hirdetés

FELFEDEZŐ

Az őt kezelő nővért kérte fel keresztanyának az amerikai nő, aki lélegeztetőgépre kötve szült

Az ápoló babaváró bulit és gyűjtést is szervezett a kismamának.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 31.

hirdetés

Koronavírus-fertőzése miatt lélegeztetőgépre kötve szülte meg egy amerikai édesanya a gyermekét, az őt intubáló nővért választotta hálából a baba keresztanyjának - derült ki a Good Morning America riportjából.

Monique Jonesnál még szeptemberben diagnosztizálták a betegséget, előrehaladott terhessége miatt pedig kórházba szállították, amint tünetei rosszabbodtak. Ennek következtében nemsokára lélegeztetőgépre kötötték, ám a 28 éves kismama rettegett a lélegeztetőgéptől és az intubálás folyamatától. Az őt kezelő egyik nővér, Caitlyn Obrock nyugtatta meg, hogy a baba és az ő érdekében ez a helyes döntés, és megígérte, hogy vigyázni fog rá.

Szintén azért, hogy megmentsék az életüket nem sokkal később császármetszést hajtottak végre a nőn miközben lélegeztetőgépre volt kötve.

Jones először nem akart beleegyezni a beavatkozásba, ám az orvosok végül meggyőzték arról, hogy mindkettejük egészsége érdekében van szükség mielőbb a lépésre. Így született meg szeptember 23-án lánya, Zamyrah Prewitt, akivel egészen decemberig kórházban maradt, karácsonykor azonban már egészségesen ünnepelhették otthon a karácsonyt a családdal.

A kórházban nem mindennapi kötelék fonódott a nővér és az édesanya közt: Obrock amellett, hogy ápolta a nőt, elhatározta, hogy amennyire csak lehet, igyekszik szebbé tenni a nehéz hónapokat számára. Még a kórházban babaváró bulit rendezett - természetesen a korlátozott lehetőségeknek megfelelően -, sőt, még gyűjtést is szervezett az édesanyának, amely során 2000 fontot (kb. 590 ezer forint) sikerült összeadni.

"Igazságtalan volt az, ahogy megkezdődött az anyaság e nő számára, és azt szerettük volna, ha érzi, mennyire különleges helyzet ez, és hogy törődünk vele" -

nyilatkozta a nővér a csatornának.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk