlékezett vissza.

A kismama az első ultrahangvizsgálat előtt is arra számított, hogy az orvos valami rosszat fog találni. Ehelyett azzal lepte meg a leendő szülőket, hogy nem egy, hanem két baba is van Kirsty pocakjában. A nő előbb hisztérikus nevetésbe kezdett, majd elkezdtek folyni a könnyei örömében. A vizsgálat után párjával beültek a kocsiba. Egy kis ideig csendben emésztették a történteket, mielőtt elkezdtek volna róla izgatottan beszélgetni.

Kirsty 2019 júniusában, 37 hetes terhesen szülte meg William és Willow nevű gyermekeit, ami varázslatos érzés volt számára.

"William bújt ki először, ez elképesztő volt. A legjobb érzés volt, amikor láttam magam előtt a kisbabát, és belegondoltam, hogy ő az enyém, én szültem. Emlékszem, hogy ránéztem Robra, akinek patakokban folytak a könnyei. Nem is szerethettem volna jobban őt abban a pillanatban."

Az édesanya nem gondolta volna, hogy a csodaterhessége után lehet még gyereke. Ám alighogy hét hónaposak lettek az ikrei, megtudta, hogy megint babát vár. Párjával ugyan szerettek volna még gyereket, de mivel tudták, hogy Kirstynek el kell távolítani a méhét a betegsége miatt, nem reménykedtek abban, hogy lesz esélyük az újabb gyermekáldásra. A kismama azonban már tudta, hogy úton van a kistestvér, amikor 2020 februárjában elkezdte tapasztalni a tipikus tüneteket, a terhességi teszt pedig igazolta a megérzését. Azon viszont meglepődött, hogy újra ikrekkel várandós.

"Az első ultrahangvizsgálaton az orvos megkérdezte, hogy vannak-e ikrek a családban, én meg rögtön azt mondtam, hogy 'Ó, ne, kérlek, nehogy azt mondd, hogy ikrek'. Már ekkor elkezdtem aggódni, mert fogalmam sem volt, hogy fogunk elbírni négy babával. Amikor Rob bejött, ő is elkezdett hisztérikusan nevetni. Ő ezt egyszerűen briliánsnak tartotta, és megnyugtatott, hogy minden rendben lesz velünk."

Azután 2020 októberében meg is született a két kislány, Alice és Aoife. Csakúgy, mint első alkalommal, Kirsty ezúttal is természetesen tudott szülni, amit igazi áldásnak tart a betegségét tekintve.

Az anya nem tagadja, hogy nehéz az élet két ikerpárral, pláne, hogy mindannyian kicsik még. De nagyon hálásak értük, Kirsty pedig a világ legszerencsésebb édesanyjának érzi magát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: