/felfedezo/az-eszaki-sarkkoron-tul-120-kutyaval-talalta-meg-a-boldogsagot-egy-magyar-lany/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Az északi sarkkörön túl, 120 kutyával találta meg a boldogságot egy magyar lány

Zaja Kitti merészet húzott, amikor 3200 kilométerre költözött hazájától a zord északra, hogy szánhúzó kutyákkal foglalkozzon.
hirdetés

Sokan álmodoznak arról, hogy sutba dobják megszokott életüket, és belevágjanak valami újba, izgalmasba, amire titokban vágynak. Zaja Kitty 3 évvel ezelőtt részt vett egy szánhúzótúrán, az indulás előtt azonban még nem sejtette, hogy a kaland az egész életét megváltoztatja - számol be a különös váltásról a Fókusz.

5 napon keresztül a szabad ég alatt, sátorban aludt, ahonnan este a sarki fényt kémlelte, napközben pedig kutyákkal szelte a havat. Ezekkel az élményekkel hazatérve már tudta, hogy valamin változtatnia kell.

A lány azóta a svédországi Kirunában él, ami az északi sarkkörtől 145 kilométerre északra található, és ahol az évi középhőmérséklet nem éri el a nulla fokot sem. Kitti ennek ellenére tökéletesen boldog a 120 kutyával, akikkel napi szinten együtt dolgozik. Főnökét igazi úttörőnek tartják, mert az elsők között volt, aki kirándulást szervezett a szánhúzó kutyákkal.

Kitti különleges életéről két videóban is mesélt az RTL Klub Fókuszának:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk