hirdetés

FELFEDEZŐ

Az orvosok azt hitték, pánikbeteg, de kiderült, hogy 20 éve agydaganata van a háromgyerekes brit anyának

Életét annak köszönhette, hogy tavaly májusban álmában érte egy váratlan görcs, amitől kiesett az ágyából és beverte a padlóba a fejét.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 17.

hirdetés

A 37 esztendős, három gyermekét egyedül nevelő Catherine Wilcocksont 2018 decemberében érték az első súlyos pánikrohamok, amelyek néhány másodperces emlékezet-kiesést is okoztak nála. Közben kimerültséget és rettegést érzett. Az eset éppen karácsonykor, lánya betlehemes játéka közben történt. „Olyan volt, mintha a világ bezárult volna körülöttem” – mesélte a 7News-nak.

Catherine orvoshoz ment, aki úgy vélte, hogy derealizációs zavarban szenved. Ez egy olyan mentális rendellenesség, amely olyan érzést kelt az emberben, mintha elszakadna a világtól. Antidepresszánsokat írtak fel neki.

Életét annak köszönhette, hogy 2019 májusában álmában érte egy váratlan görcs, amitől kiesett az ágyából és beverte a padlóba a fejét. Szerencsére lányai, az akkor 9 éves Shani és 15 esztendős Christine nem vesztették el lélekjelenlétüket, azonnal telefonáltak nagyapjuknak, aki rögtön mentőt hívott.

Az asszonyt egy sheffieldi kórházba vitték, ahol a CT-vizsgálat megállapította: két almányi méretű daganat van az agyában.

A másodfokú asztrocitóma, amely általában gyerekeknél jelentkezik, lassan, körülbelül 20 év alatt fejlődött ki Catherine-nél. Az orvosoknak végül sikerült egy kilenc órás műtéttel, amely alatt a páciens végig tudatánál volt, eltávolítani a tumor 80%-át. Catherine utólag bevallotta, hogy nagyon félt, de a műtétet vezető sebész végig biztatta őt és biztonságban érezte magát. Az asszony szürreális élménynek nevezte nyitott koponya melletti ébrenlétét.

hirdetés

Utólag értette csak meg, hogy a görcsök, amelyeket pánikrohamoknak vélt, nemcsak őt, hanem másokat is veszélyeztettek. Ő vitte például minden nap autóval iskolába a lányait, és bármi szörnyűség megtörténhetett volna.

A műtét óta egy év telt el. Közben Catherine hat hétig sugárkezelést kapott, majd hat hónapig kemoterápián esett át. Márciusban, Shani tizedik születésnapján tudta meg, hogy a tumor eredeti méretéből csak 5% maradt meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk