hirdetés

FELFEDEZŐ

Az első űrbe küldött csibefalattal ünnepli 50. születésnapját egy brit áruházlánc

33,5 kilométeres magasságig jutott az első rántott hús a világűrben. Az útról videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.

hirdetés

"Kis lépés az embernek, de hatalmas ugrás egy csibefalatnak"

- írja október 13-i posztjában az Iceland szupermarkethálózat. Nem véletlen a hasonlóság Neil Armstrong legendás holdra szállós mondatával: az elsősorban mélyhűtött termékekre specializálódott áruházlánc a napokban ünnepelte ötvenedik születésnapját, ennek örömére döntöttek úgy, hogy elsőként küldenek mirelit csibefalatot a világűrbe, írja a CNN.

A megbízást az önmagát "a világ vezető űrmarketing-társaságként" definiáló Sent Into Space (magyarul: Űrbe küldve) nevű cég kapta, akik "űr témájú marketingkampányokra és reklámmutatványokra specializálódtak".

A kétperces videó egy walesi farmon kezdődik, ahonnan útjára indul a történelmi jelentőségű csibefalat, ami végül 33,5 kilométeres magasságig emelkedik. A világűrt meghódító első rántott hús egy órát lebegett egy időjárási léggömbre kötve a -65 Celsius-fokban, alacsony nyomáson, mielőtt az űrközeli magasságból 322 km/h sebességgel - 19 kilométeres magasságból már ejtőernyővel - végül a földre zuhant.

Nem véletlenül készítették a nagy alkalomból ezt a videót: az akcióval az Iceland 'Out of this World' (magyarul: Nem evilági) nevű olcsó csirke-termékcsaládját is népszerűsíteni kívánta.

hirdetés

Az első űrhús útját a felemelkedéstől a földet érésig itt lehet végigkövetni:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk