/felfedezo/az-emberek-neha-hangosan-felnevetnek-ha-bemutatkozom-ilyen-a-harry-potter-nevvel-elni/
hirdetés

FELFEDEZŐ

„Az emberek néha hangosan felnevetnek, ha bemutatkozom” - ilyen a Harry Potter névvel élni

Átok vagy áldás, ha valakinek épp az a neve, mint a világ leghíresebb varázslójának? Két Harry Potter mesélt az életéről.
hirdetés

Az első Harry Potter-regény 1997-ben jelent meg, és további hat követte az évek során. A szemüveges varázslófiú történetéből nyolc filmet is forgattak.

Napjainkban a Harry Potter az egyik legismertebb név világszerte, annak ellenére, hogy egy kitalált személyről van szó. De élnek olyan szerencsések (szerencsétlenek?), akiket épp ugyanígy hívnak.

A BBC két valódi Harry Pottert is talált, őket kérdezték arról, milyen az élet Voldemort legnagyobb ellenfelének nevével.

A manchesteri Harry Potter szerint kevés annál jobb icebreaker van a világon, mint a neve.

Ha bemutatkozik valakinek, azonnal van téma, nem kell kínosan feszengeni.

hirdetés

A 25 éves férfi egyébként agykutatóként dolgozik, munkája során azt vizsgálja, hogy a terhesség alatt hogyan befolyásolja az anya immunrendszere a baba idegrendszerének fejlődését az élet későbbi szakaszában.

"Az emberek azt gondolják, hogy rossz lehet így élni, és biztosan szeretném megváltoztatni a nevemet, de ez nem igaz. A többség szerint pedig egyszerűen vicces a nevem" - mondja az agykutató.

Nem tagadja, hogy voltak a nevéből fakadóan kevésbé mókás pillanatok is. Amikor például a doktoriját írta,

a szomszéd szobába küldött egy e-mailt, majd hallotta, ahogy az illető telefonon hívott valakit, hogy ez valami vicc, vagy tényleg Harry Potter küldte a levelet.

Csak azután kapott választ, miután a másik személy megerősítette, hogy nem spamről van szó, és a levélben feltett kérdések komolyak, az igazi Harry Potter pedig itt ül a fal túloldalán.

Nemcsak félreértések és mulatságos helyzetek adódnak a világ egyik leghíresebb nevével élő férfi életében, hanem származtak már előnyei is a harrypotterségből. Alig volt hat éves, amikor a család Devonba költözött, a témára pedig lecsapott a helyi újság. A lap munkatársa talárban fotózta, kezében az egyik Potter-könyvvel. Végül a cikk nyomán a családot meghívták egy kirándulásra a Roxfort Expresszre. Ebből szinte semmire nem emlékszik Harry Potter, csak arra, hogy jó móka volt.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk